Cumartesi, Şubat 03, 2018

Yok artık! Amatörün komik hikayeleri...

Ocak ayının son günlerinde sitelere ilginç bir transfer haberi düştü.Sakarya 1.Amatör Küme B Grubu'nda yer alan Harunustaspor, sezonun ikinci yarısı için Karasu Kültürspor'dan Ömer Faruk Kıroğlu'nu ağdalı ve esrarengiz adıyla kripto para olarak bilinen dünyanın ilk dijital para birimi olan Bitcoin ile transfer etti.Bu dünyada dijital para birimi ile yapılan ilk transferdi ve bir Türk amatör takımına nasip oldu.Kulüp Başkanı Haldun Şehit, futbolcu Ömer Faruk Kıroğlu ile yaklaşık 2 bin TL'ye karşılık gelen 0.0524 Bitcoin ve ayrıca 2500 ''hakiki öz TL'' karşlığı yıl sonuna kadar anlaşmaya vardı. Japonya'dan gazetecilerin yurdumuza gelip adı geçenlerle röportaj yapması amatör futbolumuzun dünyada tavan yapmasını sağladı.


Bu haber,araştırmasını amatör coğrafya ile sınırladığım absürt olayların yeraldığı yazımın artık su yüzüne çıkartma hissini oldukça kuvvetlendiren bir argüman oldu.Amatör futbolun duayeni sevgili Efkan Bucak'ın Twitter hesabı ve yazıları ise başvurduğum en sağlam kaynaklarları teşkil etti.


***


Amatör küme; kimilerine göre futbolu karşılıksız sevenlerin yeri, kimilerine göre ise futboldan soğuma sebebi olarak değerlendiriliyor.Bir taraftan futbolun en saf halini icra etmeye çabalayan bu camia, diğer taraftan da enteresanlıkları ile de ''Nasrettin Hoca'nın eşeğe ters binme'' esprisini bile lig düşürecek seviyedir.Saha içinde, dışında, kıyısında köşesinde vuku bulan vakalar yenilir yutulur cinsten değildir. 


Tirajı düşük traji-komedilerin yaşandığı bu fakir ama gururlu camianın her kesimde olduğu gibi ''istisnalar kaideyi bozmazları'' da olacaktır.Bazıları hatırımızda olan,yüzlerde tebessüm, dillerden yok artık cümleleri dökülecek kısa yaşanmış hikayelerimize başlayalım.


***


Gitti gidiyor!
İstanbul Amatör Küme takımlarından İmesspor'da forma giyen Engin Kodan isimli futbolcu, profesyonel takımda oynama hedefine ulaşabilmek için “Gittigidiyor Com” adlı internet sitesinde kendisini “fantastik forvet” olarak tanıtan ve profesyonel bir kulüp tarafından satın alınmak istediğini belirterek açık artırmaya çıkarttı. Genç futbolcu internet sitesinde kendisiyle ilgili istatistiki bilgileri sıralarken 5 bin TL'lik açık artırma açılış fiyatı belirledi.Futbolcuya 6 bin 100 TL'lik teklif geldi.(Mart 2008)



***
Kim milyoner olmak ister?
Sakarya 1.Amatör Lig'de oynanan Kuzuluk Ersoyspor - Çamlıca Beldespor karşılaşmasında Ersoyspor'un defans oyuncusu Atilla Elik,ikinci yarıda birisi kafayla olmak üzere kendi kalesine 3 gol atarak hat-trick yaptı.Kulüp Başkanı Murat Kuruoğlu, 5-2 yenildikleri maçta oyuncusunun kendi kalesine 3 gol atmasıyla ilgili olarak, "Talihsiz durum. Çıkartmak istedi attı, uzaklaştırmak istedi attı" dedi.Aynı ismi taşıyan kendi takım kalecisinin kabusu olan Atilla Elik'in bu inanılmaz performansı ünlü yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de soru olarak kendine yer buldu.
Yarışmacı, seyirci joker hakkını kullanarak cevabı bildi.Yarışmacı böylece 30 bin liranın sahibi oldu.
İşte o soru!
A-Rakibe 5 penaltı kazandırmıştır
B-Kendi kalesine 3 gol atmıştır
C-Takımından 4 kişiyi sakatlamıştır
D-Hakeme kırmızı kart göstermiştir
(Kasım/Aralık 2016)


 ***
Ağaç topumu yedi
Amatörde ''mal canın yongasıdır.'' Kırkağaç Şehir Stadında oynanan Kırkağaç Acar İdmanyurdu - Mütevellispor maçının ikinci yarısında bir futbol topu, stadın çevresindeki çam ağacı dalında takılı kaldı.Müsabakanın ardından Mütevellispor futbolcuları, ağaçta asılı kalan futbol topunu yedek futbol toplarının yardımıyla düşürerek almak istedi. Ancak iki yedek futbol topu da on metre yükseklikteki ağaçta asılı kaldı.Futbol toplarını almadan gitmek istemeyen Mütevellispor futbolcularından İbrahim Kaplan (25) ağaca tırmanarak topları kurtardı ancak aşağı inemeyeceğini söyleyince itfaiyeden yardım istendi.Olay yerine gelen itfaiye ekibi ağaçta mahsur kalan futbolcuyu güvenli bir şekilde yere indirdi.(Aralık 2014)



***
Ölümü gör,ilk 11 oynatmazsan!
Bu da ikinci ağaç hikayemiz! Kastamonu 1. Amatör Küme'de mücadele eden Bozkurt Belediyespor futbol takımının 28 yaşındaki futbolcusu Mustafa K, oyuna alınmadığı gerekçesiyle ağaca çıkıp boynuna geçirdiği iple intihar etmek istedi. Öfkeli futbolcu, antrenörü Mustafa Uyar'ın bir sonraki maçta ilk 11'de oynatacağı sözünü vermesi üzerine ağaçtan indi.(Eylül 2007)
***
Afiyet olsun!
Amatör küme ekibi Sutton United ile Premier Lig ekibi Arsenal arasında oynanan İngiltere FA CUP mücadelesine yedek kulübesinde hamburger ve turta yiyen 45 yaşındaki yedek file bekçisi Wayne Shaw damga vurdu.Karşılaşma öncesi kulübede yemek yiyeceğine dair 1'e 8 veren bahis oranı açıldığı ortaya çıkınca hakkında soruşturma açıldı ve kulübünden kovuldu.(Şubat 2017)




