Perşembe, Haziran 30, 2022

İstanbul Süper Amatör Lig'e Nartspor geliyor


FK 1864 Kulübü Yönetimi, İstanbul Süper Amatör Lig’de yer alan Siirtgücü’nün yönetimini devraldı. Kulüp ismini İstanbul Nartspor olarak yeni sezonda Süper Amatör Lig’de mücadele edecek.

FK 1864 Kulübü Başkanı İsa Tunçer yaptığı açıklamada, bu sezon 1. Amatör Lig’de gruplarını ikinci sırada bitirdiklerini belirterek “Tüm Kuzey Kafkasyalıların, büyük bir camianın takımı olarak bizler, hedefimizi Süper Lig olarak belirlediğimiz için bu bir yılı kaybetmemek adına yönetim kurulu olarak Süper Amatör’den bir takım almaya ve yolumuza bir üst ligde devam etmeye karar verdik. İstanbul Siirtgücü’nü devralma konusunda gerekli resmi işlemleri tamamladık. Tüzük değişikliği için gerekli müracaatları yaptık, süreç devam ediyor. Aynı yönetim kurulu ile devam edeceğimiz yeni kulübümüzde, tüzük değişikliği ile birlikte NART SPOR KULÜBÜ şeklinde isim değişikliği yapıp renkleri ve logosunu da değiştirerek bundan sonra bu isim ve bu takımla yeni ligimizde mücadele etmek istiyoruz. Yeni oluşum tüm camiamıza hayırlı olsun!” dedi.

Kuzey Kafkasya kökenli vatandaşlarımızca kurulan FK 1864 ismini, Büyük Çerkes Sürgünü’nün tarihinden almakta. Nartspor’un ismindeki ‘Nart’ ise Kuzey Kafkasya halklarının sözlü geleneği içerisinde anlatılan ve büyük ölçüde derlenmiş olan yiğitlik destanlarına verilen isimdir.

Haber: Efkan Bucak


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.