Cumartesi, Haziran 08, 2024

Futbolculara ve hakemlere işkence yapmayı bırakın artık!


İstanbul Amatör liglerinde sezon artık sona ermek üzere. Birkaç hafta sonra sezon bitecek. Yaklaşık 3 aylık aranın ardından yeni sezona merhaba diyeceğiz nasip olursa.

Malum İstanbul başta olmak üzere ülkemizin hemen hemen her bölgesi son yılların en sıcak Haziran ayını yaşıyor. Bırakın güneşte durmayı, sıcaktan ağaç altında bile insan terliyor. Öğle saatlerinde sıcaklık neredeyse 40 dereceyi buluyor. İnsanlar bir an önce kendini bulabileceği en serin yere atıyor.

Hal böyleyken İstanbul Amatör 2.liginde sezon bitsin diye arka arkaya hafta içi, hafta sonu demeden maçlar oynatılıyor. Öğlen sıcağında futbolcular canla başla mücadele ediyor. Koşturmayla ve terlemeyle birlikte vücut sıcaklığı dayanılmaz bir hâl alıyor. Bu da beraberinde birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor. Allah vermesin. Her an kalp krizi, beyin kanaması yada güneş çarpması vakası yaşanabilir. Maalesef federasyon futbolcuların ve hakemlerin etten kemikten birer insan olduğunun ya farkında değil yada umursamıyor. Buradan defalarca yazdık, çizdik. Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Liglerin sıcaklar bastırmadan bitmesi için takım sayısını az, grup sayısını fazla yapın. 12'li gruplar yapacağınıza en fazla 10 takımlı gruplar yapın. Ya da kategori sayısını azaltın. 

Yazıktır, günahtır. Gölgede 40 derece sıcaklığın olduğu yaz mevsiminde lütfen oyunculara ve hakemlere bu işkenceyi yapmayın.

Allah vermesin olabilecek bir aksilikte ah, vah etmeyin.

Yeni sezon planlamasını yaparken söylenenleri kulak arkası etmeyin. Herkesin mutlu olduğu bir planlama yapın. Hem siz hem de futbolun tüm paydaşları keyifli bir sezon yaşasın.

YAZAN : Ümit YILMAZ 

5 Haziran 2024

Hiç yorum yok:

Ayazağaspor sahaya indi

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Ayazağaspor 2024/2025 sezonu için çalışmalarına başladı.