***


Dürüm'ü idare edin sevgili futbolcularım!
Yarı profesyonel olan Kıbrıs liginde mücadele eden iki takım Küçük Kaymaklı ile Lapta arasında oynanan Kıbrıs Kupası maçında Lapta'nın 24 yaşındaki yöneticisi Hüseyin Ekinci maçtan önce dürüm siparişi verir.Maçın oynanadığı sırada paket servisçi saha içine girerek Lapta yedek kulübesine dürümü teslim eder.Diyette olan yüz kilo üzerindeki yönetici,ailesinin diyeti bozduğunu öğrenmemesi için suçu önce futbolculara atar fakat babasının baskısı sonucu daha sonra dürümü kendisinin sipariş ettiğini itiraf eder.Olay ünlü İspanyol spor gazetesi Marca tarafından da okurlarına duyurulur.(Şubat 2017)



***
Bir gol=Bir hamburger
Kongolu milli futbolcu Everton'lu Yannick Bolasie kariyerine amatör kulüp Hillingdon Borough'da başlamış.Hillingdon Borough'un başkanı Dee Dhand, "Bolasie ile haftalık 20 pounda anlaşmak istiyordum. Ama kabul etmedi. Bu yüzden onunla gol başına hamburger karşılığında anlaştık. Bir keresinde sekiz gol attı ve hamburgerlerini takım arkadaşlarıyla paylaştı" demişti.(Ocak 2017)
***
Maça yönetici olarak geldi,hat-trick yaptı!
Aydın Süper Amatör Lig'de oynanan Kuşadası Gençlikspor - Germencikspor maçında takımının oyuncularının maça asılmamasına kızan eski futbolcu ve Kuşadası Gençlikspor yöneticisi Yaser Doğan 55.dakikada maça girdi, 35 dakikada 3 gol atarak takımını 3-1 galip getirdi.
***
İkinci saniyede kızardı!
İngiltere amatör liginde oynanan Cross Park Fark Celtic ile Taunton East Reach Wanderers maçının 2.saniyrsinde Cross Park'lı Lee Todd hakeme maçın başlama düdüğünü çok şiddetli çaldığı için küfretti.Küfürü duyan hakem Todd'a 2.saniyede kırmızı kart gösterek oyundan attı.Yine iİngiltere'de Basket ile Chippen Town bölgesel amatör lig maçının 3.saniyesinde, Chippen Town'lu David Pratt rakibi Chris Knowles'i sert bir şekilde arkadan itince maçın 3.saniyesinde kırmızı kart görerek tüm zamanların en erken kırmızı kart gören ikinci oyuncusu oldu.



***


Sağlık olsun!
Eskiden ''okunmuş suları'' vardı amatörlerin,''buzcu amcaları'' vardı.Sedye mi, hak getire... Yeni yeni rayına oturtulmaya çalışılan sağlık personeli problemi aksaklıklara rağmen sürüyor.''Buna da şükür'' diyen amatör camia,mücadelerde sakatlanan futbolcuya hakemin,kendi ve rakip takımın oyuncularının müdahale ettikleri,hatta can kurtardıkları da hafızalarda yer etmiştir. Ama herhalde bu en ilginci. Gaziantep Süper Amatör Ligi’nde oynanan İslahiyespor ile Çıksorut Gençlikspor mücadelesinde İslahiyeli Oğuzhan Yalçın,bir gol sevinci esnasında yedek kulübesine attığı tekmeden sonra ayağından sakatlandı. Yedek kulübesinde kulübün sağlık personeli tarafından tedavi edilen futbolcu maç bittikten sonra ayağında ağrı hissetmeye başladı. Taraftarlar bunun üzerine kulübün taraftar derneği başkanı Mehmet Kaplan’ın ilçede esnaflık yapan annesi Hatice Kaplan’ı kulübe getirerek, çıkık şüphesi olan ayağı Hatice Kaplan'ın kendi yöntemiyle iyileştirdi.



***
Ambulans
Aydın 1. Amatör Küme 1. Grup’ta oynanan Çobanisaspor-Feslek Gelenbespor maçında sakatlanan Gelenbespor kalecisi Ali Ak’a müdahale edecek sağlıkçı olmadığı için hakem ambulans istedi. Bir kaç dakika sonra kendini iyi hissettiğini söyleyen Ali oyuna devam etti.Daha sonra gelen ambulanstaki görevlilere oyuncunun iyi olduğu tebliğ edilse de sağlık görevlileri kendilerini boş yere çağırdıkları için tutanak tutmak istediler.Bunun üzerine kaleci Ali Ak mecburen ambulansa binerek hastanenin yolunu tuttu.(Kasım 2016)
***
Amatör Suarez'ler!
Trabzon'da 2.Amatör Play Off Grubu'nda mücadele eden Mulakaspor ile Gölçayırspor müsabakanın 33.dakikasında maçın hakemi Furkan Aksuoğlu, Mulakasporlu oyuncu Ömer Kuşçu'ya rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kart kararı sonrası saha bir anda karıştı.Karara itirazını sürdüren Mulakasporlu oyuncu Ömer Kuşçu, yaşanan kargaşa sırasında hakem Aksuoğlu'nun burnunu ısırdı.(Nisan 2017)
*
Kırşehir'de oynanan Bölgesel Amatör Lig 6. Grup karşılaşması Kırşehirspor-Kırıkkalespor maçının 86. dakikasında Kırıkkalespor futbolcusu Ömer Sular, girdiği bir mücadele sonrası Kırşehirspor oyuncusu Hacı Ahmet Çelik'i göğsünü ısırdı.Sular, sarı kart görürken maç bittikten sonra sinirlenen Kırşehirspor oyuncusu Çelik, kendisini ısıran Sular'a saldırdı ve saha karıştı.(Mart 2016)



