Çarşamba, Ocak 24, 2024

Civak: U15 Ligi'nde tek hakem olması kabul edilemez



Cevizli Anadoluspor Kulübü Başkanı Dursun Civak, U15 maçlarında tek hakem olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

U15 takımlarının son maçında tatsız bir olay yaşadıklarını belirten Civak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  

"En büyük eğitim spordur. Amatör spor kulüpleri çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkarak ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek ve sportif başarılara imza atmak için gayret etmekteler. Gelişmiş ülkelerde spor eğitimi ilk okulda başlar . Bu ülkelerde 10 çocuktan 10’u spor eğitimi alıyor 
Ülkemizde ise 10 çocuktan 2 spor eğitimi alıyor. Yeniden yapılanma sürecinde geç kaldık. 


Ülkemizde spor tesisleri yetersiz, hakemler aldığı ücretlerden dolayı bırakıyor ve yeni talepler olmuyor. Halı sahalarda maddi gelir için futbol akademileri çoğaldı. Belli yaştan sonra maddi gelir kesilecek diye liglere giriliyor. TFF’ye bu konuda büyük iş düşüyor. Amatör kulüpler maddi imkansızlıklar içinde mücadele veriyorsa, devletimiz ve ilgili kuruluşlar da sorunları çözmek adına gayret etmelidir. 


Bildiğiniz gibi U15 Ligi başladı. Bu ligde daha önce daha önce 3 hakem görev yapıyordu, şimdi teke düştü. Tek hakem kabul edilecek bir durum değil. Son maçımızda sporcumuz sakatlandı. Hakem görmedi oysa ki yardımcı hakem olsaydı müdahale eder, çocuklar dikkat ederdi. Bu tür olayların çoğalmasından endişe etmekteyim. Yöneticiler mazeret değil çözüm odaklı çalışmalı.”

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...