Pazartesi, Mayıs 07, 2018

Yeşildirekspor'da 10 yıllık hasret sona erdi

İstanbul 2. Amatör Lig 8. Grup’ta lider durumda bulunan Yeşildirekspor bu hafta sahasında Gedikpaşaspor’u 7-1 yenerek, bitime 4 hafta kala 1. Amatör’e çıkmayı garantiledi.


Türk futbolunun köklü kulüplerinden olan, profesyonel olduğu dönemlerde ‘Üç Büyükler’den puan almayı başaran, A Milli Takım’a sporcular veren Yeşildirekspor düşük bütçelerle önemli başarılara imza atsa da 1988’de 3. Lig’e veda etmişti. Daha sonra imkansızlıklar nedeniyle 2. Amatör Lig’e kadar gerileyen yeşil sarılı ekip, bu sezon yaklaşık 15 bin TL’lik bütçesiyle başarılı olarak bir üst lige terfi etmeyi garantiledi. Fatih temsilcisi böylece 10 yıl aradan sonra 1. Amatör’e yükseldi.


‘Yeşildirek halkın takımıdır’
Yeşildirekspor Kulübü Başkanı Nevzat Kanık, yönetim kurulu olarak çok mutlu olduklarını, kulübe destek olan herkese minnettar olduklarını belirterek şunlarısöyledi: “Başta sezon içinde kulübümüze maddi manevi destek olan 1453 Fatih Kulübü Başkanı Ümit Şen kardeşimiz olmak üzere her daim yanımızda olan Selim Veziroğlu beyefendiye ve Mustafa Levendoğlu genel kaptanımıza, hocamız Yavuz Selim Kılınç’ a ve tüm sporcularımıza teşekkürü bir borç bilirim. Biz sporcularımıza sezon sonu Yesildirekspor’u ve hedeflerini anlattık. ‘Yeşildirek her daim iddialı ve her daim en centilmen takımdır’ dedik. Kendileri de geride kalan 14 maç içinde hiç kırmızı kart görmeden ve çok az sayıda sarı kart görerek ligi sürdürmekteler. Bu bizim için şampiyonluk kadar önemli bir şeydir çünkü Yeşildirek bir halk takımıdır. Gittiği her statta saygı gören takımdır. Tüm sporcularımızla başarıları ve centilmenlikleri nedeniyle gurur duyuyoruz. Yeşildirek gibi bir takımın yeri kesinlikle üst ligler olmalıdır. Emin adımlarla ilerleyerek, zamanla bunu başaracağımıza inanıyorum.”


Editör: Efkan Bucak


 


Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.