***


Tabanca
İsviçre Amatör 3.Ligi'nde FC Saint Suplice-FC Bursins Rolle Peroy maçının 35.dakikasında kırmızı kart gören konuk takım futbolcusu sahayı terk ettikten sonra, (daha sonra oyuncak olduğu anlaşılan) tabanca alarak geri döndü ve hakem ile rakip oyunculara silahı doğrultarak vurma tehdidinde bulundu.Emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen 19 yaşındaki genç futbolcu federasyonu tarafından 37 yıl futboldan men cezasına çarptırıldı.
*
Eskişehir ve Galatasaray'da oynayan Kasımpaşalı Veysel Sarı, Beyoğlu Yeniçarşıspor'da oynarken,16 yaşında diz kapağından vurulmuş ve bir daha futbol oynayamaz denilmesine rağmen o futbola daha sıkı sarılmış.Müjdat Yetkiner tarafından Dikilitaşspor'a transfer edilen Veysel Sarı,20 yaşında Beylerbeyispor'da profesyonel olmuştur.
***
Karakolda ayna var!
Kocaeli Gebze Metin Oktay Stadı'ndan oynanması gereken Süper Amatör Ligi B Grubu'na dahil Denizliköyüspor- İhsaniyespor maçında görev alması gereken emniyet ekiplerinin sahaya gelmemesi üzerine maç zamanında başlayamadı. Maçın başlama saatinden 15 dakika sonra gelen emniyet kuvvetleri maçın gözlemcisi Daimi Taşkın'ın iddiasına göre hakemlere "Neden 155'i aradınız?" diye çıkıştılar.Polisler daha sonra saha kenarında yer alan ve aktif hakemlik yapmaya hazırlanan Ömer Buhan'ı kimliksiz olduğu ve sigara içtiği bahanesiyle gözaltına aldılar! Gözlemci Taşkın, "Polisler Ömer Buhan'dan tutanak tebliği için kimliğini istedi. Burhan'ın üzerinde kimlik bulunmayınca polisler hakemi emniyete götürdü" dedi. 
***
Bırak peşimi!
İstanbul Rami Stadı'nda Galata-Bakırköy Gençlikspor maçını yönetmek üzere stada gelip tribünde bir önceki maçı seyreden Hakem M.Ç.,iki hafta önce maçlarını yönettiği ve raporu doğrultusunda ceza alan Akşemsettinspor yöneticisi N.V. 'nin hakeretlerine maruz kalınca yöneteceği maça çıkmayıp Eyüp Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.M.Ç.'nin yöneteceği maçı ise bir önceki hakem triosu yönetti.(Mayıs 2017)
***
Kim vurduya gitmek!
İstanbul 2.Amatör Lig 'de Celaliyespor-Kabakçaspor maçının 80.dakikasında, Kabakçaspor'dan 7 numaralı futbolcu hakem Y.Y.' ye yumruk attı.Maçı tatil edip soyunma odasına giden hakem lisansları incelediğinde kendisine yumruk atan 7 numaralı futbolcunun esame listesinde yazılan Tunahan I. olmadığını farketti. Kabakçaspor yöneticilerinin 'Biz de tanımıyoruz' demesi üzerine hakem Y.Y. soluğu karakolda aldı.İbrahim K. isimli şahsın TFF kayıtlarında lisansı olmadığı tespit edildi.
***
Psikolojim bozuldu!
Tokat Süper Amatör Futbol Ligi'nde Niksar Belediyespor ile Erbaa Güreş İhtisasspor takımları arasında Niksar İlçe Stadı'nda yapılan Süper Amatör Lig maçında Niksar Belediyesporlu Fıratcan Koçboğa, kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakem Hasan Eraslan'a itiraz etti. Eraslan, futbolcuya itirazından dolayı sarı kart gösterdi. Fıratcan Koçboğa, itirazlarını devam ettirince hakem ikinci sarı karttan kırmızı kartını çıkardı. Bu sırada atak halinde olan Erbaa Güreş İhtisassporlu oyuncular maçı neden durduğu yönünde hakeme itirazda bulundu.Her iki takım oyuncuları da itirazlarını sürdürünce hakem Hasan Eraslan, "Psikolojim bozuldu, bu şekilde maç yönetemem." diyerek karşılaşmayı 35.dakikada tatil etti.
***
BAL'a geldiler,vatan haini ilan edildiler!
Yarı profesyonel KKTC Süper Ligi’nde Küçük Kaymaklı forması giyen 3 milli futbolcunun, Türkiye Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Utaş Uşakspor ve Kastamonuspor 1966'y’a bedelsiz transfer olması Kıbrıs futboluna ateş gibi düştü.Mustafa Yaşınses’in Kastamonuspor 1966'ya; Çağrı Kıral ve Musa Şanlıer’in de Utaş Uşakspor’a transferi KKTC Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Spor Bakanı olan Serdar Denktaş'ın “Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la görüşeceğim. Bu oyuncuların bedelsiz transfer olmaması gerekir. Bedava olarak transfer yapılırsa KKTC liglerinde oyuncu kalmaz. Bu doğru değil” açıklamasını yaptı.Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) da, TFF’ye bir mektup yazarak, “Futbolcuların bedellerinin ödenerek transferlerinin gerçekleşmesi gerektiğini” belirtti.(Ocak 2015)
***
27 maç 508 gol!
Almanya`nın Yukarı Frankonya Bölgesi'ndeki amatör A Ligi'nde mücadele eden 1.Germania Forchheim 08, 2009 yılında oynadığı 27 maçta 508 gol yedi. Alman ekibi 10. maçında ise rakip kaleye ilk golünü attı.Maç başına ortalama 18,81 gol yiyen '0' puanlı ekibin aldığı sonuçlar ise aşağıda.
0-15 /0-34/ 0-20 /0-27/ 0-23/0-22 /0-25/ 0-15/ 0-11 /1-25 /0-19 /2-7 /0-26 /0-16 /1-17 /0-10 /0- 22 /0-22/ 0-18 /0-16/ 0-23 /1-12 /0-19 /0-21/ 0-10/ 0-20 /0-13.
(2009)


