Cuma, Şubat 07, 2014

Okur, Ali Tanrıyaşükür’ü istifaya davet etti

Acıbadem Üsküdar Kulübü Başkanı Selim Okur, İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür’ün bulunduğu makamın tarafsızlık ilkesini çiğnediğini ve derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü. 


İstanbul 1.Amatör Lig 16.Grupta cezalı oyuncu oynattığı gerekçesi ile 2-0 kazandığı Orhanlıspor maçında hükmen mağlup olan ve İdealtepespor’u son maçta yendiği halde 2 gol averajla ligden düşen ancak konuyu TFF’ye taşıyan ve mağdur edildiklerini savunan 1.Amatör Lig ekiplerinden Acıbadem Üsküdar Kulübü Başkanı Selim Okur, İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür’ün sitemize verdiği demeçte ‘kendi suçunu, kendi hatasını ortaya koyacağına ve doğru bulacağına yanlış yönlendirme yapıyor’ diyerek doğrudan şahsına suçlamada bulunduğunu öne sürerek cevap hakkı doğduğunu ifade etti ve şunları söyledi:


 


“Derhal istifa etmesi gerekmektedir”
Ali Tanrıyaşükür’ün yaptığı açıklama kesinlikle inandırıcı değil. Bu söylediklerini kendisi dışında eminim kimse inanmamıştır. Zaten demecinde kendi kendini ele veriyor. Söylediği sözler birbiri ile çelişkili. Bu işin özeti; Ali Tanrıyaşükür bu konuda hatalı davranmıştır. Mevkisini ve makamını kullanarak kulübümüze kumpas kurmuştur. Son maç oynanmadan önce bu olayı biliyordu, bu olayı sakladılar. Maçlar bittikten sona da gereğini yaptılar. Bunu açık açık söylesin, bizim kendisinden başka bir istediğiz yok sadece ve sadece bir kulübü temsil eden bir insan olarak şunu ifade edeyim; 700 kulüp şunu görüyor bu tarz insanların bizi yönetmemeli. Ben bu tip duruma düşsem saygınlığımı yeniden kazanmak için derhal istifa ederdim. Ali Tanrıyaşükür bu olaydan ötürü saygınlığını kaybetmiştir. Dahası tarafsızlığını korumamıştır, bütün kulüpler için değil bir Kulüp için orada olduğunu belli etmiştir ve bulunduğu makamın gereğini yapmamıştır. Derhal istifa etmesi gerekmektedir.


 


Sayın Tanrıyaşükür evrak takibi yapmadığını söyledi. Siz ise kesin bir dille aksini konuşuyorsunuz.
Selim Okur: Ali Tanrıyaşükür evrak takibi yaptığını Orhan Saka Amatörler Evindeki görev yapan herkes biliyor. O gün orada nasıl dolandığını, nasıl evrakı takip ettiğini herkes biliyor. Neden bunu inkar etme yoluna gidiyor? Ali Tanrıyaşükür İASKF Genel Sekreteridir. O konumda olan bir insanın doğruyu yapması gerekirdi. Yanlışı tercih ediyorsa, yanlış yaptığını söylemek bizim görevimizdir.


 


İdaltepespor’la alakalı olarak ne düşünüyorsunuz?
Selim Okur: İdaltepespor kulübünün bu olayda hiçbir kabahati yok. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Biz her zaman İdaltepespor’u takdir etmişizdir.  Gerek alt yapısı gerekse camiasıyla İdaltepespor’a diyecek hiçbir sözümüz yok.


 


Bundan sonra Acıbadem Üsküdarspor ne yapmayı düşünüyor?
Selim Okur: Bu olaydan sonra bunların inadına 3.lige çıkacağız. Düşsek de biz düştüğümüz yerden kalkmasını biliriz. Haksız yere düşürüldük. Bu çocukların hakkını yendi. Bileğimizin hakkıyla biz ligde kaldık. Masa başı oyunları ile Kulübümüz düşürülmüştür.Başkalarının hatalarının nedeniyle küme düşürülmüştür. Hakem raporlarının geç gönderilmesi ve cezanın zamanında verilmemesi bizim suçumuz değil.


 


Resmi olarak ne gibi müracaatlar yaptınız?
Selim Okur: Bu konu ile alakalı olarak hukuksal süreç artık başlamıştır. Amatör Kurula müracaatımızı yaptık. Amatör Futbol Disiplin Kurulu dosyamızı gündemine aldı. Dün yayınlanan AFDK kararlarında bunu herkes görebilir. Hukuksal boyutu nereye kadar giderse bu işin takipçisi olacağız. Tahkim Kurulunun bu konuyu çözeceğine inanıyoruz.


