Perşembe, Şubat 06, 2014

'Seçim' sen nelere kadirsin..

Bu başlığı çok değil bundan tam beş yıl önce daha atmıştım yazımda “Seçim sen nelere kadirsin “diye. Evet o zamanda yerel seçimlere girmek üzereydik.


Tam bu zamanlar , Karasu ilçesinin Amatör takımlarının maçlarını seyrediyorduk. Aslında ben seyretmiyordum. İşim gereği bulunmakta idim. Ancak ne hikmet ise , günün Siyasi çıkarcıları , ha babam , de babam tam bir futbol kolik olup , harala-gürele maçlardalar. “İnanın bugünde aynı olabilir “diyorum, içlerindeki futbol sevgisi, Yerel seçimler yaklaşırken doğuveriyor “demek. Allah’ın takdiri , sevgi bu söz söyleyemeyiz aslında. Ne anlatmak istediğimi çok iyi anlayanlar var. Bu anlayanlarda gerçek Amatör futbolun gerçek emekçileri ve bu futbol emekçileri. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar ve nezaket gereği , bugünlerde futbol sevgisini tamda seçimlere girerken gelenlere bir şey diyemiyorlar.


Evet Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ; “Ben sporcunun Zeki , Çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” Çok da güzel bir söz. 1 Şubat Cumartesi günü Söğütlü Stadında , Söğütlü Kalespor ile Kuzuluk Ersoyspor’un maçını izliyordum. Skor K.Ersoyspor lehine 3-1 iken , Kalespor’lu bir futbolcu kardeşimizin , maçın orta hakemini tokatlamasını esefle kınıyorum. Sevgili kardeşim mağlup olabilirsin , kırmızı kartda görebilirsin. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Amma asla ve asla kaba kuvvet kullanamazsın. İşte Ulu önderimizin söylediği o güzelim söze, bu şekilde ihanet etmiş olursun. Aslında başta da dediğim gibi “Seçim sen nelere kadirsin”. Sözü bu günlerde türbinleri dolduran sözüm ona yerel siyasetçilerimize.


 2 Şubat Pazar günü oynadığımız Karasuspor ile Akçakocaspor maçı oldukça keyifli geçti. Tribünleri dolduran yaklaşık 5000 taraftar , hem oynanan futboldan keyif aldılar ,hem de skordan. 3 haftadır cezalı olan Uğur Arda , ceza bitimi ilk oynadığı Akçakocapor maçında 2 gol birden atarken , almış olduğu cezaya sanırım isyan etmiştir. Evet futbol keyifli bir oyun. Hele birde renklerine gönül verdiğiniz takım galip ise , değme keyfe. Maalesef Pazar günüde bizler için öyle keyifli bir hafta oldu.  Hem oynanan futboldan , hem de atılan birbirinden güzel 5 golü seyretmekten.


Ancak şunu belirtmeliyimki , Akçakocaspor maçında türbinleri dolduran 5000 yakın taraftar Abdülkadir’i seyretmekten ayrı bir keyif almıştır. Yeni imajına birde o güzel futbol ile beraber gol ekleyince , sanırım bundan sonraki maçlar için ben daha ölmedim dedi. Kendisine has taraftarı , tribünlere toplarım düşüncesi ile umut ediyorum ki , güzel futbolunu sezon sonuna kadar devam ettirir.


Açıkçası son 11 haftadır Karasuspor’da gözle görülür önemli bir futbol estetiği var. Bakmayın siz Serdivan maçına. Sahada mücadele eden tüm futbolcu kardeşlerimiz , daha iyisini yapmak için çaba sarf ediyorlar. Eskişehir deplasmanında kaçırdığımız galibiyet, ben buradan Kaleciler Kurtuluş ve Cemal ile defansımızın yürekli adamları Mennan , Mesut , Orhan Cihat ve A.Kadir , orta sahamızın dinamoları Onur , Mert , Serdar , Samet ve Özkan ile gol yollarında Semih ve Uğur , kulübemizde Baran , Mustafa Şirin , Soner ve Emircan’ı , kısacası hepsi de tek yürek halinde , başarı için ellerinden geleni yapmaktalar.


Şimdi sizlere , bu takımın başarısında emeği olan gizli kahramanlarımızdan bahsedeyim. Evet her deplasmana gelen Soner Sofuoğlu , Selami Türkmen , lokantacı Hüseyin Süleyman Çakır ve aklıma gelmeyen birçok Karasu sevdalısı. İnanın bu başarılarda O’nlarında payı yadsınamaz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Sevgili Onursal Başkan Yılmaz Ekşi , ta sezon başından beri , bu takıma olan güvenini hiç yitirmedi. Bana hep söylediği ; “Bak Şampiyon olacağız. Şimdilerde ise ağabey bu grupta , ilimiz takımların üstünde olmak bile , Şampiyonluk gibidir “


Evet Yılmaz başkan , bencede haklısın. Ligi üstte bitirelim bende Karasuspor’u şampiyon sayarım. Çünkü ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele  etmenin sıkıntısını ve acemiliğini yaşıyoruz.  Ancak sezon sonunda bir yıllık tecrübe Karasupor’a yeter gelecek. Gelecek sezon ise planlarını ise şampiyonluk için yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Şen ve esen lalın.


YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.