***


Üç dakikalık maçta gol attılar
Isparta 1. Amatör Ligi'nde kural ihlali nedeniyle Keçiborlu Belediyespor ile Çünürspor arasında 3 dakikalık maç oynandı. İlk maçta iki sarı kart gören futbolcunun kırmızı kartla oyundan ihraç edilmemesi nedeniyle kural ihlalinden dolayı aylar sonra tamamlanan maçta 1 de gol atıldı.
Ev sahibi takımın 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan maçta Keçiborlu Belediyespor'dan 1, Çünürspor'dan ise 3 futbolcu kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Çünürspor'dan İbrahim Berk Ercan ise 71 ve 82'nci dakikalarda gördüğü sarı kartlara rağmen hakem Musa Yılmaz tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edilmedi.Kural ihlali olduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Kural ihlali yapıldığının belirlenmesinin ardından maçın 87'nci dakikadan itibaren kalan bölümlerinin yeniden oynanması kararlaştırıldı.
Maçta Keçiborlu Belediyespor 10 kişilik kadrosuyla, Çünürspor 7 kişilik kadrosuyla sahada yer aldı.Orta hakem Kadir Çoban'ın yönettiği maçta Keçiborlu Belediyespor Semih ile 1 gol kaydetti. Toplam sürede 89'uncu dakika olarak kayda geçen gol sonrası Keçiborlu Belediyespor sahadan 4-2 galibiyetle ayrıldı.(Mart 2017)


***


Hakem bayramı


İstanbul'da bulunan yaklaşık 300 hakemden 192'si bayram tatiline erken çıkmak isteyip İHK'ye mazaret bildirince ,1.Amatör Lig maçları bir hafta kaydırıldı.Çoğu öğrenci olan hakemler,bayramlarını aileleri ie brlikte memleketlerinde geçirmek isteyince İstanbul amatör futbolunu krize sokmuş oldu.İHK,TFF stanbul İl Temsilciliği'ne elinde yeterli sayıda hakem olmadığını bildirerek maçların bir hafta tehir edilmesini istedi.(Ekim 2013)


*** 


Bayan yan hakem kırmız kartla oyundan atıldı!
Şanlıurfa’da oynanan Yenihalspor ile Eyüpspor maçının orta hakemi, bir futbolcu ile tartışan kadın yan hakemi kırmızı kartla oyundan attı.Yenihalspor-Eyüpspor karşılaşmasının 87’nci dakikasında, Eyüpsporlu Bekir Boztepe’nin girdiği gol pozisyonunu ofsayt olarak değerlendiren yan hakem Nezahat Yıldırım bayrak kaldırdı. Buna sinirlenen Eyüpsporlu Bekir Boztepe, kadın yan hakem Nezahat Yıldırım’ın yanına giderek itirazda bulundu. Yan hakem Yıldırım ile futbolcu Boztepe arasında tartışma başladı.Yan hakem ile futbolcunun yanına giden orta hakem Halil Kaçmaz, tartışmanın sona erdirilmesini istedi. Yan hakem Nezahat Yıldırım ile futbolcu Bekir Boztepe, bu uyarıya rağmen tartışmaya devam ettiler. Bunun üzerine orta hakem Kaçmaz, her ikisine kırmızı kart göstererek oyundan attı. Şanlıurfa’nın tek kadın hakemi olan Nezahat Yıldırım'ın futbolcuya küfür ettiği iddia edildi!(Nisan 2005)


***


10 kilo zeytinyağına transfer oldu!
Türkiye’nin çeşitli illerinde, amatör takımlarda 5 yıl futbol oynayan Ganalı Mohammed Sumaila, ilginç bir transfere imza attı.Hayali Türkiye’de süper ligde futbol oynamak olan 25 yaşındaki Sumaila, Mudanya ilçesinde düzenlenen ve 1 ay sürecek olan turnuvada forma giymek üzere köy takımlarından Yörükalispor’a transfer oldu. Transferi için herhangi bir ücret talep etmeyen Sumaila’ya köylüler, organik zeytinyağı hediye etti ve böylece Ganalı oyuncu, 10 kilo zeytinyağı karşılığında transfer oldu.(Temmuz 2017)


***


Tek maçta 14 kırmızı kart!
İzmir 1. Amatör Küme B Grubu'nda oynanan Alaçatıspor-Özyeşiltepe maçında, bitime 1 dakika kala iki takımdan 14 oyuncu kırmızı kart gördü. 
0-0 berabere devam eden maçın 89. dakikasında hakem Doğuş Darik, Alaçatı lehine bir faul tespit etti. Düdükle birlikte bazı futbolcular, birbirini tahrik etmeye başladı. Alaçatı yöneticisi Ömer Koç, sahaya girip Özyeşiltepeli Fatih Polat'a tokat atınca ortalık karıştı. İki takımın oyuncuları birbirine saldırırken hakem Darik, önce yönetici Koç'u sahadan attı. Sonra Alaçatıspor'dan 8, Özyeşiltepe'den 6 futbolcuya kırmızı kart gösterdi.Daha sonra açıklanan kararla iki takımı da hükmen mağlup sayıldı.(Aralık 2009)
*
Kayseri 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde oynanan Sümerspor-Sanayi Esnafspor maçında iki takım futbolcuları arasında çıkan kavgada 14 futbolcu aynı anda oyundan atıldı.Sümerspor-Sanayi Esnafspor maçının 86. dakikasında iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı.Bu kavga sonunda hakem Gökhan Kılıçkaya,Sümerspor'dan 6,Sanayi Esnafspor'dan ise 8 futbolcuyu saha dışına gönderdi.Tabi ki iki takım da hükmen mağlup sayldı!(Nisan 2005)


