Pazartesi, Ağustos 11, 2014

Kurutun artık gayya kuyusunu

Zararsız bir yaşam sürüyorsanız, emekliliği kabullenmişseniz, parada, pulda, siyasette, sporda gözünüz yok ise, evde bundan sonraki kalan sürenizi oturarak tamamlamaya karar vermişseniz, kimse size dokunmaz.

 

Ama siz hem spor ve siyaset yapacaksanız, siyaset yapıyorsanız, devam edecekseniz, birileri ile yarışacaksanız, gözünüzde hırslarınız varsa, sizin geçmişiniz zamanı gelince masanın üstüne seriliverir.

 

Siz bile şaşırırsınız. Eşinizden boşanmanız, eşinize ve çocuklarınıza hakaret etmeniz, dövmeniz, aile fertlerini hiçe saymanız, parayı bulunca eşinizi bir kenara itip, yeni sevgililer edinmeniz, metres hayatı yaşamanız, dürüst imajı altında belinize, elinize, dilinize sahip olamamanız, bir gün karşınıza skandal olarak konabilir. Göz önünde olmak böyle bir şey. Kaçınılmaz olandır belki de.

 

Dipsiz bir kuyu düşünün ve kazmaya devam ettiğinizi hayal edin.

Elde kazma kürek kazarak ve derine indikçe şaşırırsınız. Kazdıkça çok şaşırır, alttan çıkan çetrefilli işler ve karmaşa karşısında şaşkınlığınızı bir kez daha gizleyemezsiniz. Kazdıkça derinleşen derinleştikçe de karanlığı artan bir kuyudur ilçemin sportif adamları.

 

Bu yaşananlarla birlikte Silivrili kendi kendisine yabancı ve düşman oldu adeta. Karmaşa o kadar büyüyor ki bir önlem alınmazsa bütün spor kulüplerimiz zarar görecek bu kaostan.

 

İlçemdeki sportif beklentiler kimlerin elinde, aç kurtların ve bunlarda masum bir kuzu kılığında çevremizde dolaşıyor. Leş yiyen çakallar da son kalanları parçalamak için sırasını bekliyor kapı önünde.

 

Geçmişe döndük yine. Ne olurdu geçmişimizde Silivrispor’un başarısız olmasını isteyenler tekrar hortladı.

 

Silivrispor’un başarısız olmasını isteyen sırtlanlar adeta vahşi çığlıklarını atarak dişlerini gösteriyor. Her gün biraz daha sinerek, sessizce bekliyorlar. Neyi mi? Tabii ki başarısızlığı.

 

Sözde ilçemin sporunun iyi yerlerde olmasını isteyenler, boş vermemizi istiyor, düzene ayak uydurmamızı bekliyorlar. İlçemin ismini taşıyan tek kulüp var Silivrispor. Silivrispor’un geleceğinin yetiştiği altyapılara bir bakan bile yok. İçler acısı, içecek suları, giyecek idman malzemeleri bile yok…

 

İyi düşün iyi olursun. Kendine dön, dış dünyayı unut. Küfür edene gül geç. Sus ki seni adam sansınlar. Eğitimin iyisi pahalı olur. Kavga eden haksızlardır. İntikam en büyük zehirdir. İlk aklıma gelenleri sıralayıverdim ancak.

Telkinlerin bile karmaşasından kafamız karışmış durumda olursa... Nasıl hizmet edeceğiz geleceğimize. Silivrispor yönetimi bir yerlerde büyük hatalar yapıyor.

 

Bir gayya kuyusunun içinde çaresizliklerini boyun eğmiş bekliyorlar. Duralım bakalım ne olacak? Belki telkinlerimizden ve eleştirilerimizden kendilerine bir pay çıkarırlar.

 

Teslimiyet duygusunun bizi daha da karmaşık kuyularda bekleteceğini bilmek istemiyoruz.

Artık hiçbir şey bilmek de duymak da istemiyoruz. Ne olacaksa olsunda kurtulalım duygusu bizi donuklaştırdı ve uzaklaştırdı. Yapılması gereken acil eylem planı içinde kendi iç dünyamızdaki gayya kuyusunu kurutmamız lazım. Kurutulmayan gayya kuyusu kötü kokuları ortalığa yayar.

YAZI: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası Finalleri Sonuçları

Türkiye U16 Futbol Şampiyonası dörtlü finalleri  Afyonkarahisar'da başladı.