Pazar, Ekim 25, 2015

EROK LİDERLİĞİ PERÇİNLEDİ

İstanbul Süper Amatör Lig 1.grup mücadelesinde zirve yarışındaki iki ekip Davutpaşaspor ile Erokspor, Namık Sevik Stadı'nda karşı karşıya geldi. Tribünlerin ve sur dibinin neredeyse tamamının dolu olduğu karşılaşma müthiş bir mücadeleye sahne olurken konuk ekip karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve liderliğini devam ettirdi.

Sertaç Şaroğlu, Samet Özkul ve Halil Onur Güler hakem triosunun oldukça başarıyla yönettiği karşılaşmaya Erokspor etkili başladı. Metin Kaygın'ın talebeleri ayağa paslarla rakip kaleye yüklendi. 12.dakikada Davutpaşaspor ceza sahasına gönderilen topa tecrübeli golcü Ali Yavuz hareketlendi, golcü oyuncu kaleci Mohamadou Aliou'nun müdahalesi ile yerde kalınca karşılaşmanın hakemi Sertaç Şaroğlu tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve Aliou'ya sarı kartını çıkardı. Topun başına geçen Mehmet Aslan topu ağlara gönderdi 0-1.

23.dakikada sol kanattan Oğuz Yeşil'in adrese teslim ortasında Anıl'ın yakın mesafeden kafa vuruşu auta gitti.28.dakikada Davutpaşaspor ceza sahasına gönderilen topa hareketlenen Anıl'ın vuruşunda kaleci Aliou başarılıydı. 34.dakikada konuk ekibin kazandığı serbest atışta topun başına Oğuz Yeşil geçti. Oğuz'un doksan tabir edilen yere gönderdiği harika vuruşu  aynı güzellikte Aliou kurtardı. 42.dakikada Erokspor ceza sahasında topla buluşan Seyfettin'in vuruşunda Mehmet yatarak vuruş açısını bozdu ve mutlak bir golü önledi. İlk yarı konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının 49.dakikasında Davutpaşaspor ceza sahasına gönderilen uzun topta zamanlama hatası yapan kaleci Aliou topu elinden kaçırdı, topu iyi takip eden genç oyuncu Şakir Kiyak topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı 0-2.

Mücadelenin 57.dakikasında Erokspor ceza sahasına yapılan ortada kalaci Hakan'ın, Utku'ya müdahalesinde karşılaşmanın hakemi Sertaç Şaroğlu bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen tecrübeli isim Mert Eren topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi.

Attığı gol sonrasında rakip kaleye yüklenmeye başlayan ev sahibi ekip sağ kanattan Mustafa Kıraç ile etikli olmaya çalıştı. 68.dakikada Özgün'ün indirdiği topta Mustafa pasını Atakan'a aktardı. Atakan'ın sağ kanattan ortasında top Hakan'da kaldı. 76.dakikada Oğuz'un ön direğe ortasında günün başarılı ismi Sadettin'in kafa vuruşu yandan auta gitti. Kalan dakikalarda hücum oyuncu sayısını dörde çıkaran ev sahibi ekibin Teknik Sorumlusu Deniz Atak savunmayı da üçlü kurarak beraberlik sayısı aradı. Baskısını arttıran ev sahibi ekip 89.dakikada Oğulcan ile gole yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan golcü oyuncu topa vuracağı esnada mücadelenin neredeyse hatasız oynayan başarılı ismi Osman Furkan'ın müdahalesi ile istediği vuruşu yapamadı. Uzatma dakikalarında Erokspor ceza sahası yapılan ortaya Kemal yükseldi, Kemal'in kafa vuruşunda kaleci Hakan parmak ucuyla topu kornere çeldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu mücadeleyi kazanan konuk ekip liderliğini perçinlemiş oldu.

Karşılaşma ile ilgili yazılacak, söylenecek o kadar çok şey var ki; ev sahibi ekibin savunma oyuncuları Utku Sever ve Sergen Sarp'ın tecrübeli oyuncu Ali Yavuz ile mücadeleleri, konuk ekipte Yusuf Türk'ün oyunu yönlendirmeleri, kazanılan penaltılar, bir dakika bile düşmeyen müthiş tempo, tribündeki futbolseverlerin doksan dakika boyunca bitmeyen tezahüratları, her iki ekip teknik heyetinin stratejik değişiklikleri, hakem triosunun uyumu kısacası son zamanlarda izlenmeye değer bir mücadele vardı sahada, bugün bu oyunun içinde olan herkese müthiş mücadeleleri ve verdikleri emek için kendi adıma teşekkür ediyorum.

Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Yaşar Türkmen'e teşekkür ederiz. Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için LÜTFEN TIKLAYINIZ.
Erokspor penaltısı için LÜTFEN TIKLAYINIZ
Davutpaşapor penaltısı için LÜTFEN TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN      














 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...