Cuma, Şubat 14, 2014

“Tuna geri geliyor. Feriköy ve Küçükköy'de BAL’a çıkar”

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunda mücadele veren 14 takım BAL’lanmak için mücadelelerine tüm hızı ile devam ediyorlar.



Takımların yeni transferleri ile birlikte her geçen maç daha iyi uyum sağlamaya başlamış görüntüsü çiziyorlar. Yeni mağlubiyetler, galibiyetler alınıyorlar. Sevindirici yanı olayların giderek azalması, kalitenin de artması.. Çünkü her geçen yıl Süper Amatörde futbol kalitesi düşmektedir. Bunda da takımların maddi planlamalarını iyi yapamaması, sabit gelirlerinin olmaması, altyapılarını kurmaması, geliştirememesi ve federasyon masraflarının çok olması...


 


Sarıyer Yenimahallespor ve İncirtepe iyi başlamadı
Ligin lideri üçte üç yapan Bayrampaşa ekibi Tunaspor, aldığı takviyeler ile bir eski Bölgesel Amatör Lig ekibi olarak tekrar BAL’lanmak yolunda hızla ilerlemektedir. Yine eski Bölgesel Amatör Lig ekibi olan Kartal Belediyespor’da eski Ligine dönmek için sinyal vermeye başladı. Nişantaşı grup performansından uzak bir görüntü çiziyor, aynı şekilde grubunun flaş takımı İncirtepespor da aynı kaderi paylaşıyor. İFA tecrübeli hocaları ve takımın en büyük gücü olan 12.adamı ile lige ilerleyen zamanda ağırlığını koyacaktır. Kırmızı-yeşilliler bu haftaki Feriköy maçında taraftarını da yanında görecek. Erokspor “hedef Bölgesel Amatör Lig diye başladığı Klasman maçlarında ilk galibiyeti ile tanıştı. Leventspor 27 maç sonra ilk mağlubiyetini aldı. Sarıyer Yenimahallespor lige istediği gibi başlayamadı. Takım içinde bir takım sıkıntılar var gibi. Buna bir örnek verecek olursak ligde sürekli takımın başında yönetici olarak gördüğümüz isimler şimdi yerlerinde değiller. Ayrıca son oynanan Kartal Belediye maçında tribünde kendi aralarında tartışma yaşadıklarını herkes gördü, hatta maç sonunda bu tartışmalar sürüyordu. Bunlar takımı olumsuz etkiler. Umarız toparlanırlar ancak iş işten geçiyor gibi… Avcılar Belediyespor puanlar alıp yukarılara doğru ilerlemek istiyor.. Yani herkesin derdi aynı, Bölgesel Amatör Lige yükselmek...


 


Feriköy ve Küçükköy BAL’a çıkar
Çıktıktan sonra gerekli altyapıyı ve şartları oluşturamadığın için yine Süper Amatör Lig… Kısır döngü hep aynı şekilde devam eder, tesisleşip, kulüp olana kadar. Tesisleşmekte yeterli değil, bunu yönetecek profesyonel yöneticin olmazsa, yeni kaynaklar, projeler  çıkartmazsa, akıllı transfer politikası yapmazsa yine hüsran.. Yine hüsran.. Diğer takımlardan Feriköy gerek seyircisi gerekse tecrübeli kadrosu ve mazisi olarak Bölgesel Amatör Lige çıkacak takımların önünde geliyor. Küçükköyspor ise iyi başlamamasına rağmen kalan maçlarında seri galibiyetler alıp bir üst lige ‘merhaba’ diyecektir. Bu iki takımın Antrenörleri daha önce çalıştırmış oldukları takımları Bölgesel Amatör Lige çıkartma başarısını göstermişlerdi.. Boğazın senelerdir Bölgesel Amatör Lige çıkmak isteyen diğer takımı Çengelköy ise lige futboldaki üç neticeyi alarak başladı. Aynı durumda olan Modafen takımını öncelikle okul takımı adı altında finallere kalarak başarıyı yakaladılar; iyi bir kadroları var, bence sürprizi kovalıyorve bunu başarabilirler. Klasman Grubunu en tecrübeli teknik adamı İrfan Köklü. Mütevazi, çalışkan… Kendi karekterini takımına yansıtan hocamızın takımı Albayrakspor, ligin sürpriz yapacak takımlarından olup bayağı ses getireceğe benziyor.


 


Önümüzde daha 10 maç ve Play-Out maçları olacak, öncelikle takımların gerçek sahipleri olan seyircilere iyi seyirler dilerim. BAL’lı yollarda tüm takımlara başarılar dilerim.


 


YAZI: KEMALETTİN DİRİK

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.