Perşembe, Şubat 06, 2014

Taraftarının olmaması Leventspor’a fayda sağlıyor!

Hayırlısı ile 2013-2014 süper amatör klasman grubu maçları, seyircili ve seyircisiz olarak başladı. Zor bir süreç olacak. Tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum.



Benim anlamakta zorluk çektiğim kavga hır-gürle nasıl takıma destek olunur? Bu tam bir tez konusu olurdu aslında. Aynı zamanda seyircisiz bir maçta seyirci nasıl olur da olay çıkartır bu da başlı başına bir olay.


 


Güvenlik için seyircisiz oynatılan maçta nasıl güvenlik alındığıysa seyirci içeri giriyor olay çıkartıyor! Kusura bakmayın benim mantığım almıyor. İlla ki birinin ölmesi mi gerekiyor yeterli önlemlerin alınması için?


 


Bir de bu nasıl bir oyun ya saha dışında üstün gelince ekstra 3 puan mı veriyorlar. Bu olaylarda hepimizin suçu var aslında… Kazanmak hep kazanmak ama nasıl olursa kazanmak… İşte bize bunları yaptırtan kuvvet. Yönetici, futbolcu ve seyirciye büyük sorumluluklar düşüyor. Futbolu kuralları içerisinde oynayın ki futbolu yönetenlerin doğru işler yapmasına yardımcı olun. Bizlere düşen bunları sizlere hatırlatmak, doğruları yazmak. Bu gün sen kuralsız bir şekilde kazanırsın ama gelecekte oyun oynayabileceğin  futbol kalmaya bilir. Bana ne dersen, senden sonraki nesil fazlası ile kulaklarını çınlatır bizden söylemesi.


 


“Leventspor’un bu yıl çıkma zamanı”


Süper Amatör Lig Klasman maçları başladı. Ben de Avcılar Belediyespor-Levent maçındaydım. İlk etapta karşılıklı orta sahada geçen maç daha sonra kalite olarak üstün bir Leventspor. Her zaman kaliteli ve yüksek bütçe ile takım kuran, geçmişte finalleri iyi oynayamayan bir Leventspor. Şimdi ise kadro derinliği fazla, tecrübesi fazla bir takım görüntüsü çizdi. İki takımda da gözlemlediğim kadarı ile kalelerinde problem yaşayabilirler, belki gününde değillerdi.


 


Levent"in bu yıl çıkma zamanı. Klasman Grubundaki takımların çoğundan çok daha iyi durumda Leventspor. Seyircinin sorun çıkarttığı dönemlerde fazla seyircisi  olmaması da onun için artı. Sayın Mehmet Şenozan Başkanı şimdiden tebrik ediyorum. Tabii ki takımın her şeyi olan Amaç Şenozan’ı da kutluyorum.


 


Avcılar Belediyespor takımı oyuncu olarak bakıldığında Ekrem, Servet, İrfan, Serhat ve Evren. Sarı-siyahlılar son olarak Zara Ekinli Mithat’ı da aldılar hayırlısı oldular. İlk maç Avcılar Belediyespor ders çıkartır oyununu golleri yemeden önce oynarsa çok canlar yakar.


 


Daha iyi, keyifli maçlar seyretmek istiyorsak seyirci olarak futbol maçlarını bir deşarj yeri olarak görmemeli, saha içinde ve dışında bu emeği geçen herkese saygı duymalıyız. Unutmayın kimse sahaya yenilmek için çıkmaz. Ama futbol üç ihtimalli bir oyun. Galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik.


 


YAZI: KEMALETTİN DİRİK

6 yorum:

kucukkoylu dedi ki...

Taraftarı olmayan kulüp kaybolmaya mahkumdur. amma bugun amma yarın ...
taraftarınız olmadığı için bu şekilde kıskançlık yaparak karalamaya gerek yok

kadir dedi ki...

Ne kadar iyi takımın olursa olsun taraftarın yok ise ,eksik bir şeyler mutlaka vardır.Güzel oyun futbolun olmazsa olmazlarındandır taraftar.
Fakat kulüplerin nasıl bir taraftar kitlesine ihtiyacı vardır?
İlk önce bu konuda doğru bir analiz yapmamız lazım.

Kalabalık bir taraftar topluluğu her zaman o takım için itici bir güçtür,özellikle bazı bu maçlarda bu itici gücün etkisi büyüktür o maçı kazanmaya.Taraftar baskısı da futbolun içinde olan olması gereken bir faktör olduğuna göre ,taraftar ile takım bütünleştiğinde başarılı sonuçlar alınabilir .

Ama bunu yaparken kazanmak için her şey mübah anlayışına ilavaten, rakip takımı düşman gibi görmek futbola bakışımızın ne kadar yanlış olduğunu göstermiyor mu?
14 yaşı 16 yaşş kategorilerinde bile 50-60 yaşında ki insanların sahada ki o çocuklara nasıl küfür ettiklerine şahit olmuş birisi olarak lanet olsun böyle futbol sevgisine de demekten de alamıyor insan kendisini.

Samimiyetten uzak sevginin kimseye bir faydası olmaz.Kendi oynadığım yıllardan örnek verirsem eğer,taraftarın fazlalığından öte oraya gelen taraftarımızın içtenliğiydi bize maça motive eden.
70 yaşında ki eski insanlarımızı orada görmek benim ,bize seslenişini duymak çok daha farklı motive nedenleriydi.

Küçükköylü arkadaşım doğru söylemiş ama kendisine şunu söylemek te istiyorum.

Küçükköy,Feriköy,İfa,AyazağaKadırga, sayamayacğaım bir çok kulüp hepside amatörün gözde ,değerli kulüpleridir.Değerli sporcular yetiştirerek futbola hizmet etmiş kulüplerdir.

Yalnız taraftarlar arasında yaşananlara bakınca olay futbol olmaktan çıkmış semtcilik üzerinden meydan okumalara,güç gösterilerine gitmiş durumda.
Takımın saha içerisinde ki futbolu bahane olmuş ,rakip takım taraftarları arasında saha dışarısında olaylarda baskın çıkmalar hep ön plana çıkmış.
taraftarlık böyle olmamalı,takım sevgisi böyle olmamalı.

Çok fazla fair playci gibi gibi bir yazı oluyor ama artık amatör maçlarda olaylar çıkmasın ,tribünler, semtler arasında ki kavgaları görmeyelim.
Sahada ki güzel oyunu,tribündeki güzellikleri görelim.

yalova dedi ki...

Taraftarınız yoksa kimlere oynıyacaksınız.Kargalaramı?

emre dedi ki...

taraftarsız takım sahipsiz takımdır bu kadar basit üstü kapalı İFA Spor taraftarına dokundurmuşsunuz ama yemezler taraftar var oldukça bu kulüb de var olacak

kucukkoylu dedi ki...

Küçükköy taraftarı gerektiğinde en kral centilmen gerektiğinde en pis holigandır.. taraftarı holiganizme sürükleyen sistemdir haksızlıktır ..
bunlarıda es geçmemek gerekir bizdeki seyirci ptt 1.ligdeki bir çok takımda yok

Mert Ali dedi ki...

taraftarsızdır iydir demiş üstü kapalı İFA taraftarına sallamış e tabi arkandan ANKARA BOLUya kadar gelen sahanın karını temizleyen iç sahada 5bine oynatan senle ağlayıp senle gülen BİR İFA TARAFTARI keyfini alamadığı için konuşur böyle

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.