Cuma, Eylül 07, 2018

TEM Terkosspor'da yaprak dökümü

Arnavutköy ilçesi kulüplerinden TEM Terkosspor’da, takımın sembol isimlerinden Özgür Polat ayrılık kararını açıkladı. GOP Yeniköyspor’la anlaşan Özgür’ün yanı sıra pekçok isim de mavi beyazlılardan ayrıldı. Polat, kulüpteki son gelişmelerle ilgili Yerel Futbol’a açıklamalarda bulundu.


Özgür Polat açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:


“Kendimi bildim bileli futbolun içinde, futbola aşık biri olarak benliğimi buldum. Taşlarla, kola kutuları ile yerde yuvarlanabilen herşeyle top oynardık zamanımın cocukluğunda... Terkos Spor alt yapısı ile resmi olarak kaleci olarak futbol yaşantıma başladım. Çeşitli yaş aralığı kategorilerinde futbol oynadım. Fair play centilmenlik içerisinde rakibime takımıma ve taraftarlara her zaman saygı ve sevgi gösterdim. Askerlik dönemine kadar Terkosspor formasını terlettim. Sakat oynadım, maç içerisinde sakatlık geçirdim, çok güldüm, hırslandığım birçok maçta göz yaşlarımı tutamadım, kendimden ödün verdim, derslerimden geri kaldım, işimden maaşım kesildi ama beni bu sevdadan hiç kimse engelleyemedi.


Çatalca-Silivri-Büyükçekmece bölgesinde bulunan bir çok kulupte forma giydim. Birçok takımla şampiyonluk yaşadık yahut başarız olduk alt lige düştük ama hiçbir zaman birlikteliğimizden takım anlayışımızdan vazgeçmedik. Futbolu spor olduğu için yaptık ve çevremde o tip insanlarla yola çıktım…


"Çok yalnız kaldım"
Son 6 sezondur Terkosspor’da yöneticilik, genel kaptanlık, federasyon sorumluluğu, futbolculuk, kaptanlık, maça gidiş geliş servisçiliği, malzemecilik, sponsorluk sorumluluğu gibi pekçok görevde bulundum, dişimden tırnağımdan artırdığım rızkımızı takıma harcadım fedakarlıklarda bulundum. Bu dönemde çok yalnız kaldım. 3 bin nüfuslu yerleşim yerinde koca kulÜbe ilk zamanlar iki kişi sahip çıktı, sonrasında inanmışlığımızı gören üç beş kişi daha eklendi.

"3 sene aynı malzemeyi kullandık"
İlçe belediyemizden destek istedik ama onlar zaten bir kulüpleri olduğunu ve destek veremeyeceklerini ilettiler. Malzeme konusunda köyümüzün eniştesi forma desteği verdi, 3 sene aynı mazlemeyi kullandık. Belediyeden spor malzemesi konusunda bu zaman zarfında sadece bir defa destek aldık ama büyüklerimiz her sene başında ekstra malzeme sözü verip yerine getirmediler heralde üstlenici firmadan kaynaklıdır.


"Evimiz hem avantajımız hem dezavantajımız oldu"
Evimizde oynayacağımız maçlarımızın hepsini 20-25 km uzakta başka bir sahada oynadık. Bu da bize ekstra maliyet olarak yansıdı. Federasyonla ikili ilişkilerimiz ve yazılarımız ile maçlarımızı, eski belediye başkanımız Ercan Avcı’nın vasıtası ile Terkos’ta oynamaya başladık. Büyükçekmece’de ikamet etmekteyim, işimizin gereği bu arada futbolu seven dostluğu ön planda tutan genç arkadaşlarla tanıştım, kuvvetli arkadaşlıklar kurduk. Maddiyattan çok maneviyata önem veren dostluklara dönüştü arkadaşlığımız. Her şeyin maddiyat olmadığını gösteren, Büyükçekmece’den, Hadımköy’den gelen futbolcu arkadaşlarla 4 sene boyunca mücadele ettik. Evimizde bir sezonda 9 hafta hiç yenilmedik. Evimiz bize çok avantaj sağlamıştı aynı zamanda dezavantaj da oldu…

"Ligi bize yakışır şekilde noktaladık"
Son sezonumuzda işler istediğimiz gibi gitmezken taraftarımız yenilgiyi hazmedemedi. Herkes tarafından yarı yolda bırakıldık. Bu da futbolumuza yansıdı ve başarısız sonuçlar aldık. Bazı taraftarlar, takımın ayakta kalması için varını yoğunu ortaya koyan dostlarımız için aşağılayıcı, ağza alınmayacak sözler sarf etmeye başladı. Bu büyük olumsuzluklar yaşanırken bitime 3 maç kalmıştı. Arkadaşlarla bir araya gelip “Bize yakışanı yapalım. Bizler futbol oynamaya geldik burada bir emek var. Emeğimizizin karşılığı bu değil ama Terkosspor’u ligi bitirmiş vaziyette görmek en büyük başarımız olacaktır” dedik. Çıktık 3 maçımızı da kazandık. Ligi en iyi şekilde, Terkosspor’a yakışır şekilde noktaladık.


"Yeni adresimiz Yeniköyspor"
Terkos halkından bizlere destek veren, maçlarımızda yalnız bırakmayan bütün taraftarımıza dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Ancak Terkosspor o son maçtan sonra bizim için bitmişti. Öz verimizi ve mücadelemizi gören GOP Yeniköyspor yönetimi ve antrenörleri bizi takımlarına davet ettiler. Biz de ligin son maçında söz verdik ve sözümüzü tuttuk. Buradan bütün futbol sever arkadaşlara sevgi saygılarımı iletirim. Futbolu spor için yapalım. Esenlikle kalın.”

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...