Pazar, Temmuz 23, 2023

Hayri Eron amatör sahalarda 25 yılı geride bıraktı


Amatör liglerin en yaşlı ve tecrübeli futbolcularından Hayri Eron, futbolculuk kariyerinde 25.yılını dolduran nadir isimlerimizden oldu...

1997-1998 sezonunda faal olarak başladığı futbol kariyerinde, 2022-2023 sezonunda son olarak Ankara 1.Amatör Lig'de Ayvalıspor forması giyerek,25 yılını dolduran tecrübeli isim, güzel bir pazar günü Ankara'da sitemize açıklamalarda bulunurken, gözleri dolarak şunları söyledi:

Futbola mahalledeki dönemim hariç 1997-1998 sezonunda Ataköy Denizsporları (Bakırköy-İstanbul) başladığımda, 1960'li yıllarda doğan abilerimizle, daha sonra 1970'li, 1980'li jenerasyon aynı zamanda kendi yaş grubum,1990'li ve son olarak'2000 li jenerasyonla birlikte oynadım. 5 farklı jenerasyon, değişen futbol sahaları, futbol malzemeleri, hatta insan ilişkileri içinde, 25 yılda değişmeyen tek şey; Futbola olan sevgim. Profesyonel oynarken de amatör oynarken de bu sevgim hep aynıydı. Yani bazı arkadaşlarımız gibi sadece para için bu işi yapıyorum diyenlerden hiç olmadım. 

Geriye dönüp baktığımda, bu topraklarda toplam 5 coğrafi bölge,10 şehirde 21 kulübün formasını giydim. Altyapıda 4 kulüp, A Takım da 17 kulüpte, 1 sezonda İsviçre'de 2.Lig'de oynadım.

40 yaşına geldim, eğer sağlık durumum izin verirse, en az 3 yıl daha oynayabilecek güçte hissediyorum kendimi. Zaten genelde de hep fizik gücü ile ölçülü tekniğini birleştiren bir oyun tarzım oldu. Ağırlıklı olarak libero, ön libero, daha sonraki yıllarda oyuna sonradan girdiğim çoğu kulüpte on numara, santrfor oynadım. Bugüne kadar 10 defa vücudumdaki farklı bölgelerden ameliyat oldum, defalarca fizik tedavi geçirdim, defalarca maçta iğne ile oynadım. Çok şükür, yaşıtlarımın çoğu futbolu yıllar önce bıraktığı halde 35 yaşın üzerinde, hatta 40 yaşı geçip, halen bunu yapabilen az futbolcudan biri olmaktan gurur duyuyorum ve halen takım antrenmanı olmasa bile haftanın 3 günü antrenman yapan, içki sigara kullanmayan bir insanım.

Sizlere de bu güzel söyleşiye vesile olduğunuz ve 25.yılımı kutlarken yanımda olduğunuz için Amatör Futbolun en büyük dostu Yerel Futbol'a teşekkürlerimi sunuyorum."






Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...