***


43 gol yedi,karakola düştü
Almanya'nın en alt amatör ligi olan C Ligi'nde oynayan SV Vonderort ,PSV Oberhausen maçında ağlarında 43 gol gödü. Gollerin tamamını yiyen 25 yaşındaki kaleci Marco, hafta içinde yapılan son antrenman sırasında polisler tarafından sahadan gözaltına alınıp götürüldü.Marco, basının büyük ilgi gösterdiği haftanın son antrenmanında çalışırken, tesislere iki polis arabası ile dört polis geldi. Polislerden ikisi sahaya girerek kalecinin yanına gittiler ve kısa bir konuşma yaptılar. Bu konuşma üzerine Marco antrenmanı bırakıp soyunma odasına gitti ve beş dakika sonra da polislerin arasında tesislerden ayrıldı.
Kaleci Marco giderken antrenmanı izleyen gazetecilere "Bir konuyu aydınlatmak için karakola kadar gidiyorum" demekle yetindi. Marco'dan daha sonra haber alınamadı. Telefonu kapalı olduğu için yöneticilerin de kendisine ulaşamadığı belirtildi. Emniyet birimleride konu ile ilgili bilgi vermekten kaçındı.(Eylül 2016)


***


Mütercim
Ardahan 1.Amatör Lig takımlarından ismiyle müsemma Ardahanspor Senegal'den Theodore Adrien ile Moyore Sane'yi transfer etti.İki yabancı futbolcunun imza töreninde tercüan olmadığı için,Ardahanspor Başkanı Erkan Şahmar ve yanındakiler futbolclarla el-kol işaretleriyle iletişim kurmaya çalışsalar da bunda pek başarılı olamadılar.İki futbolcunun derdi bununla da bitmedi,oturma izni alamadıkları gerekçesiyle 23 Şubatspor ile oynanan ilk maçta da forma giyemediler.(Eyül 2007)
***
Prim:Palamut
İstanbul Süper Amatör Küme ekiplerinden İstanbul Bafraspor, kazanılan Çamlıcaspor karşılaşmasının primi, üç kasa palamut oldu. Çamlıcaspor'u 3-0 mağlup eden Bayrampaşa ilçesi temsilcisinde,Kulüp Başkanı Fatih Demir galibiyet primleri olan palamutları futbolcuları için elleriyle hazırladı.(Ekim 2016)
***
Prim:Kavun
Konya'da 16 ve 17 Yaş Altı Amatör Lig'de başarılı bir sezonu geride bırakan Çatalhüyük Çumra Belediyespor'da yönetim kurulu, sporcularına birer kavun vererek ilginç bir şampiyonluk primi dağıttı.Bir sene sonrasının primi de o gün açıklandı:Bir çuval şeker!(Haziran 2015)
***



Sıfır puanla ligde kaldı!
Aydın SAL'de oynadığı 17 maçta 17 mağlubiyet alarak,5 gol atıp 109 golü ağlarında gören Atça Belediyespor, lig başlamadan Salavatlı Belediyespor'un,2.haftada İsabeyli Şırlanspor ve Nazilli Sanayispor'un,13.haftada da Umurlu Belediyespor'un ligden çekilmesiyle,13 takımlı ligi sıfır puanla 9.sırada tamamlamış ve zor günler geçirmesine rağmen onurlu bir davranış sergileyip ''maçlara çıkarak'' ödül olarak ligde kalmıştır.(Nisan 2015)
***
BAL'dan tatsız!
2015-2016 Sezonu Bölgesel Amatör Lig 3. Grup belki de dünya futbol tarihine geçecek bir sezonu geride bıraktı. Dünyada eşi benzeri bulunmayan BAL statüsüne bağlı olarak grupta mücadele eden 14 takımdan 9’u illerinin yerel liglerine düştü.Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu takımlarının yer aldığı 3. Grup’ta da Bayburt Konursu ve Erzincan 17 Şubat direkt düşerken Gümüşhane, Erzurum, Rize, Artvin, Trabzon, Ardahan, Kars, Iğdır temsilcilerinden 8’i düşme hattında olmasalar bile baraj maçı oynamak zorunda kaldılar. Bu ekiplerden 5’i (Zağnos, Arhavi, Ardeşen, Aşkale, Gümüşhane Telekom) düştü, 3’ü (Iğdır Aras, Sarıkamış Bld, Serhat Ardahan) maçlarını kazanıp kaldı.(Mayıs 2016)
***
Mahalle Nijeryalı görsün!
Amatör takımlarımızın doğduğu mahallelerimizden,yani gayri-federelerimizden ilginç bir not düşelim buraya.Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Ballı Mahallesi Muhtarı Şerif Keskin, Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen Mahallelerarası Futbol Turnuvası için Nijerya'dan futbolcu getirdi.Ballı Muhtarı Şerif Keskin, Nijerya'dan getirdikleri Jemis Jakacuki ile şampiyonluğun en önemli favorisi olduklarını savunarak, şampiyon olmaları halinde Nijeryalı futbolcuya holstein inek hediye edeceğini söyledi.(Haziran 2015)
***
Eller havaya!
Bursa 1. Amatör Lig 2.Grup'ta 15. hafta maçında Kemerçeşme Kanaryaspor ile Cihanspor takımları Şahin Başol Tesisleri'nde karşı karşıya geldi.Onur Elçin, Mert Çetinkaya ve Taşkın Öz hakem üçlüsünün yöneteceği karşılaşma öncesindeki seremonide, Cihansporlu oyuncular hakemlerle tokalaşırken, Kemerçeşme Kanaryaspor oyuncuları hakemlerin elini sıkmadı.
Hakem Onur Elçin'in başlama düdüğünün ardından Kemerçeşme Kanaryasporlu futbolcular bulundukları yerde hareket etmeden bir elleriyle hakemi gösterirken, diğer ellerinin işaret parmaklarını havaya kaldırdı.Rakip Cihansporlu oyuncuların alkışla, taraftarların da tezahüratlarla destek verdikleri protestonun sürmesi üzerine hakem Onur Elçin, maçı tatil ederek yardımcılarıyla soyunma odasına gitti.İlk onbir üç maç ceza aldı!



