Çarşamba, Haziran 15, 2022

'İdman sonrası futbolcularımız gaspa uğruyor'


İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Pendik Esenyalıspor'un başkanı Güzel Coşkun, 9 yaş kategorisinde mücadele eden kulüplerinin tesis sıkıntısından mustarip olduğunu söyledi.

Coşkun "Tamamı altyapımızdan yetişen, pırıl pırıl gençlerleden oluşan Pendik Esenyalı Spor A Takımımız 5 mahalleden (Orhangazi, Fatih, Ahmet Yesevi, Güzelyalı, Esenyalı), yaklaşık 120 bin nüfusa sahip Esenyalı semtinin tek takımı. 2014 yılında kulübü kurduğumda en büyük hedefim A Takım kadromuzu tamamı kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyunculardan oluşturmaktı. Çok şükür çok zor şartlarda  9 farklı yaş kategorisinde mücadele ederek bunu başardık" dedi.

Tek üzüntülerinin 8 yıl geçmesine rağmen semte bir antrenman sahası kazandıramamak olduğunu kaydeden Coşkun şöyle devam etti: "Sekiz yıldır idmanlarımızı Pendik Güllübağlar'da Endüstri Meslek Lisesi'nin sahasında yapıyoruz. Sporcularımız karda - kışta iki vesait değiştirerek, idmana gelmek zorunda kalıyorlar. Çoğu zaman gaspa uğruyorlar. Altyapımıza oyuncu kazandıran futbol okulumuzu yaptığımız saha Tuzla Orhanlı'da kiralık ve uzaklığından dolayı servis kullanmak zorundayız o da büyük külfet.

Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden talebimiz semtimize bir antrenman sahası yapılması hususunda gereğini yapmaları. İstenirse en kısa sürede bir antrenman sahası semtimize kazandırılır ve çocuklarımız idman yapmak için o kadar çileye katlanmak zorunda kalmazlar. Bu dünyada ki en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. "

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.