Çarşamba, Aralık 14, 2011

Dodo’dan 10 maç


Kıymetli Yerel futbol ziyaretçileri, güzel bir programla yeniden karşısınızdayım. Hafta sonu için tüm amatör futbol severlere bol gollü ve kaliteli seyirli maçlar diliyorum. Bu hafta sizlere Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizin maçlarından 10 tanesi yorumlayacağım.


Zonguldakspor-Bayrampaşa Tuna
Bu hafta sizlere yorumlayacağım ilk maç Zonguldakspor-Bayrampaşa Tuna maçı. Bu maç temsilcimiz Bayrampaşa Tuna açısından belki de grupta oynayacağı en zor maç. Üstüne basa, basa söylüyorum, Bayrampaşa Tuna’nın en zor maçı. Zonguldak takımı oldukça kaliteli bir ekip ve nerdeyse tamamı profesyonelliği çok kıs süre evvel değişik kategorilerde sürdürmüş oyunculardan kurulu ve toparlanma sürecini çok kısa sürede atlatıp zirveye aday bir takım oldular. Tuna takımının alacağı bir beraberlik mucize olur diyorum. Temsilcimize başarılar ama işleri hakikaten çok zor. Zonguldak mutlak favorim.

Zeytinburnuspor-Kozluspor
Bu grupta bir diğer maç Zeytinburnuspor ve Kozlu arasında. Kozluspor da çok kaliteli bir ekip, fakat iç yapılarında çok zor bir dönemden geçiyorlar. Bu durumdan Zeytinburnuspor takımı itici güç olan seyircisinin desteği ile bir süpriz yapma uğraşı içinde olacak. Kozluspor favorim ama Zeytinburnuspor beraberliği de bana göre sürpriz olmaz.

Tosyaspor-Sultangazispor
Bu gruptaki bir diğer temsilcimiz olan Sultangazispor, Tosyaspor deplasmanında ilk yarının son deplasmanı ve maçına çıkacak. Hafta içi iki futbolcu ile yolları ayıran Sultangazispor hedef büyüttü ve çok daha kaliteli oyuncuları kadrosuna katarak ikinci yarıdaki fikstür avantajı ile birlikte 3. Lig parolasını hayata geçirmek niyetinde. Deplasman karnesi iyi olmayan temsilcimizin, bu maçla beraber bu negatif tabloyu da pozitif bir hale getireceklerini düşünüyorum. Sultangazispor bu maçı kazanır ancak unutulmasın ki Tosyaspor takımı iç sahada canla başla mücadele eden bir takım.

Sultanbeyli Belediyespor-AS Akyazıspor
12. grup temsilcilerimizden Sultanbeyli Belediyespor takımı geçen hafta deplasmanda kazandığı F. Karagümrük maçının morali ile bu maça hazırlanmakta ve mutlakta favori durumundalar ama unutmasınlar ki bu grupta kontra atağa en iyi çıkan takımla oynayacaklar ve işleri beklendiği kadar kolay olmayacak. Maça iyi konsantre olmuş bir Sultanbeyli Belediyespor takımı bu maçı kazanır diyorum.

Yeniköyspor - Çerkezköyspor
Diğer temsilcilerimizden Yeniköyspor, toparlanma sürecinde ve tam istikrar yakalamak üzereler. Rakip Çerkezköyspor’da aynı süreçten geçiyor. Kalite olarak Çerkezköyspor, ev sahibi olarak da Yeniköyspor dediğimde ortaya beraberlik gibi bir skor en mantıklı tahmin diyebilirim.

Sakarya Garajlar Taçspor-F. Karagümrük
Sakarya Garajlar Taçspor-Karagümrük maçı zor bir müsabaka. Sakarya takımı mütevazi bütçesi ama saygın bir yönetim kurulu ve doğru adımlar atan bir transfer politikası ile sezona girdiler. Temsilcimizin favori olduğu müsabaka hiç de kolay geçmeyecek benden söylemesi. Garajlar takımının siyahi oyuncusu Tetteh etkisiz hale getirilirse üç puan kolay alınır. Aksi takdirde işleri kolay olmaz. Birkaç sezon evvel Çanakkale Dardanel takımına Banka Asya Ligi için Fransa’dan gelmiş bir oyuncu diye küçük bir dip not hatırlatması yapmamız temsilcimiz için faydalı olabilir.

Feriköyspor-Kocaeli Çenesuyu Plajyoluspor
11. grup temsilcilerimizden Feriköy kısıtlı kadrosuna rağmen bence iyi sonuçlar alıyor. Bu iyi sonuçlar camiayı ve vefakar Feriköy taraftarını mutlu ediyor mu derseniz etmediği kesin Ben Feriköyspor takımını iç sahada zorda olsa üç puan alacak ve ikinci yarıya daha ümitle bakacak diyorum.

Beykoz 1908 A.Ş.-Babaeskispor
Beykoz takımı geçen hafta avcılardan ummadığı bir mağlubiyet aldı ve belki de tarihinin en kötü dönemlerini geçiriyor. Seyirciler beklediği arzuladığı takıma kavuşamamanın verdiği sıkıntıyı fazlasıyla hissetmekte ve gelecekten de ümitsiz durumdalar. Babaeski takımı geçen hafta lideri devirmenin verdiği moralle geleceği İstanbul deplasmanından üç puanla ayrılabilir.

Kocaeli Kağıt- Büyükçekmece
Kocaeli Kağıt deplasmanına gidecek olan Büyükçekmece takımı ilk yarıda hiç de beklediği oyunu ve sonuçları alamadı dersek yalan söylemiş olmayız. İkinci yarı için transfer listesinde bir hayli oyuncu ismi geçtiğini duyduğumuz Büyükçekmece takımı kurmaylarının ilk yarının bu zor maçından mutlak puan çıkartma arzusu içinde olduklarını çok iyi biliyorum. Kocaeli takımı koşan genç bir ekip ve sakatları iyileşti; Ayrıca iç sahada temsilcimize zor anlar yaratabilirler. Her sonuca açık bir maç ama ev sahibi bir adım önde.

Kocaeli Derince Belediyespor- İstanbulspor Kulübü
İstanbulspor Kulübü zor bir deplasmana çıkıyor. Deplasmanda karşılaşabileceği zor rakiplerden bir tanesi Derince takımı ve bence “ev sahibinin takım mutlak favori olduğu maçta İstanbulspor’un bir beraberliği sürpriz sayılmamalı” diyorum. Oldukça uzun boylu stoperlerden kurulu Derince defansına karşı yerden ve sürekli ayağa oynamalarını tavsiye diyorum İstanbulspor’lu arkadaşlarımıza ve teknik ekibimize. Nacizane hatırlatmalarımız umarım olumlu yansır.

Tüm takımlarımıza başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


YAZI: DODO

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.