Pazar, Aralık 21, 2008

Küçükçekmecespor can havliyle

İSTİNYESPOR: 1 KÜÇÜKÇEKMECESPOR: 1

HABER-FOTO: SÜLEYMAN KARADAĞ
İstanbul Süper Amatör Küme (SAL) 6. Grup’ta alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada İstinyespor sahasında Küçükçekmecespor’u ağırladı. Sarıyer Beleidyesi Çayırbaşı Stadı’nda oynanan mücadele oldukça gergin bir havada başladı ve devam etti. Konuk Küçükçekmecespor’da yaklaşık 100-150 kişilik bir taraftar grubu bu zorlu karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. Tribünlerde yaklaşık 400-500 civarında futbolsever vardı.
Maça 2 ekip de temkinli başladı. İlk 30 dakikada İstinyespor etkili gibi göründü. Ev sahibi, bu periyotta net 3 gol pozisyonundan yararlanamadı. Yeşil-kırmızılı ekip 35. dakikada ceza sahasına ortalanan topta savunma ve kalecinin bir anlık anlaşmazlığın da golü buldu: 1-0 (Üstteki foto).
Golden sonra yine ev sahibi İstinyespor 1 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Sarıyer temsilcisinde Burak 42. dakikada kaleciyle karşı karşıya pozisyonda üstelik müsait durumdayken topu dışarı attı. Bu pozisyon tribünleri epey şaşırttı. İlk yarıda başka gol ve kayda değer pozisyon olmadı.
İkinci yarıda adeta roller değişmişti. Konuk Küçükçekmece oyunu İstinye yarı sahasına yıktı ve baskı kurdu. Devrenin ilk 10-15 dakikalık bölümünde pozisyon yoktu ama konuk Küçükçekmecespor istediği pasları yapıyor, rakibe top göstermiyordu. Skor avantajı ile kapanan İstinyespor’un savunması iyi bir direniş gösterdi.Karşılaşmanın 65. dakikasında İstinyespor’un 10 numaralı oyuncusu rakibine dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Bu andan itibaren Sarıyer ekibinin işi daha da zorlaştı. Konuk takım oyunu rakip sahada oynamaya devam ediyor, İstinyespor ise kapanıyordu. Sahadaki gerginlik tribünlere de yansıdı. Küçükçekmecespor taraftarları, ev sahibi takım aleyhine tezahürat yapınca ortalık bir anda karıştı. Polisin araya girmesi olayları daha fazla büyümeden önledi.

Dakikalar ilerledikçe hem saha da hem tribünlerde tansiyon yükseldi. 81’de Küçükçekmecespor’da oyuna sonradan dahil olan 18 numaralı İlyas rakibiyle girdiği ikili mücadelede faule maruz kaldı. Hakem faulü konuk takım lehine verdi ancak İlyas kendisine faul yapan rakibini ısrarla takip edip münakaşayı sürdürünce ortalık yine karıştı ve neticesinde 2 kırmızı kart daha çıktı. Kırmızı kartın biri faule maruz kalan ancak olayların büyümesine neden olan İlyas’a çıkarken diğer kırmızı kart ise oldukça garipti. Tartışma İlyas’la İstinyesporlu Mücahit arasında yaşanmasına karşın, kavgayı ayırmak için gelen ve pozisyonla ilgisi olmayan İstinyespor’un savunmadaki yıldızı 4 numaralı Ahmet oyun dışında kaldı.

Ev sahibi 9, konuk takım 10 kişiyle mücadelesini sürdürürken, hakem 90. dakikada 5 dakika uzatma gösterdi. Kalecisi hariç tüm oyuncularıyla yüklenen Küçükçekmecespor, hakemin uzatmayı gösterdiği esnada yaklaşık 25 metreden hafif çapraz pozisyondan bir serbest vuruş kazandı. Kaleci hariç 9 oyuncusuyla rakip ceza sahaya akın eden Küçükçekmecespor, serbest vuruş sonrası İstinye ceza sahası içinde oluşan karambolde beraberliği sağladı: 1-1.
Kalan dakikalar başka pozisyon olmasına yetmedi ve bu gerilim dozu yüksek maç 1-1 sona erdi.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 8 Mayıs Çarşamba Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor....