Cuma, Şubat 07, 2014

Gülbaran: Söz verip sırtını dönenler var!

Geçtiğimiz günlerde Vefa Kulübü’nde yaptıkları toplantıda “Vefa-Küçükpazarspor birleşmek zorundadır.” şeklinde bir açıklama yapan yeşil-beyazlıların Başkanı Mesut Gülbaran yapılan yorumlara cevap verdi.



Küçükpazar, İstanbul’un en fazla il şampiyonu olmuş Kulübü ancak liglere girmiyor, bu nasıl izah edilir?
Mesut Gülbaran: Küçükpazar’ın maalesef Vefa gibi ismi yok. Küçükpazar Fatih’deki 50 Kulüpten birisi konumunda ayrıca Yönetici de kalmadı. Benim yeğenlerim yönetiyor Küçükpazar’ı. Neden birleşsin diyenlere sesleniyorum; Bu iki takım kan kardeş gibidir.  3.Lige çıksak ne yapacak, sahası yok, bir şeyi yok. Lakin Vefa’nın sahası var. Kimilerinin zannettiği gibi Küçükpazar’da öyle büyük paralar harcanarak illaki üçüncü lige çıkacağız demedik. Küçükpazar kulübü gerçekten amatör bir takıma yaraşır şekilde mücadele etti ve zaman zaman da yeterli para bulunamayınca liglere katılamadı. Bu sene de şampiyon olduğu halde lige katılmadı… Bilmeden yorum yapanlar var, Küçükpazar üzerinden beni eleştirenler var. Ben zamanında Küçükpazar için de elimden geleni yaptım, kimse inkar edemez. Yorum yapanlar Küçükpazarlı kardeşlerimi de fazla üzmeye kalkmasınlar çünkü onlar da Kulüp için ellerinden gelenin her zaman en iyisini yaptılar.


 


Kongrede birisi çıksa ve Aday olsa...?
Mesut Gülbaran: Şimdi tüm mesaimi Vefa için harcıyorum, benim para ile işim olmaz bunu herkes adı gibi bilir anca parasız iş oluyor. Ben her ay Vefa için 35 bin lira veriyorum. Varsa birisi gelsin, Kulübün anahtarı hemen verelim kendisine. Yakında Kongre var, buyursun gelsinler ‘biz de talibiz’ desinler, karşıma çıksınlar. Benim kimseyle sorunum yok. On beş sene önce üçüncü ligde mücadele ederken de Vefa’ya Başkanlık yaptım ama o zamanlar yönetimde maddi durumu iyi olmasa da saygı duyduğum ağabeylerim vardı. Futbolun içinde olan çok iyi bilir Bölgesel Amatör Lig bugün üçüncü ligde daha masraflı. Ayrıca Vefa bir tek kuruş geliri olmayan tek kulüp. Bugün alt yapı dahil altı Antrenör, iki malzemeci, bir masör iki müdürümüz var ben her ay 35 Bin TL ödeme yapmaktayım. Grubumuzdaki 9 takım Belediye takımı. Bazılarının bir milyon TL gibi rakamlar harcarken biz geçen sene bir üst ligi kıl payı kaçırdık. Bu sene de hatayla (yanlış yönlendirme sonucu) anormal harcama yaptık, ama şu da bilinmeli ki, Vefa’nın sporcuları dahil bir Allah’ın kuluna borcu yok. Alacağı olan varsa bu siteden yorum yapsın, tabii söz verip gerekli vecibesini yerine getirmeyenler değil.


 


Destek alıyor musunuz?
Mesut Gülbaran: Lafla peynir gemisi yürümüyor. Arkadan konuşan yok ama icraata gelince kimseyi bulamıyoruz. Bize destek sözü verip de sırtını dönenler var. Maçlara bile gelmiyorlar. Vefa’da yöneticilik yapmış olanlar gecede 3 tane bilet almıyorlar. Abdullah Avcı’dan Saffet Sancaklı’ya, Selami Özdemir’den, Bahri Savaş’a kadar birçok kişiye ‘Vefa’ya destek olunuz’ dedim. Çoğu kimsenin kapılarını tek, tek çaldım da destek alamadım. Onlar da kendilerine göre haklı, herkesin kendine göre derdi vardır.


 


Siz, Küçükpazarlı mınız yoksa Vefa’lı mı?
Mesut Gülbaran: Ben doğuştan Vefa’lıyım. Babam, ağabeyim ve Dayım da Vefa’da yöneticilik yaptı. Ben de sapına kadar Vefa’lıyım, herkes bunu bilir zaten.