***


Kamyonetle maça gittiler
İstanbul U14 Ligi'nde oynanan Çubukluspor-Kartal Yuvası SK maçına konuk ekip servis bulamadığı için kamyonet kasasında gitmek zorunda kaldı.Ortaçeşme Stadı'nda saat 15.00'te başlayan maç için Kartal Belediyesi'nden araç isteyen Kartal Yuvası Kulübü, yoğunluk olduğu gerekçesiyle ret yanıtı aldı. Bunun üzerine kendi imkanlarıyla servis aracı ayarlamak isteyen kulüp servis bulamadı.Bunun üzerine bir kapalı kamyonet bulundu ve futbolcular da bununla karşılaşmaya gidip geldi.(Şubat 2017)


 ***


Çılgın hakem!
İngiltere'de yerel ligde oynanan futbol maçında hakem, açık farkla yenilmekte olan takım lehine gol attı. Earls Colne Reserves'in Wimpole'yi 20-2 yendiği maçta 18 yıldır hakemlik yapan 47 yaşındaki hakem Brian Savills ‘‘Earls 18-1 öndeydi.rkp takıma acıdım.Top ceza sahasında bana doğru geldi. Elimle düzelttim ve voleyle şahane bir gol attım. Gençliğimde kaleciydim, gol zevki tadamadım. Bu yüzden gol büyük zevk verdi. Santrayı işaret ederek golü verdim. Aslında topu elle düzelttiğim için serbest vuruş vermem lazımdı ama ne de olsa hakem bendim. Pişman değilim ’’ dedi.Bu mac hakem Savills’in ağır bir bypass ameliyatı geçirdikten sonra yönettiği ilk karşılaşmaydı.Essex bölgesel futbol kurumu hakemi maçı itibarsızlaştığı için 7 hafta futbol müsabakası yönetmekten men eder. Brian Savills bu karara karşı hakemlik kariyerine istifa ederek nokta koyar. (Aralık 2001)


***


Ligden ihraç edildiler ama maç oynadılar



İzmir temsilcisi ile TFF arasında yaşanan iletişimsizlik komediye döndü.



Kadınlar 2.Lig ekibi Elitspor 2 Aralık'ta ligden ihraç edildi ama 8 Aralık'ta çıktı maç oynadı. İhraç edildiklerini, 15 Aralık'taki rakiplerinin başkanı söyledi.Elitspor ikinci hafta deplasmanda BESEM’le karşılaşacaktı. Takımın kurucusu, başkanı ve antrenörü Aynur Aydoğan boyun kartını yanında getirmeyi unutunca maçın oynanmasına müsaade edilmedi ve İzmir ekibi müsabakayı hükmen yitirdi. Dördüncü hafta Nazilli Belediyespor’la deplasmanda oynayacağı maça otobüsünün lastiğinin patlaması nedeniyle geç kaldı, müsabaka da oynanmadı. Bir devrede iki maça mazeretsiz çıkmadığı gerekçesiyle İzmir ekibi, AFDK’nın 2 Aralık tarihli toplantısında bir alt lige düşürüldü. Bu tarihten itibaren Elitspor’un tüm maçları hükmen 3-0 rakipleri lehine tescil edildi. Lakin TFF, 8 Aralık tarihinde Balçova Sahası’na Elitspor-Gemlik Zeytinspor maçı koydu. Maç da oynandı, Elitspor sahadan 21-1 yenik ayrıldı. Nazilli maçı için mazeretlerini belgeleriyle TFF’ye göndermek isteyen Aynur Aydoğan muhattap bulamazken, fikstür gereği 15 Aralık’ta deplasmanda karşılaşacakları Aydın 7 Eylül Gençlikspor’un Başkanı Mustafa Yılmaz Aydoğan’ı arayarak “Siz ligden atılmışsınız” dedi. Söz konusu maçın TFF’de hükmen galibiyet şeklinde değil, ‘ertelendi’ olarak geçmesi dikkat çekti. (Aralık 2013)



***



Top yüzünden kural hatası başvurusu



Hakem 4 numaralı top yerine 5 numaralı topla maça başlayınca TFF'ye kural hatası itirazı yapldı.TFF Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası Finalleri kapsamında İzmir'de oynanan Ankara Fomget Gençlikspor-Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi GSK yarı final karşılaşmasında müsabakanın top numarası yüzünden,karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılan Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi GSK'nün Başkanı Osman Özçalıkuşu, maçın sona ermesinin akabinde internet üzerinden yaptığı kural hatası itirazı sonucunda TFF,karşılaşmada her iki takım için aynı şartların mevcut olduğunu belirterek,itiraza ret cevabı verdi.(Ağustos 2017)



***

Erkek liginde kız takımı şampiyon oldu

İspanya'nın Lleida kentinde bir kız futbol takımı, erkekler liginde şampiyon oldu.AEM Lleida takımı, Lleida bölgesel erkekler U15 liginde oynadığı 22 maçtan 21'ini kazanarak kupayı aldı.AEM Lieida kız takımı, kızlar liginde rakip bulamayınca 3 sezon önce erkekler liginde oynamaya başladı. AEM, erkekler ligindeki ilk sezonunda neredeyse tüm maçlarını kaybetti. Kızlar ikinci sezon orta sıralarda yer alırken başarıyı bu sezon yakaladı. Rakiplerini çözen AEM Lieida üçüncü sezonda erkek liginde şampiyonluğa ulaştı.İspanya'da kız ve erkek futbolcular 14 yaşına kadar aynı ligde oynayabiliyor.(Mayıs 2017)

