Pazar, Şubat 09, 2014

Düşmez: En iyisini yapmaya adayız!

Sitemize açıklamalar yapan İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, “seçildiğimiz günden bugüne kadar Kulüplere adaletsizlik yaptırmadık, kaçak dövüşmedik, ancak biraz daha zamana ihtiyacımız var.” dedi.



Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Amatör İşler Kurul Başkanı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez ile yoğun gündeminin arasında bir röportaj yaptık. Sayın Düşmez yıllarca Yeniköyspor’da Başkanlık yaptı. Türk Futboluna altın yıllar yaşatan Haluk Ulusoy da, Sarıyer temsilcisi Yeniköyspor’da Başkanlık yapmıştı.


 


Ali Düşmez iki koltuğuna on karpuz sığdıranlardan biri. Yirmi yıl Kulüp Başkanlığı yaptıktan sonra önce İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) Genel Başkanlığına seçildi ve Yeniköy Kulüp Başkanlığından ayrıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü olan Mehmet Baykan’ın TASKK’daki görevinden ayrılması sebebiyle de Türkiye'nin spor ile ilgili en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (TASKF) Başkanı oldu.


Ülkemiz 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlere hazırlanıyor. Biz ise Haziran da yapılacak olan İASKF seçimlerini bekliyoruz. Bu seçim için şu ana kadar adaylığını açıklayan birisi mevcut Genel Başkan olmak üzere 2 isim var. İkinci isim Sayın Seymen Gençtürk. Üçüncü bir isim daha var ancak kendileri ile görüştük ve uygun bir tarihte söyleşi yapma sözü aldık… Sayın Düşmez’den sonra temenniniz diğer Adayların da görüşlerini buradan sizlerle paylaşmak.


İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı ile yaptığımız röportajın ilk kısmını bugün paylaşıyoruz. Diğer bölümler de çok kısa zaman içinde yayınlanacak. İki bölüm daha olacak ve son bölümde Ali Düşmez sorularımıza cevap verecek.


 


İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, Genel Başkan Vekili Fikret Sivri, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Cevahiroğlu, Mali Sekreter Ali Yazlı, Basın Sorumlusu Necdet Bakır, Kulüplerle İlişkiler Sekreteri Hüseyin Koca ve Genel Başkan Danışmanı Hasan Cevahir ile İASK Tesis Müdürü Cemal Kabil’in de bulunduğu röportajda Ali Düşmez şunları söyledi:


 


“Biraz daha zamana ihtiyacımız var”
Ben ve arkadaşlarım, (Başkan burada tek seçilir ama ben hep arkadaşlarımda birlikte profil çizdim. 2.5 buçuk senede her işimizi arkadaşlarımızla yaptık. Ama buraya katkı vermeyenleri de ayırıyorum. Olmayan arkadaşları da ‘var’ deyip hamasi bir iş yapmam. Hasan Cevahir bu davanın en dibindeki kardeşimiz. Tesadüfi olarak kendini Delege yazmadığı için Yönetimde yok ama bize çok ciddi katkıları var. Bizi uyarıyor, “şöyle yapsak daha iyi olur gibi” bize büyük katkısı var. Burası bir takım oyunu idare etti, sisteme göre adaletli, Kulüplere ne yapabilsek yapmanın heyecanını duyan bir arkadaşları grubuyuz. Çok şey yaptık. Bazı şeyler var anlatmamız lazım. Kulüpler bilsin. Bugün Cumartesi, herkesin bir işi var. Maçı olan var, yurt dışında olan var. Hemen, hemen yürütme burada oluyor. Yönetim kurulunun koordineli olmuş Hasan Cevahir de burada. Biz her zaman muhataplarımızın karşısında olduk. Kulüplere adaletsizlik yaptırmadık, kaçak dövüşmedik, ancak takdir edilir ki, bir anda her şeyi 4-4’lük değiştirmeye de imkanımız yok. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Nasıl ustalık çıraklık ve kalfalık dönemleri oluyor. Biz de daha sonraki yıllarda daha da iyi olacağımızı düşünüyoruz. Geldiğimiz günden bu yana geldiğimizin söylediğimizin dışında davranmadığımızı düşünüyoruz. İnsanların bir yanlışı var, bizimle ilgili rahat konuşabilir insanlar.