 


Camianızdan tepkiler nasıl?
Selim Okur: Camiamız çok üzgün. Nasıl bir camia tarafından yönetildiğimiz hayretle karşılıyorlar. Herkesin dediği şu: “sizin bir hatanız yok. Neden cezasını biz çekiyoruz”…  Ve maalesef kulübümüzün futbolcularımızın ve taraftarımızın ve herkesin TFF’ye güveni sarsılmıştır.  Bu işe tepki koymak adına devam eden ligler değil ama diğer alt yapı liglerinde olmayacağız. Şu anda U19 ve U16 ve U14 liglerinde yer alıyoruz Ancak U13 ve U11 liginde yer almayacağız.


 


Bu kararınız tepki çekmez mi? Çocukların ne kabahati var denilebilir!
Selim Okur: Ben bu çocuklara lisans çıkartmadığımızı bilmek isterim. İstediği Kulüplere gidebilirler. Bu iki lige hazırlık yapmıyoruz. Zaten diğer liglerden takımlarımı çekmemizin sebebi hem takımlara saygısızlık olmasın hem de çocuklar mağdur olmasın diye… Benim bu kulübü kurmamamdaki en büyük amaç amatör camiayı gördükten, Kulüplerin durumunu gördükten sonra örnek bir kulüp yaratmak ve örnek bir takım teşkil etmektir. Çalışmalarımızla, eğitim sistemimizle başarılı bir sistemi buraya taşımaktır. Biz yetiştirmeci takımlar yapıyoruz, yarışmacı değil. 1954 yılında kurulan Acıbademspor Başkanlığını bir süre yürüttüm. Ancak düşüncelerimizi orada gerçekleştiremeyeceğimi anlayınca bu Kulübü kurduk.


 


Raporu geç gönderen Hakem için neler söyleyeceksiniz?
Selim Okur: Hakem Mücahit Değirmenci maçta kötü bir yönetim sergilemedi. Bu pozisyonu da görmedi. Yardımcı Hakemin uyarısı ile oyuncumuzu attı. Maçtan sonra oyuncumuz ile iyi bir diyalog içerisine girdi. Raporu da en hafif şekilde yazacağını söyledi. Maçtan sonra da pişman bir tavrı vardı. Raporu geç göndermesi maalesef ciddi bir hatadır. Şimdi bu olay bizi küme düşürüyor. Tabii Hakem de bu yüzden tepkiliyiz. Fakat bu olayda Hakemin de üzerine çok gidildi. Bu hatadan dolayı Hakemi üzmüş olabilirler. Ben Hakemin mağdur edilmesini istemezdim ama raporu göndermediyse maalesef onun da çok ciddi bir kabahati vardı. Bu olayın cezasını bir camia çekiyor. Bu olayda en çarpıcı bölüm şudur: Biz iki hafta gittik TFF İstanbul İl Başkanlığına. ‘benim oyuncumun cezasını belirleyin diye dil döktüm. Cezanız yok diyen ben miyim? Bu konunun üzerine gidilmesi gerekir. Aynı bir husus daha var; Daha önceki maçlarda kırmızı kart görüp cezalı listesinde yer almayan oyuncularımız oldu. Ben bizzat giderek ve dilekçe vererek çıkarttım bunları. Oyuncumuzu ihbar ettim, cezasını öğrenmek için çok uğraştım.


 


Hangi maçta oldu bu olay?
Selim Okur: Bu sezon oldu. U17 Liginin 11.haftasında iki oyuncum 2 maç ceza aldı. Son 3 maç oynatmadım. Takip ettim halen cezaları çıkmadı. Geçen haftaya kadar cezaları görünmüyordu. Benim itirazımdan sonra yani tam 55 gün sonra cezalar belli oldu ve 1 maç verdiler. Benim futbolcularım son 3 maç oynamadılar.