 

***



Futbol maçına güreş takımıyla çıktılar



Kadınlar 3. Lig play-off ilk turunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi'ni 25-0 yendi.Samsun ekibi, kulüpte yaşanan başkan değişikliği krizi nedeniyle sahaya futbol değil güreş takımıyla çıktı.Antrenör Metin Ateş'in başkan değişimine tepki olarak teknik direktörlük görevini bırakınca futbolcular da Ateş'in ardından kulüpten ayrıldı. Kulübün futbolcusuz kalması üzerine mevcut başkan Osman Özçalıkuşu mecburen, çoğunluğu okulda güreş ve voleybol gibi branşlarda yer alan veya takımda daha önce forma giymiş 18 kız öğrenciye 25 Şubat'ta filiz futbol lisansı çıkardı.



Buna karşın kriz öncesi oynadığı 10 maçın 9'unu kazanan Kırmızı-Beyazlılar grubu ikinci bitirip 2. Lig'e yükselmek için play-off'a kalmıştı.Erzincan'daki play-off maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşan Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi, esas branşı güreş ve voleybol olan öğrencileriyle maçı 25-0 gibi farklı bir skorla kaybetti.



(Mart 2015)


***

13 yaşında spor kulübü kurdu, başkan oldu





Silivri’nin Yolçatı Mahallesi’nde arkadaşlarının ısrarıyla spor kulübü kuran 13 yaşındaki Arda Emin Terzioğlu, imkan verildiğinde başarılı işlere imza atacaklarını belirterek yetkililerden spor malzemesi desteğinde bulunmalarını istedi.Yaşları 10 ile 13 arasında değişen çocuklar, arkadaşları Arda Emin Terzioğlu'na girişimci ruhundan dolayı adeta baskı yaparak mahallelerinde spor kulübü kurmasını sağladı. Arkadaşlarımın ısrarıyla kulüp kurduğunu belirten 13 yaşındaki Yolçatıspor Kulübü Başkanı Arda Emin Terzioğlu, "1 yıl muhtara yalvardık, bu kulübün kurulmasında bizlere yardımcı olması konusunda, sağ olsun bize bu yeri tahsis etti. Her ne kadar pencereleri kırık, tavanı su akıtıp kötü bir yermiş gibi olsa da bizler burayı yaşanılır bir hale getirdik. Toplantılarımızı şu an için burada yapıyoruz" dedi.(Haziran 2017)

 


***



10 yıldır kardeşinin adıyla futbol oynamış!



Amatör Futbol Disiplin Kurulu, bir futbolcunun 10 yılı aşkın süredir kardeşinin adını kullanarak liglerde forma giydiğini ortaya çıkardı. Tahkim Kurulu da bu durumu onaylasa da futbolcuyu oynatan son kulüp suçsuz bulundu.Buna karşın Hamza ve Nihat Kılıç üçer yıl hak mahrumiyeti cezası aldı.Olay, İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden Zeytinburnuspor'un başvurusu sonucu ortaya çıktı. Lacivert-Beyazlılar, aynı grupta yer alan ve şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e çıkan Çankırı Marufspor'da forma giyen Nihat Kılıç'ın aslında Hamza Kılıç olduğu gerekçesiyle TFF'ye itirazda bulundu. Bunun üzerine toplanan AFDK, itirazı yerinde bularak Hamza ve Nihat Kılıç kardeşlere üçer yıl hak mahrumiyeti cezası verirken Çankırı Marufspor'u küme düşürdü.Çankırı Marufspor futbolcuyu Nihat Kılıç olarak transfer ettiklerini ve kendilerinin bu usulsüzlükle alakaları olmadığını belirtip itirazda bulundu. Çankırı Marufspor Kulübü'nün itirazının kabulü ile AFDK kararının, bir alt lige düşürülmesine dair kısmının kaldırılmasına oy birliği ile karar verildi.(Haziran 2014)