 


Futbolcuların lokalde barınma konusu hakkında
Mesut Gülbaran: Vefa Stadında binamız var. Lokalimiz yoktu yapılması için elimden geleni yaptım, çok uğraştım ve ben yaptım burayı. Onu bile şikayet ettiler. Bunlar nasıl insanlar? Lokali yıkılmaktan son anda kurtardım. Onu bile kıskandılar. Kulübü nasıl devraldığımı şu anki Spor İlçe Müdürümüz Ceylan Ekinci’den öğrensinler. Lokamizden tahliye için zorlandığımızda tarihi kulübümüzü kapı önünden polis nezaretinde topladık. Bunları söylemek bana yakışmıyor ama ben isterdim ki Vefalıyım diye yorum yapanlar ya, gerçekleri de dile getirsinler.  Şimdi ben Vefa Stadının içinde Kulübümüzün yerini elden geçireceğim. Vefa'ya yakışır bir yer yapacapım. Futbolcular için yer yapacağım. Ankara’ya gideceğim yakın zamanda bunun için. Bu sorunu çözeceğim. Şu anda Vefa’daki lokamizde 9 futbolcu yatıyor. Burada konaklıyorlar. Bölgesel Amatör Ligde oynuyoruz. Bir binamız yok, il dışında futbolcular geliyor kalacak yerleri yok. Biz bunları çözmek istiyoruz, bizi çekemeyenler de arkamızdan vurmak istiyor. Benim ne derdim var. Çocuğumun rızkını getirip Vefa için harcıyorum. Herkes beni takdir etmeli aslında ama nedense eleştiriyorlar. Çözüme katkı sağlamayanlar da sorunun bir parçası oluyor bu durumda.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

2 yorum:

ÇAĞATAY dedi ki...

LAFA GELİNCE BEN VEFA'LIYIM DİYEN EN UFAK ELEŞTİRİDE ÇAĞATAY ABİ SEN MİLLETİ KIRIYORSUN ONDAN UZAK DURUYORLAR DİYE TÜRLÜ BAHANELERE SIĞINANLAR ŞUNUN CEVABINI VERSİN;SİZLER SON 1 YIDA KAÇ TANE VEFA MAÇINA GELDİNİZ?BUZ GİBİ HAVADA BEYKOZ KAVACIK'DA KAFAMIZ BUZ TUTARKEN TAKIMIMIZI DESTEKLERKEN NERELERDEYDİNİZ?VEFA SPOR KLÜBÜNE ÜYE OLU DİYE NEREDEYSE YALVARIRKEN SENEDE 120 TÜRK LİRASI BİLE VERMEYE NEDEN YANAŞMADINIZ? TAKIMIMZ GEÇEN SENE ŞAMPİYONLUĞA OYNARKEN VEFA STADINDA 100 KİŞİ TAKIMINI DESTEKLERKEN 80 YAŞINDA AMCALARIMIZ HER MAÇA GELİRKEN SİZ NEREDEYDİNİZ? 100 KİŞİNİN DE EN AZ 80 İ KÜÇÜKPAZARLI VEFA'LILARDI.ONDAN SONRA KLAVYENİN BAŞINA GEÇİP ÖTMEYECEKSİNİZ.BEN SANA KÜSTÜM MAÇA GELMEM MANTIĞI İLKOKUL 3.SINIF ÇOCUĞU MANTIĞIDIR.ZATEN VEFA'YA KÜSEN DE ÇEŞİTLİ BAHANELERLE VEFA'LI FALAN DEĞİLDİR.ÇOK VEFA2LIYSANIZ GELİN KONGREYE EKİBİNİZLE TAKIMI 3.LİGE ÇIKARACAK MADDİ İMKANLARI TAAHHÜT EDİN ALTINA İMZANIZI ATIN Kİ SONRADAN HEP YAPTIĞINIZ GİBİ KIVIRAMAYIN O ZAMAN GÖRELİM VEFA2LILIĞINIZI.15 ŞUBAT TARİHİNDE VEFA SPOR KLÜBÜ GECESİ VAR BİRER TANE BİLET ALIN DA GÖRELİM VEFA'LILIĞINIZI.

ali terzi dedi ki...

Ben vefa spor kulubunde top oynamış ve son dönemlerimde kaptanlık yapmış biri olarak vefanın bu durumlarda bu polimiklerde olmasına çok üzülüyorum vefa spor şuanki başkanı mesut gülbaran başkanıda yaptığı hizmetlerden dolayıda kutluyorum.gerçekten biz oynarkende güzel şeyler yaşadık inanıyorumki her gelen futbolcuda orada oynamaktan memnundur parasını alsın almasın vefa büyük camiadır küçükpazar sporda büyük camia birleşmesi bence vefanın kaderini daha ilerlere taşır tabiki birlik ve beraberlikle konuşulur anlaşılır olacaklar olmayacaklar vefalı değerli büyüklerim vefayı herzaman sevdiklerini biliyorum ve bence böyle şeylere takılıp kalmasınlar konuşarak çözülür kavgalarla vefa biyerlere gelmez mesut gülbaran başkanda değerli bir başkan diğer başkanlarda yöneticilerde eski futbolcu olarak bence birleşmeli ama başkanada destek olunmalı sadece başkanla olmaz herkez taşın altına elini soksun maçlarda tam destek gelemeyenler olur elbet işlerinden dolayı para desteğide yapılamaz belki ama genede kimsenin güzel yaptığı bir şeyleri çomak sokup onlarıda kırmasın ben takımı seyrettim maşşallah çok iyi ve iyi bir kadro kurulmuş inşallahta şampiyon olur ve özlenen vefa geriye döner... öncelikle vefalı büyüklerimden vefayı nerelere getiririz diye düşünmeleri ve gerçek vefalılıgı hem küçükpazarlı abilerim hemde vefalı ağbilerim iyi düşünüp karar verir ve vefa daha iyi yerlere gelir kim bilir belkide birinci ligte tekrar özlediği yere...

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.