 


Alt yapıda aynı saate maç verildiği şeklinde tepkiniz vardı
Selim Okur: Geçen hafta saat 14’de U19 ve U14 maçlarını Alemdağ ve Sarıgazi Statlarında oynadık. U14 maçını Sarıgazi Stadında oynadık. Ben burada art niyet arıyorum. Sahalar belki müsait olmayabilir. Bizden sonraki oynanan maçların bir riski de yoktu. Ufuk Bey’i aradım, dedim ki; tepki mi koyuyorsunuz? “Hayır” dedi, “peki niye o zaman iki maçın saati çakışıyor? diye sordum. "Orası Sarıgazi’nin sahası. Sarıgazi’nin maçı olduğu için öncelik onlarda" gibi bir ifade kullandı. Ben de diyorumki; Orası Sancaktepe Belediyesinin sahası. Sancaktepe Belediyesinin kısıtlı sayıda veriyor sahayı. Yani bize karşı bir art niyet seziyorum. 


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

11 yorum:

Murat unal dedi ki...

Selım bey normalde hakem raporları maıl yoluyla.gelıyor kırmızı kartı gördü haftanın pazartesı gunu gelır ama bu ısfıt yonetımı her seyı elıne yuzune bulastırdıgından bu raporunda altlamjstır bu yonetım sayesınde maclar yarıda kalkmaya cezası olmayan takımların macları seyırcısız oynanmakta seyurcıler sahaya gırmekte sıke serbest ıl baskanı sıke var dıyor ama kılını kımıldatmıyor o yüzden bosuna çırpınmayın bunlar kendılerı calıp kendılerı oynuyor

hamza dedi ki...

Yaptığınız hatanın yukunu sayın ali tanrıyaşükür beyden cıkarmaya calısıyorsunuz.. cezalı olan oyuncunuzu sahaya sürdünüz kalkmış milletten hesap soruyorsunuz, Aksine Acıbadem üsküdar klübü başkanı Selim okur istifa etmelidir !!

Yediremediler dedi ki...

Acibadem usk sikayet eden bellidir tff nin yalakasi bunlar iki kardes 1877 Alemdag spor hocasi necmidir ce kardesi ile amator de cocuklarin terlerin uzeriden para kazanarak devam etmektelerdir bunlarin amaci super 1.amator hedefi olan bir takim degilir sadce para gelen katibim turnuvasindan gelen para orda basari saglarlar parayi alirlar aksam kulupte oyun oynarlar futbolculara bir kurus vermezler idaeltepe dogru yapmistir bizim kuluplerle degil kisilerdir bugun bize yarin size bu adamlara guvenipte tuvalete gidilmez tff yalamasini yaparlar sinra kullanilirlar

asc dedi ki...

Murat ünal boş konuşuyorsun. Farkındasın dimi, ceza açıklanmadan topçu oynatılmaz sen git önce güzide kulübünü nasıl düşürdün onun hesabını ver

bir bilen dedi ki...

siz,cezalı oyuncu oynatın daha sonra ortaya çıkınca herkese sallayın itifa etmesi gereken cezalı oyuncuyu oynatan,antrenör,oyuncu,yönetici ve başkan kendi sorumsuzluğunuzu başkalarına yıkmaya çalışmayın

FIRTİNA dedi ki...

Kimse birbirime laf atmayi bence biraksin tecubesizlikten ve iyi niyetten gercekten Acibadem usk dusmustur fakat söyle bise var hersey daha bitmedi kimseye sorulmadan bise yapilmadi.idaeltepe yerine kim olsa yapardi .bu ayri bise bugun bize yarin size acibadem usk sikayet eden bellidir ayrica 1877 Alemdag hocasi necmi erenogludur hangisi bir futbolcusunun önunu acmistir ki bunlarin amaci katibimde 1.olmak sampiyon olmak ordan...

murat unal dedi ki...

asc sen once adını acıklayrak yaz ben gercek adımla yazıyorım o zaman bellı ısfıti niye savunuyorsun futbolcu adammı oldurdu kırmızı kartmı gordu 2 aydır cezası acıklanmadı

selim okur dedi ki...

