Pazartesi, Nisan 15, 2013

Yeniköy BAL gibi

İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’nda son haftalar yaklaşırken Yeniköyspor, Kuştepespor'u 82.dakikada bulduğu golle 1-0 yendi. Kalecilerin müthiş bir performans sergilediği müsabakada Yeniköyspor, BAL yolunda büyük avantaj yakaladı.


Karşılaşmanın 1.dakikasında ceza sahası içersinde seken topa Özgür sol ayağıyla güzel vurdu. Aynı güzellikle Türker topu çelmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta Çengelköyspor karşısında 1.dakikada peş peşe kurtardığı 2 topla göz önüne çıkan Türker bu maçta da maçın henüz başında net gol pozisyonuna engel oldu.


Yeniköy baskılı başladı
17.dakikada Ertuğrul’un sağ kanattan ortasında Burak’ın kafa vuru yandan auta gitti. 25.dakikada Kuştepespor’da Osman topu sağ kanata aktardı. Ali Feyyaz’ın yakın mesafeden şutunda Bülent kalesini zamanında terk ederek topu çelmeyi başardı. Top yakın mesafeden Ali Feyyaz’a tekrar çarpında aut atışıyla oyun başladı. 28.dakikada Tayfun’un kullandığı serbest vuruşta Barış’ın şutu savunmadan döndü. Mert’in şansını denediği pozisyonda top üstten auta gitti. 43.dakikada Kuştepespor’da sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Uğur topu kafa ile indirdi. Hakan’ın kafa vuruşunda Bülent açıyı kapattı ve topun sahibi oldu.


Özgür hiç yapmadığı şeyi yaptı!
45.dakikada Yeniköyspor’un tecrübeli kaptanı mutlak gol pozisyonunu kaçırdı. Sezer’in pasında Burak topu kafa ile Özgür’ün önüne indirdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Özgür topu yandan auta gönderdi. Usta gol vuruşları ile bilinen kaptan kaçırdığı gole adeta kendisi bile inanamadı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.


63.dakikada Sezer’in sol kanata pasında Şenol oldukça şık bir pasla topu Burak’ın önüne gönderdi. Burak yakın mesafeden kaleye şutunu attı. Türker bu pozisyonda da kalesini gole kapattı. 67.dakikada Ozan serbest vuruşu kullandı. Ali Feyyaz’ın şutunu Bülent tokatladı. Ardından savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı.


Aranan gol geldi..
82.dakikada Tayfun’un ceza sahası üzerinden pasında Hakan rakibinden ufak bir bel hareketi ile sıyrıldı. Düzgün bir vuruş yapan Hakan kaleci Türker’i mağlup etti ve Yeniköy 1-0 öne geçti.





İki Uğur’un mücadelesinde Kuştepeli Uğur kızardı

85.dakikada savunmanın arkasına gönderilen topta Yeniköysporlu Uğur topla hareket halindeyken adaşının arkadan yaptığı müdahale ile yerde kaldı. Maçın Hakemi bu hareket sonrasında son adam olarak pozisyonu yorumladı ve Uğur’u kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. Serbest vuruşu Ertuğrul kullandı. Top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Maçı tek golle Yeniköyspor kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.


Kuştepespor taraftarı takımına sahip çıktı
Takımlarını desteklemeye gelen Kuştepeli taraftarlar maç sonrasında futbolcularını bağırlarına basarak tribünlere çağırıp onları soyunma odasına alkışlarla uğurladı.


Yeniköyspor’da neşe hakim
Yükselme Grubu’nda sadece bir kez kaybeden ve en çok galip gelen takım unvanını elinde bulundan Yeniköyspor, bir sezon aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Lig’e çok yakın. Kırmızı beyazlılar maçın bitiş düdüğünün ardından sevinç yumağı oluşturdu ve 3 puanın sevincini yaşadı. Futbolcular karşılaşmaya gelen az sayıda taraftarıyla birlikte galibiyeti kutladı.


Kuştepe yine kazanamadı
İstanbul Süper Amatör Lig 1.Grupta ilk iki sırayı paylaşan iki ekibin ligde ki mücadelelerinde Yeniköyspor deplasmanda Kuştepe'yi 2-1'le geçmiş, Sarıyer'de de 0-0 berabere kalmıştı. Bu sezon 3.kez karşı karşıya gelen ekiplerde Yeniköyspor rakibine 2.kez mağlubiyeti tattırdı.


STAT: Paşabahçe
HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Ümit Aslan, Adem Aslan
KUŞTEPESPOR: Türker, Eren, Gökhan, Volkansel, Uğur, Berkan(Dk.82 Ömer), Ali Feyyaz, Hakan, Ozan(Dk.75 Tolga), Orçun(Dk.65 Alparslan), Osman
YENİKÖYSPOR: Bülent, Ertuğrul, Batukan, Emirhan, Barış, Tayfun, Mert, Sezer(Dk.89 Ferdi), Burak(Dk.65 Uğur), Özgür(Dk.73 Hakan), Şenol
GOL: Dk.82 Hakan
SARI KARTLAR: Dk.33 Osman, Dk.41 Berkan / Dk.70 Sezer, Dk.90+3 Mert
KIRMIZI KART: Dk.85 Uğur (Kuştepe)


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


 

2 yorum:

SPORSEVER dedi ki...

TEBRİKLER OSMANİ

tekin dedi ki...

yüreğinize sağlık tebrikler

Piyalepaşa'dan evinde kritik galibiyet

İstanbul 2.Amatör Lig 9.Grup'ta üst sıraları ilgilendiren mücadelede Beyoğlu temsilcisi Piyalepaşaspor, Güngören temsilcisi Şehzadebaşıs...