Cuma, Şubat 14, 2014

“Tatsız tuzsuz bir maç oldu”

Bir tarafta sezona iyi başlamayan ve kaybetmeye tahammülü olmayan Erokspor ile diğer tarafta yeterince mücadele etmeyen Çengelköyspor olunca maçın kalitesi de oldukça düşüktü.



Süper Amatör Lig Klasman Grubu oldukça zor geçecek. Bunun işaretleri ilk haftadan itibaren belli olmaya başladı. Klasman Grubunda ilk 3 haftada istediği sonuçları alamayan iki takımın maçında takımların kadro yapılarına bakıldığında Çengelköyspor daha avantajlı görünüyordu. 90 dakika boyunca gözlemlediğimiz, iki takımın da saha içinde oynama şeklinde ciddi sıkıntılar olduğu yönündeydi. Her iki takımda sahaya iyi yayılamadıkları gibi “top bizde ve top rakipte” oyun tarzını iyi bir şekilde uygulayamadılar.


DSCF7860 
Çengelköyspor Onur’u çok aradı
Lige 2 mağlubiyet ile başlayan Erokspor, kendileri için kırılma noktası olabilecek maçın henüz başında kendi sahasına çekildi. 2.Bölgede Ekrem ve Orçun’la kazandıkları topları öne doğru uzun ve dikine oynayarak gol pozisyonları yakalamaya çalıştılar ve golü de bularak 1-0 öne geçtiler.  Bu golde Çengelköy kalecisi Oktay'ın hatası olduğunu da söylemem gerekir, Oktay bu genç yaşında verilen şansı iyi kullanamazsa tecrübeli Mesut formayı kapar ve bir daha da geri vermez. Çengelköyspor maç boyunca duran toptan girdikleri pozisyonları değerlendiremedi. Avcılar Belediye maçının sonunda Hakeme tepki gösterdiği için atılan ve Tunaspor maçında sahada olması beklenen Onur Atila gibi tecrübeli bir golcünün yokluğunu Erokspor maçında çok aradı yeşil-beyazlılar. Ayrıca Fırat, Erkut ve Murat girdikleri gol pozisyonlarını da değerlendiremediler.  


 


İki takımın da savunması iyi oynadı
Erokspor’un sezon öncesi Çengelköyspor’dan transfer ettiği Naci, savunmadaki doğru ve yerinde müdahaleleri ile rakip forvetlerine gol izni vermediler. Erokspor ise az sayıda yakaladığı fırsatlarda Çengelköy savunmasının başarılı oyuncuları Rıdvan, Mustafa ve defansın solunda görev yapan Atalay’ın yerinde müdahaleleriyle aradığı ikinci golü bulamadı.


DSCF7857 
Daha tempolu oynamalılar
Aslında 2 takımı kıyasladığımızda iki takımda da sahada olması gereken bazı oyuncuların kenarda oldukları görüldü. Çengelköyspor’da hastalığından dolayı sahada yer alamayan Baran’ın (geçtiğimiz sezon ligin en iyilerinden birisiydi, bu sezon yeterli verimi şu ana sergileyemedi) olmaması Çengelköyspor için her ne kadar handikap olsa da aynı şekilde mide rahatsızlığı sebebiyle sahada yerini alamayan Eroksporlu Ali Yavuz’n yokluğu da Beyoğlu takımı için bir o kadar önemli bir eksik olarak göze çarptı. Bu eksikler iki takımın da oyun yapısını etkilemiş görünürken, Erokspor’un dereyi geçerken yaptıkları teknik adam değişikliği takımı belli ki ciddi anlamda etkilemiş. Cemal Hoca geçen sene bu takımı 1.Amatör Ligde şampiyon yaptı. Bu sene de zorlu gruptan Klasman Grubuna çıkarttı ancak bazı şeylerin değişmesi gerekir artık. Neden başarılı bir Antrenörü gönderir anlamak zor! 2 takım da Bölgesel Amatör Lige çıkmak istiyorsa daha tempolu oynamalı ve oyun mentallerini geliştirmelidirler.


 


Sonuç olarak Sarıyer Çayırbaşı'ndaki karşılaşmada futbol kalitesi düşüktü. Özetle, tatsız tuzsuz bir maç oldu. Bu hafta her iki takımı da zor karşılaşmalar bekliyor. Bölgesel Amatör Lig için zorlu periyotta her maçın ayrı bir final olduğunu düşünürsek kaybedilen her maç geride kalan  acı bir kayıp olacaktır.


 


YAZI: METİN UZUN

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.