Oncelikle kim olduğunu yazacak cesareti olmayan bir kişinin beni istifaya çağırmasını sizlerin taktirine birakiyorum. Acıbadem Üsküdar spor kulübünü kuran ve bu günlere getiren benim varsa talıp her ay 10 bin tl cebinden harecayacak birisi gelsin seve seve istifa eder ona bırakırım. Ben burada 150 lisanslı oyuncuya canla başla haftanın 7 günü zamanımın büyük bir bölümünü harcayarak hizmet veriyorum. gecemi gündüzüme katmış canla başla toplumsal sorumluluğumu düşündüğümden çocuklarımızın kotu alışkanlıktan kurtulmalarını topluma faydalı bir birey olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyorum. Amatör kulübler de çalışan bütün arkadaşlarımda aynı fedakarlıkları yapmaktadır, beni asıl üzen hiç bir şey yapmadan kulübüne en ufak bir katkısı olmayan inasanların çikip buralarda bizlere istifa et deme saygısızliğini yapmalarıdır. bu yaşadığımız süreçte camiamızdan hiç bir kimse tarafımıza tepki koymadığı gibi tarafımıza tam destek vermişlerdir. Hamza bey senin hangi takım taraftarı olduğunu anlamak çok güç değildir. Buradaki yorumlarda bazı arkadaşlar bilip bilmeden yorumlar yazmadan önce konuyu bir araştırıp neler yaşandığını gerçek anlamda anlarlar ise yazdıklarından utanacaklardır. Kulübümüz hiç bir şekilde cezalı oyuncu oynatmamıştır. ligin 13 haftasında oyuncumuz hatalı bir şekilde kart görmüştür oyuncumuzu 14 hafta maçında oynatmadık 15 hafta maçı kar yağışı nedeniyle ertelenmıstır oyuncumuzu 16 hafta karşılaşmasına cezası açıklanmamıştır karşılaşma dan önce tarafımızdan TFF il başkanlığı aranmış ne yapmamız gerektiği sorulmuştur onların oynatabilirsiniz talimatıyla oyuncumuzu 16 hafta karşılaşmasında oynattık bunu Yemen eksi beyde itiraf ediyor oynatın söyledim diye oyuncumuzu oynattıktan sonra 17 hafta karşılaşması öncesi 2 maç cezası açıklaniyor biz açıklanır açıklanmaz tff ye müracaat ediyoruz yanlışlığın düzeltilmesi için fakat hiç bir şey yapılmıyor ne zamana kadar taki bir başka takım ligden duşup lig maçları bittikten sonra bu sizce kumpas değilmi bu kumpası kuranları istifaya çağırmamızdan daha doğal ne olabilirki. yorum yapan arkadaşları önce ellerini vicdanlarına koymalarını sonra yorum yapsınlar lütfen.

erkan topcu dedi ki...

Ali Tanrıyaşükür ismini telaffuz ederken önce bir düşünün?istanbulda Çatalca dan Tuzla ya hangi kulübün bir derdi olsa Ali baba dan yardım isterler.O da araştırıp düşünüp yardımcı olmaya çalışır kurallar çerçevesinde.Öyle senin sorduğun gibi kafasına göre oynat veya oynatma demez....Kitapçıga göre hareket eder.
Türkiye çapında böyle saygın bir amatör futbol adamını çamur atmayla kirletemessiniz,buna gücünüz yetmez...
siz bir kulüp başkanı olarak önce amatör futbol talimatlarını iyi inceleyin.duygu sömürüsü yapmanız gerçeği göz ardı etmez.ceza almış bir oyuncunun hangi şartlarda oynayıp oynamayacağını iyi etüd edin bence.ona buna çamur atarak değil bilgi ve belgeyle hareket edin.
Sonuç olarak istifa etmesi gereken biri varsa önce siz sonra cezalı oyuncuyu oynat diyenlerdir.

ahmet tütüncü dedi ki...

Öncelikle Ali tanrıyaşükür ismini telaffuz ederken dikkatli olun derim.Bugün TÜrkiye çapında amatör futbola hizmet etmiş,İstanbul da çatalca dan Tuzla ya hangi kulübün başı sıkışsa yardımına koşan amatörün Ali babasını böyle kirli bir üslüpla karalayamassın.
Sen bir kulüp başkanı olarak amatör futbol talımatlarını iyi inceleyip,önce yöneticiliği öğrenmelisin .sonra kendi ayıbını ört bas edip başkalarını karalarsın?
Burada istifa etmesi gereken biri varsa başta sensin,sonrada sana bu cezalı oyuncuyu oynat diyen sahıslardır.
Lafla bu işler yürümez başkan güvendiğin dağlara kar yağdı.
Sen sucu işleyensin ve azmettiricin de belli.
O yüzden siz istifa edin.

tayyip dedi ki...

şu olayda acıbadem üsküdar başkanından hocasına zerre suç bulan insan değil insan değildir.Eğer birine suç atacaksanız gidin federasyona atın federasyonun onayıyla oyuncu oynatılmıştır içinde zerre merhamet olan adam şu başkana şu takıma iftira atmaya cesaret edemez

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.