Pazartesi, Haziran 27, 2022

Türk futbolunda emsal olabilecek davada ilk raunt bitti


Spor Toto 1. Lig ekibi Manisa Futbol Kulübü, Bölgesel Amatör Lig'deki Manisaspor'un kendisine açtığı davayı kazandı. Manisaspor ise konuyu istinafa taşıyacak.

Başkan Vekili Engin Anlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kamuoyu tarafından bilindiği üzere Manisaspor yönetimi, Manisaspor markasının taklit edildiği ve bunun üzerinden ticari kazanç elde edildiği iddiasıyla Manisa Futbol Kulübümüze tazminat davası açmıştı. Yaklaşık iki yıldır devam eden hukuki süreç cuma günkü duruşma ile son buldu ve beklenildiği gibi mahkeme taklit bulunmadığına hükmetti. Yani kamuoyu vicdanını yaralayan bu davayı Manisa FK kazandı" dedi.

Anlı, "Manisa FK olarak ne kimsenin yerinde gözümüz var ne de art niyetli farklı planlarımız. Bizim tek amacımız Manisa şehrini en iyi şekilde temsil etmek ve Manisaspor'un şehrimize yaşattığı güzel duyguları, heyecanları tekrar yaşatmak" diye konuştu.

Manisaspor'dan açıklama
Manisaspor'dan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Manisa Asliye hukuk mahkemesinde tazminat davası, Manisa Asliye Ceza mahkemesinde ceza davası, Manisa Asliye hukuk mahkemesinde tedbir davası ve Ankara Fikri Sınai Haklar mahkemesinde marka iptal davamız vardır. Ayrıca mevcut yerel mahkemelerin İstinaf ve Yargıtay süreçleri olacaktır. Hukuktan bi haber çaresizce kendilerini ispat etmeye çalışan, kulübümüzün taklitçileri renklerini yeşil beyazdan siyah beyaza çevirirken ve ismin Manisa BBSK'dan Manisa Futbol Kulübü'ne dönüştürürken neyi örnek almışlardır? Öncesinde hiçbir itirazımızın olmadığı Belediyespor isminde de Manisa ibaresi vardır. İtirazımız renkleri ile birlikte tarihi Çınar'ımızı şahsi menfaatlerine alet etmeleridir. Yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada kulüp isim ve logolarının karıştırıldığına dair binlerce örnek mevcuttur. Bunlar mahkemede de delil olarak sunulmuştur. 

Değerli Manisalıların malumu olduğu gibi beklediğimizden farklı karar çıkmış olsa da istinaf ve Yargıtay süreçlerinde adaletin tecelli edeceğinden hiç bir şüphemiz yoktur. Adaletten kaçmak isteyenler her fırsatta kendilerini haklı gösterme çabası içerisine girmesi çaresizliklerinin bir göstergesinden ibarettir. Kulübümüz hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tekraren söylemek isteriz ki adalet tecelli edecektir. 

Yapılan açıklamada başkan vekili, cuma günü yapılan duruşma ile davanın son bulduğunu söylemiş ancak süreç tüm hızıyla devam ediyor. Anlaşılan o ki başkanı yanlış yönlendiriyorlar. Devam eden davaları merak ederse UYAP sistemi veya e-devlet üzerinden takip edebileceğini hatırlatırız. Kim ne yaparsa yapsın. Kim ne düşünürse düşünsün Manisaspor bir gün küllerinden yeniden doğacak. Buna inanan Manisaspor sevdalıları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz."


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...