Pazar, Mayıs 21, 2023

Şile Yıldızspor'un 5 yıllık 3. Lig serüveni sona erdi



TFF 3. Lig 1. Grup'ta yer alan İstanbul ekiplerinden Şile Yıldızspor, 2022-23 sezonunu son sırada tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig'e düştü.

Oynadığı 34 maçta sadece 5 kez galip gelebilen yeşil-beyazlı ekibin böylece 3. Lig deneyimi 5 sezon sürdü. Sezona üst üste 5 beraberlikle başlayan Yıldızspor mütevazı kadrosu ile sezon boyunca galip gelmekte oldukça zorlandı. Birçok maçı berabere bitiren Şile ekibi son 8 maçın tamamını kaybetti. 

BAL'da ilk sezonunda şampiyon olmuştu
Lig basamaklarını çok hızlı tırmanan Şile Yıldızspor 2016-17 sezonunda baraj maçında Zeytinburnu Öz Trabzonlularspor'u uzatmalarda 4-2 yendikten sonra BAL'daki ilk sezonunda Derincespor, Çayırovaspor, Çiğli Belediyespor, Modafen, Somaspor, Ayvalıkgücü gibi ekipleri geride bırakıp play-off'ta da Alibeyköyspor'u 2-0 yenerek 3. Lig'e çıkmıştı.

Hep aynı senaryo
Şile Yıldızspor'un 5 sezonu da yaklaşık aynı senaryo ile geçti. Yeşil-beyazlı ekip her sezona iyi girdi, play-off'u zorladı ancak iddiası kalmayınca son haftalarda üst üste yenilgiler ile sezonu bitirdi. Yıldızspor son sezonu da üst üste yenilgilerle kapattı ancak bu kez ilk haftalarda yeterli puan toplayamadığı için küme düştü.

Kupada Adanaspor'u eledi
Şile Yıldızspor 3. Lig'deki ilk sezonunda Türkiye Kupası'nda 4. tura çıktı. İstanbul ekibi 3. turda, 1. Lig ekibi Adanaspor'u 3-2 yenerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Gönülleri kazandı
Bununla beraber centilmen seyircisi ve futbolu ile dikkatleri çeken Şile Yıldızspor rakipleri ile de her zaman iyi ilişkiler kurdu. Şile'ye deplasmana gelen birçok kulüp taraftarı yeşil-beyazlı camiadan güzel şekilde bahsetti.

Haber: Bekir Seçil

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...