Perşembe, Nisan 11, 2013

Yenile yenile yenmesini öğrendiler

İstanbul Amatör Liglerine katıldığı ilk sezon aldığı farklı mağlubiyetle ile adaptasyon sürecini sancılı geçiren Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübü futbol takımları kazandığı tecrübelerin ardından peş peşe başarılı sonuçlara imza atmakta.
Bu sezon hemen her yaş kategorisinde mücadelelere çıkan futbol takımlarının başında Mehmet Yağız bulunmakta. 2012-13 sezonunda kendisine yardımcılık yapan bir isim var, o da Beykoz İlçesinde altyapı takımları düzeyinde yıllardır emek harcayan bir çalıştırıcı olan Selami Tanış. Beykoz 1908, Tokatköyspor, Ortaçeşmespor gibi ekip altyapılarında çalışan tecrübeli isim Mehmet Yağız hocanında yoğun çalışmalarını hafifletmiş oldu.
 
Bu sezon U-14, U-16, U-15 Yaş kategorilerinde maçlara çıkan mavi-beyazlı ekibin futbol takımlar sorumlusu Mehmet Yağız yaşanan süreci Yerel Futbol'a aktardı." Futbol takımının ilk kurulduğu dönemlerde liglere katılıp katılmama konusunda bile bazı tereddütlerimiz vardı. Ancak diğer taraftan bünyemizde, kulübümüz çatısı altında düzenli antrenmanlara çıkan birçok sporcumuz vardı. Tabii ki ilk lig maçlarımızda alınan farklı mağlubiyetlerin üzüntüsünü daima yaşadık. Ancak şunu iyi biliyorduk ki bizim yaşadığımız bu adaptasyon sürecini aynı konumdaki tüm kulüpler yaşamakta idi. Gün geçtikçe kazandığımız tecrübeleri bir üst kademe maçlarında yansıtmaya başladık. Tribünlere hoş gelen futbol sergilemeye başladık, birçok deneyimli takımlarla yaptığımız müsabakalardan galibiyetlerle ayrılıp spor kamuoyunun dikkatini çekmeye başladık. Artık tam anlamı ile bir takım hüviyetini yakaladık." diye konuştu
 
"Bu sezon U-14 , U-16, U-15 Lig müsabakalarına katılıp sezonu tamamladık. Şimdi U-13 Yaş grubu takımımız maçlarını oynamakta. Hafta sonundan itibaren ise U-19/2 takımımız maçlarına çıkacak. Bizim açımızdan ne kadar çok ilçe sakini çocuk ve gencimizi sporla buluşturabilirsek ne mutlu bizlere. Bu düşünce doğrultusunda şunları söylemek isterim ki ilçede kurulu spor kulüplerinde bizimle birlikte aynı amaç doğrultusunda yağmur-kar, sıcak-soğuk hava demeden emek sarf eden tüm antrenörlerimiz ve futbolcu kardeşlerim ilçe açısından önemli birer görev üstlenmiş durumdalar. Aynı şekilde birçok aile çocuklarını gerek futbol ile gerkese de diğer spor branşları ile buluşturarak onların gelişimleri açısından önemli bir karar vermiş durumdalar. Bizler kulüpler olarak tamamı ile şampiyonluklara kilitlenmek yerine işte bu amaçlar doğrultusunda hizmet vermek zorundayız. Zaten başarılar, şampiyonluklar da sonradan gelmekte" diye konuşan Mehmet Yağız, ilçe futbol kamuoyunu oynadıkları maçlara davet etti.
 
TALİP ERCAN
BEYKOZ BLD.GSK / MEDYA-İLETİŞİM
www.beykozbelediyespor.blogspot.com

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

Piyalepaşa'dan evinde kritik galibiyet

İstanbul 2.Amatör Lig 9.Grup'ta üst sıraları ilgilendiren mücadelede Beyoğlu temsilcisi Piyalepaşaspor, Güngören temsilcisi Şehzadebaşıs...