Pazartesi, Şubat 10, 2014

Gol düellosunda beraberlik çıktı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu ikinci hafta karşılaşmasında Avcılar Belediyespor ile Çengelköy Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı stadında karşı karşıya geldiler. İlk yarısı 2-1 Çengelköy üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında Avcılar Belediyespor durumu 2-2’ye getirdi ve karşılaşma 2-2’lik skorla sona erdi.
Bu sonuçla Çengelköy puanını 4’e çıkarırken, Avcılar Belediyespor Klasman Grubunda ilk puanını almış oldu. Karşılaşmaya Çengelköy taraftarı ilgi gösterirken, Avcılar Belediyespor taraftarının maça ilgisi yok denecek kadar azdı. Karşılaşmayı bir çok spor adamı takip ederken, 2.haftanın en çekişmeli maçını izlemenin verdiği keyifle stattan ayrıldılar.


Karşılaşmaya Çengelköy hızlı başladı. İlk dakikalarda orta sahada üstünlüğü ele geçiren Çengelköy Erdem ve Murat ile kanatlardan tehlikeli pozisyonlar buldular fakat golü bulan Avcılar oldu. Karşılaşmanın 12.dakikasında Avcılar defansından İrfan’ın uzun gönderdiği topa Evren hareketlendi. Evren ile Çengelköy defansı topa hareketlenirken top ceza sahasına doğru yöneldi. Çengelköy kalecisi Oktay topa doğru hareketlendi ama araya giren Evren aşırtma bir vuruşla Avcılar Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi. Karşılaşma genel olarak Çengelköy üstünlüğü ile geçerken, Avcılar Belediyespor ileride Mithat ve Evren ile tehlikeli olmaya çalıştı. İlk devrenin son dakikalarında Çengelköy iki gol birden bularak devreyi 2-1 önde kapadı. Önce 42. dakikada Fırat’ın sağ taraftan ortasına iyi yükselen Erkut durumu 1-1’e getirdi. İlk yarı bu skorla bitecek derken hızlı gelişen Çengelköy atağında sahneye Murat çıktı ve Avcılar defansının hatasını iyi değerlendirerek skoru 2-1’ getirdi. İlk devre Çengelköy’ün 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.


Karşılaşmanın ikinci yarısına da Çengelköy hızlı başladı. Ve yine golü bulan ekip Avcılar oldu. 52.dakikada sol taraftan gelişen Avcılar atağında Atalay’ın Mithat’ ın yüzüne yaptığı darbede karşılaşmanın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyon sonrasında Çengelköy yedek kulübesi ve oyuncuları uzun süre itiraz ettiler fakat karar değişmedi. Penaltı atışında topun başına Evren geçti. Evren’ in vuruşunda durum 2-2’ye geldi.


Avcılar Belediyespor oyuncusu Ali Yılmaz ambulansla hastaneye kaldırıldı
Karşılaşmanın 67.dakikasında Avcılar Belediyespor oyuncusu Ali Yılmaz kenara gelerek nefes alırken ağrı hissettiğini ve zorlandığını söyledi. Ali Yılmaz yerine Mert’ e bıraktı. Hemen ambulans çağırılarak hastaneye kaldırılan Ali Yılmaz için karşılaşma sonunda aldığımız bilgiler neticesinde sağlık durumunun iyi olduğu ve yapılacak tetkiklerden sonra durumunun belli olacağını öğrendik.


Karşılaşmanın 70. ve 90.dakikaları arasında her iki takım da sayısız gol fırsatından yararlanamadı. Özellikle Çengelköy kaptanı Onur iki net pozisyonda topu auta gönderdi. Son dakikaları müthiş heyecanlı geçen karşılaşmada Evren’ in 90.dakikada kullandığı frikik baraja takılınca karşılaşma 2-2 sona erdi.
Karşılaşma sonrasında Çengelköy cephesinden hakemlere yönelik itirazlar vardı. Bu itirazlar sonucu Çengelköy kaptanı Onur ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.


HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL


 


[gallery link="file" ids="109834,109835,109836,109840,109839,109838,109837,109841,109842,109843,109844"]

Hiç yorum yok:

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.