Cumartesi, Şubat 03, 2018

'Kura çekildikten sonra neden gruplara takım alınıyor?'

İstanbul 2. Amatör Lig 16. Grup ekiplerinden Selami Ali Yeşil Sahaspor'un başkanı Özkan Oğuzatak, kura çekiminden sonra gruplarına takım eklenmesini eleştirerek TFF'ye tepki gösterdi.


Oğuzatak Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada "Biz Selami Ali Yeşil Saha Kulübü olarak, tüm zorluklara rağmen sorumlu bir şekilde TFF'nin kulüplere ilettiği tarihte evraklarımızı hazırladık, kura günü salonda hazır bulunduk ve grubumuz da belli oldu. Ancak daha sonra bir baktık ki grupta Öz Esatpaşapor çekilmiş ve yerine Atlasspor isminde yeni kurulan bir kulüp dahil olmuş" dedi.


Kuraya girmeyen bir kulübün sorgusuz sualsiz kendi gruplarına verilmesini hazmedemediklerini belirten Oğuzatak "Sezon başında o kadar söylendi zamanında evrak verin diye ama her sene aynı hikaye... 2. Amatör'de sürekli sonradan takım ekleniyor. Gelen takım da maddi durumu iyi, hatta Antalya'da kamp ypan bir ekip... Ben sahaya takımı zor çıkarırken böyle bir ekiple nasıl mücadele edeyim? Kura çekiminde düşse gruba amenna, 'Kısmet' der geçerim, ama TFF neye göre bu kulübü lige alıp da bizim grubumuza veriyor? Şimdi tüm dengeler değişti grupta" diye konuştu.


TFF İstanbul İl Temsilciliği ve İASKF yöneticilerine seslenen Oğuzatak "Her yıl 2. Amatör'e sonradan takım eklenmesinden bıktık usandık. Sayın yetkililerden özel bir şey istemiyoruz, sadece kuralları uygulayın onu rica ediyoruz. Kural açık, fikstür çekilir grup oluşur ve bozulmaz. Ama her sene bir bakıyoruz kuradan sonra takımlar girip çıkıyor. Ben buradan kuraya girip çekilen kulüpleri de kınıyorum. Bunun maddiyatla ilgisi yok. Biz Selami Ali Yeşil Saha Spor Kulübü olarak zor şartlar altında mahallemizin gençleriyle her sene zamanında lige başvurup mücadelemizi yapıyoruz. Kuraya girip de çekilmeyi kabul etmiyorum bizlere, bu gençlere haksızlık ediyorsunuz. TFF'den isteğim hiç maç oynamadan çekilenlere yaptırım uygulanması ve sonradan lige takım alınmaması" ifadelerini kullandı.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...