Çarşamba, Haziran 15, 2022

"TFF'nin kart listesi, centilmenlik anlayışımla bağdaşmıyor!"


İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden FK 1864'ün sportif direktörü Erol Özbek geride kalmakta olan sezonu değerlendirdi. TFF'nin sarı-kırmızı kart listelerinin centilmenliği tam olarak yansıtmadığını savunurken, yeni bir düzenlemenin şart olduğunu savundu.

Özbek'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

Öncelikle FK1864 Spor Kulübünün Sportif Direktörü olarak Grubumuzda şampiyon olan SariyerYenimahalleSpor ve gruplarında şampiyonluğu garantilemiş tüm takımları yürekten kutlarım. Hüzünlü Kafkasların coşkulu temsilcileri olarak Ligin son haftasına ikinci sırada girmenin üzüntüsü içindeyiz.

Hesaplarımızda ciddi şaşmalar oldu
Şampiyon olmak için ciddi bir ekip kurduk.Geniş bir kadro ile sezonu açtık.Şampiyonluk için her detayı hesap ederek ince eledik sık dokuduk.Şampiyonluk için birçok doğru bir araya gelmeli.Bir yerlerde yanlış yaptığın zaman malesef hedefe varmak kolay olmuyor.Hesaplarımızda çok ciddi şaşmalar oldu.

1.Her zaman Süper Amatör Lig ile neredeyse aynı anda başlayan Ligin Süper Amatör Ligin bitiminden sonra başlayacağını hesap edemedik.
2.Kurduğumuz takım ile Liglerin başlangıcının uzatıla uzatıla 1.Amatör ama içeriğinde Süper Amatör kalitesinde bir sezon olacağını hesap edemedik.
3.Ligin ikinci haftasından başlayarak dört as oyuncumuzun müsabakada geçirdiği sakatlıklarla ameliyat olarak sezonu kapatacağını malesef hesaplayamadık.Çift sarıdan atılan en kaliteli oyuncumun üç maç ceza alarak en kilit üç müsabakada oynamayacağını ne yazık ki hesap edemedik.
4.Müsabakanın ilk dakikasında lehimize verilen penaltı, rakibe kırmızı kartın çok acemi yardımcı hakem tarafından hem de iki ayrı müsabakada geriye alınacağını malesef hesaplayamadık.
5.Her sezon Birincilerin doğrudan,ikincilerin play off oynadığı statünün bir anda play off sisteminin kaldırılıp en centilmen iki takım üst lige çıkacağını malesef hesaba bile katmadık.
6.Son derece kötü bir hakem şansına sahip olacağımızı aklımızın ucundan bile geçirmedik.
7.Biz bu kadar aksilikler,sakatlıklarla,saçma sapan hakem kararları ile uğraşırken grubumda şampiyon olan takımın bu yaşadıklarımızın hiçbirini yaşamayacağını akıl ve mantık ile bağdaştıramadık bile.

Centilmen camia nasıl olur gösterdik
Ben şahsım adına başta İsa Tuncer Başkanım ve yönetim kuruluna sonsuz şükranlarımı sunuyorum.Teknik Ekip dahil tüm sporculara kuruşu kuruşuna ödeme yaptığı için... Sakatlanıp ameliyat olan sporcuların ameliyatlarını yaptırdığı için... Sakatlanan her sporcunun tedavisini eksiksiz yaptırdığı için... İçeride dışarıda tüm takımlara centilmen bir camia,centilmen bir tribün nasıl olur,centilmence bir mücadele nasıl olur gösterdiği için... Mazisi hüzün ve acılarla dolu Kafkasların torunlarına merhem olacak duygu fırtınalarını sporun birleştirici gücüyle gösterdiği için.

Bizden şikayetçi olan varsa futbolu bırakırım
Futbol Federasyonunun sarı ve kırmızı kart listesi benim centilmenlik anlayışım ile kesinlikle bağdaşmıyor. Benim grubumdaki tüm takımlara sorsunlar bir tek takım bizim takımdan şikayetçi olsun bir daha futbol sahalarında yer almam, maç dahi seyretmem. 

Bu sezon Futbol Federasyonu ikinciler için bir karar alır mı bilmiyorum.Almasını çok istiyorum.Ufku çok geniş bu kaliteli FK1864 camiası üst ligleri çoktan hak etmiştir. Futbolu idare eden büyüklerimiz isterlerse grubunda ikinci olanlara Süper Amatör için bir umut doğururlar.

Lider olduğumuz gruptan dördüncü alındı
2.Amatorde 10.Grup'ta mücadele ettiğimizde grup lideriydik ve tesadüftür ki SarıyerYenimahalle grubumuzda dördüncü sıradayken 1.Amatör'e alındı.Bu gün Sariyer Yenimahalle grubumuzda şampiyon oldu biz ikinci olarak bir umut pesindeyiz. O günlerde yağmur gibi takımları üste atan zihniyetin bu gün sadece ikinciler için bir play off müsabakasını oynatması, planlaması o kadar zor olmasa gerek.

Kazanan Türk futbolu olur
Yerel müsabakalar olduğu için Ali Tanrıyaşükür Başkanımızın kurmayları ile birlikte ikincilerin yüreğine su serpecek bir karar almasını FK1864 Kulübü olarak tüm ikinciler adına beklemekteyiz.Bu kararda kazanan İstanbul Futbolu olur, Amatör Futbol olur,Türk Futbolu kazanır,asla kaybeden olmaz."


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 1 Mayıs 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de bugün erteleme maçları oynandı...