Pazartesi, Haziran 27, 2022

İstanbul Esnafspor zoru başardı



İstanbul 1. Amatör Lig 22. Grup’ta küme düşecek üçüncü takımı belirleyecek final niteliğindeki maçta  İstanbul Esnafspor deplasmanda Pendik Kavakpınarspor'u 2-1 mağlup etti.

Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta küme düşmemek için ev sahibi ekibe mutlak galibiyet gerekirken, konuk ekibe beraberlik yetiyordu. Çekişmeli oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan İstanbul Esnafspor yeni sezonda 1. Amatör Lige devam ederken, Pendik temsilcisi bir alt lige düşmüş oldu.

İstanbul Esnafspor maça golle başladı

Kenan Sağlam, Baransel Siyavuş ve Fatih Furkan Başaran hakem triosunun başarılı bir yönetim gösterdiği karşılaşmaya hızlı başlayan Sancaktepe temsilcisi İstanbul Esnafspor 2. Dakikada golü buldu. Sol kanattan atılan uzun topu yakalayan Emre Ay, rakibini geçtikten sonra kalecinin sağına attığı sert şutu filelere buluşunca konuk ekip mücadeleye 1-0 önde başlamış oldu.

Pendik Kavakpınar direkleri ve kaleci Koray Aydın’ı geçemedi

Saha ve seyirci avantajı ile mücadeleye başlayan Pendik Kavakpınar, erken yediği golden sonra oyunun kontrolünü eline aldı. Kanatlardan etkili ataklar yapan ev sahibi ekip yakaladığı net pozisyonlarda, kaleci Koray Aydın başarılı kurtarışlarıyla rakibine beraberlik şansı vermedi. İlk yarı konuk ekibin tek gollü galibiyeti ile geçildi.

İkinci yarıya skor avantajı ile başlayan İstanbul Esnafspor oyunu yarı sahasında tutarak kontra toplarla pozisyon bulmaya çalışırken, ev sahibi ekip beraberlik golü için tüm hatları ile ataklar geliştirdi.



Osman Okur’dan mükemmel gol

Mücadelenin 72. Dakikasında Pendik Kavakpınar’ın atakları sırasında kontra topla çıkan İstanbul Esnafspor oyuna sonradan giren Osman Okur’un ceza sahası dışından attığı mükemmel golü ile 2-0 öne geçerek iyice rahatladı. Maçın uzatma dakikalarında Pendik Kavakpınarspor’dan Muhammet Yusuf Tanyel attığı golle maçın sonucunu belirledi 1-2.

İstanbul Esnafspor ligi 3. sırada tamamladı

Bu galibiyetle 26 puana yükselen İstanbul Esnafspor ligi üçüncü sırada tamamlarken, 22 puan toplayan Pendik Kavakpınarspor ve İçerenköy İY. ile Acıbademspor 2. Amatör Lige düşen takım oldular.

Haber: Murat Nazik - futbolamator.com

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...