Çarşamba, Şubat 26, 2014

Tuna: Amatör Kulüplere destek verilmeli

Kadıköy’ün 1.Amatör Ligdeki temsilcilerinden Koşuyoluspor’un Başkanı Taşkın Tuna, "biz Kulüpler olarak elimizden gelen gayreti yapıyoruz ancak Amatör Spor Federasyonları, Belediyeler ile iş birliği yaparak her ilçeyi sporcu fabrikasına dönüştürebilir.” şeklinde konuştu.



IMG_0854
Koşuyolu Spor Kulübü Başkanlığının yanı sıra, Koşuyolu Mahallesinin 22 yıldır Muhtarlığını da yapmakta olan Taşkın Tuna, bir ülkenin spora ve sporcunun gelişimine verdiği katkının o ülkenin çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini gösterdiğini belirterek, "Ülkemiz sporun desteklenmesinde kamu kaynaklarından yeterli desteği sağlayamamaktadır. Sporun gelişimi, büyük ölçüde spor kulüplerinin kendi kabiliyetlerine kalmış durumdadır. Ancak özellikle spor eğitiminin temeli olan amatör spor kulüplerinin güçlerinin sınırlı olması, sporun daha yaygın şekilde yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bu çerçevede özellikle amatör spor kulüplerinin desteklenmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır" dedi.


IMG_0850
İşçi ve Memur mahallesi"
Muazzez Abacı’nın eşsiz yorumu ile dinleyenleri başka dünyalara götüren 'Bana her şey seni anlatıyor' adlı şarkının söz yazarı olan ünlü besteci ve müzisyen Aşkın Tuna’nın ağabeyi olan, aslen Denizlili ve doğduğu (58 yıl) Koşuyolu’nda ikamet eden Taşkın Tuna, sporu sevdiği için Koşuyolu Spor Kulübüne hizmet etmeye başladığını söylerken Kulübü ile ilgili önemli bilgiler de veriyor. 3 çocuk Babası olan Taşkın Tuna, bilhassa 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Kadıköy’ün öne çıkan semtlerinden birisi haline gelen ve kendi halinde İşçi ve Memurların genelde ikamet ettiği, sesiz-sakin havasıyla bilinen Koşuyolu Kulübü için şunları söyledi: Koşuyolu farklıdır. Hatır ve gönül her zaman üst düzeyde olmuştur. Buradan ayrılan dahi kopamaz ve burayı özler. Biz burada Anadolu’yu yaşıyoruz. Kulübümüz de bu birliğin sağlanmasında çoğu zaman araç olmuştur. Dışarıdan sosyetik gözüksek bile tam tersidir Koşuyolu.


IMG_0857
"Şu ana kadar pek başarımız olmadı"
1968 yılında Koşuyolu Gençlerbirliği adıyla kurulan kırmızı-siyahlı Kulübümüz çok büyük zorluklar çekmiş. Kulüp binası elimizden gitmiş ve özetle dolabın içine sıkışmıştık. Sağ olsunlar Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Selami Öztürk bize destek verdi. Önce Kulüp binamıza ardından da halı sahamıza kavuştuk. Ben 2 yıldır Başkanlık görevini sürdürmekteyim. Daha önceki arkadaşlarımızın da üstün gayretlerini ve Kulübü ayakta tutma çabaları ile bu günlere geldik. Şu ana kadar sportif anlamda pek başarımız olmadı. Bugünden itibaren de takımımızı üst lige çıkartıp, alt yapılarda şampiyonluklarla birlikte yeni sporcular yetiştirmeye çalışacağız.  Şimdiye kadar ki arkadaşlarının çabası 'Kulübü ayakta tutalım' düşüncesinde olmuş, biz bu evreyi atlamamız gerektiğini düşünüyoruz ve tüm gücümüzle başarıyı yakalamaya çalışacağız. Bu sene A takım biraz hamle yaptı ancak ligi 3’ncü sırada bitirdik ve üst lig şansımızı kaçırdık. İnşallah gelecek sezon bu hedefimizi de ulaşacağız. Genç takımımız geçen sezon şampiyon oldu. Geleceğimiz olan ve çok fazla özen gösterdiğimiz spor okulumuzda 180 civarı öğrenci var. İki sene önce bu rakam 60’dı. 3’e katladık bu rakamı. Hedefimiz 350 civarı öğrenci potansiyeline ulaşmak.


"2 yılda iyi çalışmalar yaptık"
'Mahalle Muhtarı olmanızın Kulübe artısı olduğunu düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorumuza ise Taşkın Tuna şöyle cevap veriyor. Muhtar olmamızın Kulübe mutlaka vardır. Öncelikle ikamet ettiğin mahalleyi sevmek ve sosyal olaylarda aktif olmak her insanın yapması gereken bir özellik olmalı. Benim Muhtar olmam Kulübüme fayda getiriyor olmalı ki halk bize teveccüh gösteriyor. Tabii şu olay da var; Kadıköy Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile uyumlu diyalogları Kulüp üzerinden götürdüğümüz zaman daha iyi oluyor diye düşünüyorum. Çok iyi bir Yönetimimiz var. İnsanların biraz daha katkı vermesine imkan sağladık. Kulüp Müdürümüz Metin Bey takımın her şeyi ile ilgileniyordu. Biz Kongreden sonra biraz daha farklı davranmaya başladık. Herkes çözümlerde pay sahibi olmaya başladı, bu görev dağılımı da haliyle bazı arkadaşlarımızın üzerindeki fala yükü aldı ve onların daha başarılı bir şekilde hizmet etmesini sağladı. Yönetimlerde görev paylaşımı esastır. Biz 2 yılda bunu başardığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra da daha Kurumsal ve daha iyi yönetilen bir Koşuyoluspor olacaktır.


