Pazar, Ekim 22, 2023

Bir maç, bir analiz: Kavacıkspor-Çamlıcaspor


Merhabalar sevgili dostlar.

İstanbul Süper Amatör Lig 8.Grup 4.hafta mücadelesi için güneşli ve sıcak bir 21 Ekim gününde Kavacık 15 Temmuz Şehitler Stadı'nın yollarına düştüm. Yaklaşık 25-30 dakika yürüme mesafesinde bulunan stada giderken aklımdan geçen gol yada goller izleyeceğimiz bir maç olacağıydı.

Güzel bir maç oldu ama gol izleyemediğimiz bir maç olduğundan dolayı biraz hayal kırıklığı yaşadığımı söylemeliyim açıkçası.

Oyuna ev sahibi takım çok hızlı başladı. İlk 7-8 dakikanın neredeyse tamamına yakını konuk Çamlıca takımının ceza sahası içi ve önünde oynanan bir oyun oldu. Bu bölümde 2-3 net gol pozisyonu buldu Kavacık takımı. İlk şoku gol yemeden atlatan konuk takım başta tecrübeli oyuncuları, Murat Gürsu, Sergen Çaça ve Servet Çoban'ın liderliğinde oyunda dengeyi kurup ev sahibi Kavacık yarı sahasında ve ceza sahasında görünmeye başladı.

20.dakikadan sonra özellikle iki taç çizgisi kenarında ve orta yuvarlak civarında çok keyifli ikili mücadeleler ortaya çıktı. Müsabakanın hakemleri de ufak tefek ikili mücadelelerde oyunu devam ettirip, oyuna katkı sunarken oyun kalitesi yükseldi.

İlk yarının kalan bölümünde iki takımın da çabaları golü getirmedi.

İkinci yarıyla birlikte mücadele dozu daha da yükselirken, bu bölümde gol pozisyonu kısırlığı yaşandı.

Kaleciler ve savunmalar kusursuzdu
İki takımda orta saha kurgusunu bozmazken, ev sahibi takım sol kenardan rakip kaleye gelmeye başladı. Konuk Çamlıca takımı ise orta sahadan ceza yayı önüne kadar iyi gelmesine rağmen topu ceza sahasına sokmakta zorlandı. İki takım kalecisi ve savunması da kusursuza yakın bir oyun ortaya koydu.

Müsabakayı cumartesi günü olmasına rağmen hatırı sayılır bir taraftar kitlesi takip etti.

Benim gözlemime göre tribünlerde yaklaşık 350- 400 civarında seyirci vardı.

Maçı Beykoz ilçemizin kıymetli hocaları Onur Atila, Dinçay ve Atmaca ve Aşkın Karadeniz hocalarımla birlikte izlerken zaman zaman maçla ilgili değerlendirmelerde de bulunduk.

Maçın hakkı beraberlikti
İki takım özelindeki analizime gelirsem koşan, mücadele eden iki takım vardı sahada. Özellikle 15.dakikadan sonra daha çok ort saha mücadelesinin yaşandığı bir karşılaşma izledik. Maçın hakkı bana göre beraberlikti. Öyle de oldu. İki takım hakkında söyleyebileceğim en önemli husus gol atma sıkıntısı ve becerisi yaşamaları. Bu sorunu aşamazlarsa iki takımında ligin devamında işi kolay olmaz. Buna çare bulmaları gerekir.

Maçın notuna gelecek olursam mücadele anlamında 10 üzerinden 7 kalite anlamında 6 diyebilirim.

Ayrıca şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Centilmence ve dostane bir mücadele oldu. İki takımda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı.

Sıkça kullanılan bir başlıkla puanlar paylaşıldı.

Başka bir maç analizinde buluşmak üzere hoşça kalın kıymetli dostlar.

Ümit YILMAZ

22 Ekim 2023 Pazar

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...