Pazar, Eylül 30, 2018

BAL'da baraj maçı ihtimali artık iyice azaldı

İkinci haftası oynanan Bölgesel Amatör Lig’de statünün İstanbul takımlarını ilgilendiren bölümü, geçen sezona göre önemli farklar arz ediyor.


TFF, her yıl olduğu gibi bu sezon da BAL statüsünde oynamalara gitti. 2016-17 sezonunda baraj maçlarını kısıtlayan TFF geçen sezon baraj sayısını artırmıştı. TFF bu yıl yine değişime gitti ve baraj maçı sayısını azalttı. Madde madde inceleyelim:


4 (dört) takımın bulunduğu 3 gruptaki İstanbul takımlarının düşme ve yükselmeleri (Bu sezon 12 İstanbul takımı olduğundan bu ekipler 4’erden 3 gruba ayrıldı):


4 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer 3 takım küme düşmezse bu 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım yerel lige düşer. Diğer 2 takım Spor Toto BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından iki takım Spor Toto BAL’a yükselir.
Geçen sezon, direkt düşenin üstündeki baraj oynuyordu.


4 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, 1 takım küme düşerse diğer 2 takım Spor Toto BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından iki takım Spor Toto BAL’a yükselir.
Bu madde değişmedi.


4 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, 2 takım küme düşerse diğer 1 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından 3 takım Spor Toto BAL’a yükselir.
Bu madde değişmedi.


4 takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse, bu 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan 2 takım Spor Toto BAL’da kalır. Diğer 2 takımdan en alt sırada olan takım yerel lige düşer. Yerel lig sıralamasından bir takım Spor Toto BAL’a çıkar. Diğer takım ise yerel lig sıralamasında ikinci olan takımla baraj
müsabakası oynar.
Bu sezon İstanbullular için baraj maçı olan tek madde... Geçen sezon en alttaki iki tane takım direkt düşüyor, üstlerindeki baraj oynuyordu. Sadece 1 takım doğrudan kalıyordu. Ancak bunun nedeni kontenjan fazlasıydı.


4 takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, bir takım küme düşerse, ligde kalan 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan 2 takım Spor Toto BAL’da kalır, alt sırada olan takım yerel lige düşer. Yerel lig sıralamasından iki takım Spor Toto BAL’a yükselir.
Bu madde de değişti... Geçen sezon en üstteki kalıyor, altındaki baraj oynuyordu.


3 takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, iki takım küme düşerse ligde kalan iki takım Spor Toto BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından iki takım Spor Toto BAL’a yükselir.
Geçen sezon ikinci sıradaki baraj oynuyordu. Bu sezon bu ihtimalde baraj yok.


Bu ihtimaller dahilinde, bu sezon İstanbul Süper Amatör Lig’den BAL’a çıkacak minimum takım sayısı (3). Bu sayının artması için İstanbulluların 3. Lig’e çıkması veya son ikide kalıp düşmesi gerekiyor. Geçmiş yıllarda birçok ekip barajla çıkıyordu. Bu sezon sadece tek ihtimalde -Gruptaki 4 takımın ne çıkıp ne düşmesi- baraj oynanacak.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.