Pazartesi, Eylül 10, 2018

Batı Trakya Bosna'yı geçemedi

Bayrampaşa Stadı'nda ard arda iki maç olmasına rağmen atraksiyonu severim. Gözüme Batı Trakya-Yenibosna maçını kestirmiştim. Murat Nazik ve Kemal Özgüner abilerim ile sohbetim bitince hemen hazırlandım. Tam yola çıkıcam rakiplerini izleyecek olan Mehmet Kaplan hocanın davetine icabet ettim de 15 dakikada staddaki yerimi aldım.Nasip kısmet işte dün olmadı, bugün iki maçı tamamladım...Nice maçlara beyler;)


İlk çeyrekte oyun üstünlüğünü ele geçiremeyen ev sahibi ekip sonraki bölümde daha etiki olan taraftı. Cem'in akıl dolu çalımı ve vuruşu ile soyunma odasına da önde gittiler. Yenibosna takımının ilk yarıda bir golü ofsayt gerekçesi ile geçerisiz sayıldı. İkinci yarıda duran topta oluşan karambolde Hasip'in ağlara gönderdiği topla konuk ekip beraberliği sağladı ve mücadeleden bir puanla ayrıldı. Bu maçta da ahhlar uhhlar havada uçuşsa da hakem Cihan Ataş ve triosu tabiri caizse yangın yerine dönen pozisyonlara ağırlıklarını koydu. Günün güzel görüntülerinden birinde kaleci Umut'un ayakkabı bağcığını Batı Trakyalı Muhammed'in bağlamasıydı.


 


Batı Trakya Türkleri SK takımı ilk maçında iyiydi. Oyunun bazı bölümlerinde kontrolü kaybetseler de topa daha çok sahip olan taraftı. İki stoperi de hafta içi sakatlanınca yeni transferleri iki idmanla sahaya sürmüşler, bravo arkadaşlara hiç sırıtmadılar. Cem'in yönlendirdiği ataklarda ileri uçta Ersin iyi top tuttu ama golle buluşamadı. Ev sahibi ekip ikinci yarıda Yenibosna defansını ablukaya alsa da kaleci Umut ve defansı geçemediler. Kanatlardan çok atak geliştirdiler fakat gol yollarındaki eksiklikle bir puana razı oldular. Şut yerine pas, pas yerine şut çeken oyuncuların tercihleri ile üç puanı kaçırdılar.


Yenibosna takımı geçen sezonun aksine genç bir kadroya sahip. Sahanın her bölgesinde iyi mücadele ediyorlar. Orta alanda baskılı ve sert savunma yapıyorlar. Trakya takımı birçok kez ayağa değil de havadan oynayınca fizik üstünlükleri bulunan Yenibosna stoperleri topa sahip oldu. Ne zaman ki; topu ayağa indirip, yerden sert ortalarla rakip keleye indiler, o zaman Yenibosna savunması zorlandı. Birkaç kez kontratağa çıkan konuk ekip doğru tercihleri kullansa sahadan puan yerine puanlarla da ayrılabilirdi.  


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN   

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...