***
Penaltı ikram ettiler,rakip atamadı
Denizli Süper Amatör Lig'de kalma mücadelesi veren Akkonakspor, sahasında oynadığı Demirten Merkezspor maçının son anlarına 2-1 yenik girdi. Hakem uzatmaları işaret ettiğinde Merkezsporlu Ahmet Bayram ceza sahası içinde topa elle müdahale etti ancak hakem 'devam' kararı verdi.Karar karşısında çılgına dönen Akkonaksporlu futbolcular hakemin etrafını sararken yoğun itirazlar sonucu Mavi-Beyazlılar'dan iki oyuncu atıldı. Olayları kenardan takip eden Demirten Merkezspor Teknik Direktörü Gökhan Kaynak,hakemin yanlış karar vermesi üzerine oyuncularına ceza sahası içinde topa elle müdahale ederek penaltı yaptırmalarını istedi.Antrenörünün talimatı üzerine Merkezspor’dan Rıdvan kendi ceza sahaları içinde kasti olarak topu eline aldı. Hakem penaltı çaldı. Lakin Akkonakspor'un atışını kaleci kurtardı ve mücadele 2-1 Demirten Merkezspor’un üstünlüğüyle sona erdi.
***
Altı uzatma dakikasında 3 gol
Sütlüce Stadı'nda oynanan maçta Alibeyköy İmarspor'u konuk eden Tophane Tayfunspor 90. dakikaya 4-1 yenik girerken hakem Fatih Kömel müsabakaya 6 dakika ilave etti. 90+1'de Tophane Tayfunspor, Erencan Karaşin ile bulduğu golle skoru 4-2'ye getirdi. 1 dakika sonra ise Kadir Aras farkı bire indirdi:4-3. 90+5''de Alibeyköy İmarspor kalecisi Yalçın Kurtul rakip Kadir Aras'a faul yapıp penaltıya sebep oldu. Atışı kullanan İsmail Gökçe maçın skorunu ilan etti:4-4.Maçtan sonra kavga çıktı ve Alibeyköy İmarsporlu futbolculardan bazıları kırmızı kart gördü.
(Haziran 2014)
***
Galipken rakip takıma saldırıp hükmen yenildiler!
Türkiye U17 Futbol Şampiyonası Batman Grubu''nda sahalarda ender görülecek bir olay yaşandı. Cizre Diclespor-Diyarbakır DSİ maçında önde olan takım geride olan takıma saldırdı, maçı hükmen yitirdi.Cizre Diclespor'un 2-0 üstünlüğüyle devam eden maçın 67. dakikasında DSİ'den bir futbolcu bir pozisyonda yerde kaldı. Yerde kalan rakibine tekme atan Diclesporlu oyuncu kırmızı kart görürken saha bir anda karıştı. İki takım arasında çıkan arbede sonucu Diclespor''dan sekiz futbolcuya kırmızı kart çıktı. DSİ'den de iki oyuncu kırmızı kart görse de müsabaka 3-0 Diyarbakır temsilcisinin lehine tescil edildi. Diyarbakır DSİ oyuncuları galibiyete sevinemediklerini, rakip takımın kendilerine bıçaklarla saldırdıklarını söylediler.Kazansalar grup şampiyonu olacaklardı.Onların yerine DSİ grubu şampiyon tamamlayıp ikinci tura yükseldi.
(Nisan 2014)
****
Emanet formayla gelen şampiyonluk
Şu anda TFF 3.Lig'de mücadele eden Halide Edip Adıvarspor mütevazı bir mahalle kulübü iken idman yapacak saha bulamadı parkta çalıştı; başka kulüpten alınan formayla sahaya çıktı; araç bulamadı sahaya yürüyerek gitti; çorap bulamadı, oyundan çıkan oyuncu giren arkadaşına çorabını da verdi. Kırmızı-Beyazlılar bu şartlarda uzak ara şampiyon oldu.İstanbul U16 Ligi 25. Grup'ta Halide Edip Adıvarspor (HEASK) sezon bitmeden şampiyonluğu garantiledi. Zorluklarla mücadele ederek bu noktaya geldiklerini belirten HEASK Altyapı Teknik Direktörü Muttalip Şimşek, "Genç takım, Balat Yeşilovaspor'dan alınan forma ile sahaya çıktı. Bazı maçlarda oyuncu değişikliği yapılırken şort ve çorap da değiştiriyorduk.(Mart 2014)
***
Yağdır Mevlam su
Kulüp lokalinde tuvaleti ve suyu olmayan Esenler Turgutreis Spor Kulübü'nde yöneticiler formaları biriktirdikleri yağmur sularıyla yıkıyor. Formalar daha sonra masaların üstünde kurutuluyor.Turgutreis Spor Kulübü'nün kurucu başkanı Bahattin Ayar bunu kendi çabaları ile hallettiklerini söylüyor. Başkan Ayar, tam bir Karadenizli zekası ile çözüm bulmuş bu soruna: Yağmur sularını bir bidonda biriktiriyor ve bu su ile formaları yıkıyorlar. Tabii yağmur yaparsa..''Lokalimizde tuvalet ve su yok. Yağmur suyunu biriktirip formaları leğende yıkıyor ve sonra da masaların üstüne serip kurutuyoruz!'' diyor Başkan...(Mart 2014)


***

Türk amatör takımı ligden atıldı
Simon Kuper, “Futbol Asla Sadece Futbol Değildir” adlı eserinde, “Avrupa’da amatör maçlarda çıkan kavgaların çok büyük bir bölümü, Türk takımlarının müsabakalarında yaşanıyor. Avrupa’nın amatör kümelerinde birçok ülkenin takımı var; en sevimsiz bulunanlar Türk takımları” diye yazar.Bu görüşü kanıtlayan bir olay Belçika'da yaşandı.Belçika Futbol Federasyonu,1968 yılında kurulan ve amatör kümede mücadele eden FC Anadol takımının ve taraftarının maçlarda sürekli olay çıkarması, rakip takımın oyucularını dövmesi, hakemleri tehdit etmesi, bir futbolcunun rakip oyuncuyu hastanelik etmesi üzerine Anadolu takımını ligden attı.(Mart 2015)
***
Top 15 dakika boyunca kalecide kaldı
Hatay’da oynanan TFF Kadınlar 3.Lig 7.Grup 19.Hafta maçında lider Dörtyol Belediyespor ile ikinci sıradaki Güneykentspor mücadelesinde ev sahibi takımın kalecisi, rakip takım oyuncuları yarı alanlarından çıkmayınca 15 dakika boyunca ayağındaki topu oyuna sokmayıp kendisi oynad.İkinci yarının 48. dakikasından 63.dakikaya kadar topu ceza sahası içinde gezdiren kaleci teknik sorumlusunun direktifi ile oyuna onbeş dakika sonra soktu. Mücadele 0-0 sonuçlandı.(Nisan 2017)
***
Maçlarını yapıp rakiplerini dövmeye gittiler
İstanbul 2.Amatör Lig'de yaşanan ilginç olayda;saat 11’de deplasmanda oynadıkları maçı bitiren Gültepe Özgençliksporlular, bir hafta önce oynadıkları rakiplerini dövmeye gittiler.Kemal Aktaş Stadında saat 15’de oynanacak olan Kosova Güçspor maçı için Küçükçekmece’ye giden Eyüp Çırçır İmarsporlular, takım otobüsünden iner inmez saldırıya uğradılar. Eyüp Çırçır İmarspor,TFF İstanbul İl Temsilciliğine Gültepe Özgençlikspor’u şikayet etti.(Mayıs 2016)
ARİF DOĞAN




 

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.