Pazartesi, Mayıs 07, 2018

Kulüpler şikayetçi: Futbolculara da ceza verilsin

İstanbul amatör liglerinde sezon sonuna yaklaşırken çekilen çekilene... Elbette bunun çeşitli nedenleri var ancak son dönemde özellikle 2. Amatör’de birçok kulüp, futbolcularının idmanlara ve maçlara gelmemesinden mustarip.


Bu nedenle birçok ekip maçlara çıkamamakta hatta ligden çekilmekte. Geçtiğimiz haftalarda sahaya çıkmayan veya stada eksik gelen takımların teknik direktörleri ve yöneticileriyle yaptığımız konuşmalarda öne çıkan görüşler şöyle:
* Sezon başı idmanlarda 20-30 futbolcu oluyor, eğer iddia kalmıyorsa kimse gelmiyor (Hatta görüştüğümüz kulüplerden biri grup lideri olmasına rağmen futbolcularını idmana getiremediğinden şikayetçiydi).
* Maç günleri buluşma zamanı kimseye ulaşamıyoruz yahut kendilerince mazeretler üretiyorlar. Sonuçta kulüp mağdur oluyor. Bunun cezası var, masrafı var.

'Herkes hara istiyor'
* Eğer sağda solda iddialı bir kulüp olduğunuz duyulmuşsa gelen futbolcu kapıyı 1500-2000 liradan açıyor. Parasız oynayan yok artık. Bu anlamda amatör bitmiş. 2. Amatör’de bir kulübün bütçesi ne ki? Elimizden gelen şekilde oyunculara ödeme yapmaya çalışıyoruz ancak aksama durumlarında da anlayış bekliyoruz.

* TFF’nin mutlaka düzenlemeye gitmesi gerek. Hem kulüpleri hem de oyuncuları bağlayıcı sözleşmeler olmalı. Neredeyse her sene aynı şeyleri yaşıyoruz. Hele bir de yaşı büyükse sezon sonu oyuncu her şekilde serbest kalıyor hiçbir yaptırım uygulanmıyor.

Alt yapı zorla mı?
* Deniyor ki ‘A takım gelmezse alt yapıyla çıkın’. Her kulübün alt yapısı olmak zorunda mı? Bunlar büyük maliyetler. Ayrıca İstanbul’da artık neredeyse her mahallede kulüp var. Her birinin misyonu farklı. Bize ‘alt yapı kurun’ deniyor ancak mahallemizde ne kadar çocuk varsa Süper Lig kulüplerinin futbol okullarına gidiyor, o futbol okulları zaten kulüp de kuruyor, tüm çocuklar oradan lisanslı oluyor. Sadece alt yapıya giren onca kulüp varken bırakın da sadece A takımı olan kulüpler olsun. Tesis sorunu da cabası.


Futbolcular ne diyor?
Futbolcularınsa takımı bırakmalarında iki temel neden göze çarpıyor: Verilen sözlerin tutulmaması ve iş yerinden/okuldan izin alma sorunu. İkincisi için kulüplerini suçlamıyorlar ancak ilki için, pek çok futbolcu kariyerleri boyunca parasını tam aldığı hiçbir kulüp olmadığını belirtiyorlar.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...