Pazartesi, Mart 10, 2008

İzmir'de turu kim atacak?



HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR
İzmir Süper Amatör Lig B grubunda terfilere gidecek 3. takım bu hafta da belirlenemedi. Ödemiş evinde, Şirinyer ise Tire deplasmanında kazandı. Düğümün çözümü son haftaki finale kaldı. Urla Gençlik ise şampiyonluğunu ilan etti.

ÖDEMİŞ BLD.SPOR: 3 ÖZDERE BLD.SPOR: 0

Stat: Saraçoğlu
Hakemler: Ferdi Uludağ, İbrahim Şenakın, Mustafa Kaya
Ödemiş Bld. Spor: Hüseyin(7), Turgay(7), Ervis(7), Erol(7), Faruk(7), Mahmut(7), Osman(8), Hüseyin(7)(64' Ersin(6)), Zafer(8)(64' Serkan(7)), Ercan(8)(64' Ömer(6)), Necip(8)
Özdere Bld. Spor: Özcan(7), Burak(6), Sefa(5), Cemal(5), Kadir(4)(78' Hasan(?)), Suat(5), Faik(5), Onur(4)(78' Gökhan(?)), Behzat(5), Bahadır(4), Mustafa(5)
Sarı Kart: Bahadır 41'
Kırmızı Kart: Bahadır68'
Goller: Necip 15', Zafer 26', Serkan 89'
Maçın Adamı: Özcan (Özdere Bld.)

Küme düşmeyi garantileyen Özdere Bld. Spor’u konuk eden Ödemiş Belediyespor rakibini evine 3 golle uğurladı. Maç boyunca sahada pek varlık gösteremeyen Özdere Belediyespor’u kalecisi Özcan tarihi bir hezimetten kurtardı. Yan hakemler Ödemiş’in attığı 3 golü ofsayt gerekçesiyle vermedi. Bunun dışında Ödemiş Bld. Spor yakaladığı fırsatları cömertçe harcadı.

Özdere Bld. Spor sadece 14 oyuncu ile Ödemiş’e gelirken, kırmızı-lacivertlilere genele nispeten daha değişik bir kadro ile sahaya çıktı. Sakatlığı sebebiyle aylardır sahalardan uzak kalan Faruk 11’de yer aldı. Genç Takımdan A takıma yükselen Necip ve Osman Gülcü de 11’de başladı. As oyuncularını kenara alan Mahmut Arslan, zorlu Şirinyer maçı öncesi onları dinlendirdi. Maç boyunca tek kale oynayan ‘Efe’nin ilk golü genç Necip’ten geldi. Turgay’ın uzaklardan vuruşu kaleciden döndü. Dönen topu iyi takip eden Necip takımını öne geçirdi.(1-0)
Ödemiş atakları bitmek bilmiyordu. 26. dakikada kalecinin elinden kaçırdığı topu Zafer Özdere ağlarına bıraktı(2-0). İkinci yarıda da tamamen Özdere yarı sahasında geçen bir oyun vardı. Ödemiş’in %100’lük gol fırsatlarını Özdere kalecisi Özcan çıkarıyordu. Maç tam 2-0 sonlanacak dediğimiz anda sahneye çıkan Serkan Akgül takımının 3.golünü atıyor ve skoru belirliyordu(3-0) ‘Efe’ bu galibiyet ile puanını 41’e çıkardı ve terfi hesaplarını gelecek haftaya bıraktı.




Ödemiş Belediyesporlu taraftarlar...

TİRESPOR: 0 ŞİRİNYERSPOR: 1
Terfilere gitme iddiasını korumak için kazanmak zorunda olan Şirinyerspor, Tire’de Tirespor’u tek kurşunla vurdu. Gayet güzel bir hava da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Şirinyerspor etkili golcüsü Emre ile henüz 2. dakikada golü buldu. Açılan ortaya plase bir vuruşla cevap veren Emre takımına altın değerinde bir 3 puan kazandırdı. Ortada geçen müsabakada Tirespor’un bir topu direkten döndü. Bu galibiyet Şirinyer’in puanını 40’a yükseltti. Gelecek hafta evinde ölüm-kalım maçına çıkacak olan Şirinyer’e mutlak galibiyet gerekiyor. Ödemiş Bld. Spor’u ise beraberlik bile terfilere taşır.



Urla Gençlik Şampiyon…
Bu sezon aldığı skorlarla rakiplerine aman vermeyen Urla Gençlik Gaziemir sahasında oynanan Altay maçını 5-2 kazanarak matematiksel olarak liderliği garantiledi. Urla Gençlik 2007-2008 Süper Amatör Lig B Grubu şampiyonu oldu. Göztepe’nin Alaçatı’ya takılması Urla’nın şampiyonluğunu ilan etmesini bir hafta öne aldı. Urla tarihinde ilk kez süper amatör şampiyonluğu yaşıyor.


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 11 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...