Salı, Ekim 27, 2015

KAĞITHANE BELEDİYESİNDEN AMATÖR SPOR'A 600 BİN LİRA



Dün akşam yapılan Kağıthane Belediyesi Amatör Sporlar başarı ve ödül yönetmeliği töreninde yapılan açıklamalar aşağıdaki gibidir.

Türkiye’de ilk kez 2012 yılında Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’ni çıkaran belediye olan Kağıthane Belediyesi geçen 3 yıllık süre zarfında spora birçok yatırımda bulundu. 2015 yılında bu yönetmelikle Kağıthane’deki sporculara, teknik adamlara ve kulüplere yapılan nakdi yardımların 600 bin TL olduğu açıklandı. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yapılan nakdi rakamların tutarıysa 1,5 milyon TL’yi buluyor. Futbol, basketbol, karate, güreş, jimnastik gibi alanlarda ter döken amatör sporcular bu sürede ulusal ve uluslararası birçok arenada madalyalar kazandı.
Kağıthane Belediyesi yeni sezonda uygulayacağı Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’nin tanıtımını da düzenlenen bir programla Kağıthane Sadabad Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Programa ilçedeki tüm amatör kulüpler ve sporcuları, STK’lar ve siyasiler katıldı.

‘Bir Sporcu Olarak Tavsiyem: Önce Eğitim’

Kağıthane Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği programda konuşan Belediye Başkanı Fazlı Kılıç kendisinin de amatör sporcu olduğunu hatırlatarak tavsiyelerde bulundu ve gençlere ‘’ Eğitim hayatınızı kesinlikle aksatmayın. En ileri derecede okulunuzu bitirin. Spor, ruh ve beden sağlığınızı geliştireceği kadar eğitim de özgüveninizi ve ahlakınızı yükseltecektir. Spor kolektif yaşam pratiğini geliştiriyor. Bugün başarılı yöneticilere batığınızda geçmişte sporla ilgilendiklerini göreceksiniz. Sizlerin sağlıklı ve en iyi şekilde yetişmesi için tüm altyapı tesislerini hazır hale getirdik.’’ dedi.

‘İdman Yapacak Sahamız Yoktu’

Programda konuşan Kağıthane Amatör Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Cevahiroğlu geçmişten örnek vererek; ‘’2002 yılında Kâğıthane’de idman yapacak bir tane bile sahamız yoktu. Şimdi 8 tane sahamız var. Şişli, Eyüp ve Sarıyerli sporcularımıza sahalarımızı açtık. Kâğıthane’de amatör spor kulübü sayısı her geçen gün artıyor. Tüm spor camiası adına Başkan Fazlı Kılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘Biz Bile Düşünemedik’

Kağıthane Amatör Sporlar Birliği Başkanı Ömer Tüfekçi de; ‘’ Ödül yönetmeliği 3 yıldır yürürlükte. Yönetmelik sayesinde birçok yardım aldık. Biz kulüpler bile böyle bir yönetmelik çıkarılmasını düşünememiştik. Desteklerin artmasıyla Kağıthane’de futbol dışı kulüplerin sayısı da arttı. Ulusal ve uluslararası başarılar elde ediyoruz. Tüm bu imkanları sağladığı için Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’a teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

Kâğıthane Belediyesi tarafından ilçedeki amatör spor kulüplerine para yardımının yanı sıra malzeme desteği, ulaşım araç tahsisi, yer tahsisi gibi yardımlar da yapılıyor. Programda yeni dönemde Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’nin neleri kapsadığı ve yararlanma bilgisi verildi. Program sonunda sporcular ve protokol üyeleri sırayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...