"Hedefimiz Süper Amatör Lig olacak"
Gelecek sezon iyi bir kadro kuracağız ve Süper Amatör Lige çıkma mücadelesi vereceğiz. Buna imkanımız da var artık. Koşuyolu semti geçen zamanla çok büyüdü. Adeta bir ticarethane gibi oldu semtin etrafı. Önemli şirket merkezleri var etrafımızda. Onlarla da sürekli temas halindeyiz. Bir üst lige çıktığımız zaman çok da zorlanmayacağımızı düşünüyoruz. Çıkınca da kalıcı ve olur ve daha da üst liglere emin adımlara gideriz diye düşünüyoruz.


IMG_0852
"Belediyenin spora bakış açısı değişmeli"
Son olarak Amatör Spor Kulüplerinin yaşamlarını sürdürebilmesi, toplumda sporun daha yaygın olarak yapılması ve sporun her dalında başarılı sporcuların yetişmesi için mevcut desteğin yeterli olmadığını vurgulayan Tuna, Yerel Yönetimlerin Amatör Spor Kulüplerine yeterli desteği vermediğinin altını çizdi ve "Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp sahalara çekmemiz gerekir. Bunun için de yeni neslin sporla ilgilenmeleri mecburi olmuştur. Bizler Kulüpler olarak elimizden gelen gayreti yapıyoruz ancak Amatör Spor Federasyonları, Belediyeler ile iş birliği yaparak her ilçeyi sporcu fabrikasına dönüştürebilir.” şeklinde konuştu. " İstanbul’daki Belediyeler Amatör Spor Kulüplerine maddi-manevi ciddi destekler veriyor ve gücü oranlarında Kulüplere yardımcı oluyorlar. Başka İlçeleri görüyoruz. Ancak Kadıköy’de maalesef bu durum böyle değil" diyen Tuna şöyle devam etti; "Daha öncesine baktığımız zaman Kadıköy Belediyesinin basketbol takımı vardı. Maalesef o branş kapatıldı. Kadıköy Belediyesinin spora bakışı iyi değildi. Bunları söylerken şunu da eklemek gerekir. Ben şahsen Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Selami Öztürk’ü çok severim lakin insanların spora bakış açısı değişmelidir. Selami Başkanımız sporu tenis ve yürüyüş olarak görüyor. Halbuki dünyanın sayılı Kulüplerinden olan Fenerbahçe bile bu ilçenin takımı. Sağlık için spor mantığıyla spora bakılmaz. Bizden ayrılan Ataşehir’e bakınız; Bayan takımı var. Ciddi atılımlar yaptılar. Bu bizim de hoşumuza gidiyor aslında. Ataşehir’i biz çok benimsiyoruz, kardeşimiz diyoruz Ataşehir için… Sonuç olarak Kadıköy Belediyesi şu ana kadar spora yeterli desteği vermemiştir."


"Yeni dönemden umutluyuz"
Kadıköy’de yeni bir hamle yapıyoruz. Diğer Kulüplerin Başkan ve Yöneticisi olan kıymetli arkadaşlarla bir araya geldik ve 'Kadıköy için biz ne yapabiliriz' düşüncesiyle ortak bir fikir çalışması yaptık Kadıköy Kulüpler Birliği aktif hale getirme kararını verdik. Bu karar umarım hayırlı olacaktır ve Kulüplerin hep lehine olacaktır. Daha önce burada bir takım oluşumlar olmuş hatta kağıt üzerinde burada Kulüpler Birliği var görünüyordu. Ancak herhangi bir çalışma söz konusu değildi. Son zamanlarda bilhassa Fikirtepe Dumlupınar’dan Sayın Hüseyin Gediz’in üstün gayretleri ile bu oluşumu canlandırmak ve amacına uygun hale getirmeye karar verdik. Kulüpler bir araya gelemiyordu. İnsanlar belli bir amaç için bir araya gelirse ortaya güzel şeyler çıkacak diye düşündük. Sağ olsunlar Amatör Kulüplerimizin ileri gelenleri ile yaptığımız toplantılarda arkadaşlarımızın olumlu yönde desteklerini gördük. Bu toplantılarda çok heyecanlı ve spora adına bir şeyler yapmaya niyetli münezzeh insanları gördük. Bu yüzden 'Biz bu işi en iyi şekilde yaparız ve ses getiririz' diye düşünüyoruz. Ayrıca Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Sayın Aykut Nuhoğlu ile de görüştük. Sayın Nuhoğlu seçilirlerse spora her zaman üst düzeyde destek vereceğini ifade ettiler. Zaten kendileri 41 yıllık Kadıköylü. Bu bölgenin sorunlarına vakıf olduğu gibi spora da çok meyilli bir insan olması açıkçası biz Kulüpleri memnun etmektedir. Bunları söylerken bir konuyu da aydınlatmakta fayda var: Burası CHP Belediyesi olabilir. Ama biz 'CHP’ye yakın olalım, bunun faydasını görelim, şunları alalım' diye bir düşünceye sahip olmadık. Bizim niyetimiz tamamen sportif ve tamamen gençlere yönelik. Tamamen Kulüplerin menfaatine çalışacak bir Yönetim oluşturacağız ve siyaseti tümüyle dışarıda bırakacağız. Ne kadar yararlı olacağını hissetsek bile siyasetin göbeğindeki bir insanı Kulüpler Birliği Yönetimine almaya niyetli değiliz. Biz bu nedenlerle gelecek dönemden Kulüplerimiz adına çok ümitliyiz.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.