“Buradan ekmek parası kazanmıyoruz”
Falanca insan geliyor, “Yönetiminden filanca kişinin takımı kümede kalmış…” diye söze giriyor; Bu yönetimden Genel Başkanının takımı küme düşüyor (Yeniköyspor), 3-4 Yöneticinin takımı küme düşmüş bunlar neden yazılmıyor. Burada art niyet var. Benim arkadaşlarımın dürüstlük konusunda eksikliği yok fazlası var. Ama şöyle bir şey de var; beyaz’a siyah diyen insanlar var. Doğruya yanlış demek için yaratılmış insanlar var. İyi yapılan işlerin takdir edilmesini isteriz, biz büyük bir aileyiz. Kim geldi de dinlemedik. Bizim de sorumluluklarımız var. Biz buradan ekmek parası kazanmıyoruz. Kulüplerin bizi seçtikleri günden bu yana çok ciddi mesai harcıyoruz. Hiç hizmet yapmasaydık parçalamazdık. Hizmet yapmaya teşebbüsümüz olmasa çok ayrılmazdık. Biz hizmet yapmasaydık biz bize ayrılırdık, Fikret Bey (Sivri), Ali Bey (Tanrıyaşükür), Hüseyin ile (Koca) Mustafa Koral Bey gibi isimlerle ayrılırdık. Biz hizmet yapmasaydık birbirimizle kavga ederdik. Bunu net olarak ifade ediyorum. Şimdiki durumu kamuoyunun yorumuna bırakıyoruz. Biz 17-18 kişi hiç aksatmadan buradayız.


 


“Şu anda ağaç çok daha gür”
Haberler çıktı, ‘Ali Düşmez’in kolu kanadı kırıldı’ gibilerinden. Hayır, Bu böyle değil, budandım, ağaç çok daha gür... Şu anda ağaç çok daha gür. 4-5 arkadaşımız seçilmiş bir katkıları olmamış. Ben tüm arkadaşlarımdan memnunum. Çok dürüst ve iyi niyetli çalışıyorlar. Bazı olaylarda ayrı düşünebiliriz. Ayrı düşünme başka, enerjiyi boşa harcamak başka… Biz aramızda tartışırız. Yönetimlerde her karar oy birliği ile olmayabilir ama çıkan karar Yönetimin kararıdır herkes onu savunur. Şerh koysa bile savunur. Bunlar artık bu iletişim çağında hiç doğru değil. Demokrasi içeride mücadeleni yapmaktır. Hem çağdaşlık hem de dinimiz bunu emrediyor. Biz her zaman doğru bildiğimizi yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bunu kulüplerimiz takdir edecek,  Cenabı hakk’ın hükmü var, doğruyu yanlış yapamazsınız. Biz bu hükme ruhumuzla inanıyoruz.  Eksik yapabiliriz. Hatalar da yapabiliriz. Zaman, zaman da hatalar yapabiliriz. İyi niyetli en iyi yapmaya adayız. Gediğimiz günden bu yana ciddi mesai harcıyoruz. Kulüpçülükten gelmeyiz biz. Bazı isimler vardır hep iyi anılır. Kulüpleri ile özleşmişlerdir. Bazı insanlar da vardır kötülü anılır. Bazı insanlar da vardır Kulübü bırakmamıştır, o Kulüp rezil olmuştur. Ben konuşmam bu isimleri, bu basının görevi. O kulüpler herkes tarafından biliniyor. Yanlış yönlendirenler de biliniyor. Hep marka ve hizmet yapmış adamlar bu yönetimde var. Kulüplerinde sosyal, sportif ve içtimai katkı yapmış insanlar bu Yönetimde. Benim arkadaşlarımın çoğu Kulüplere, bu camiaya hizmet vermiş insanlar. Spontone çıkmış kişiler değil bu isimler. Hepsi bu işlere emek vermiş gönül adamlar.  Biz seçmedik birbirimizi, dava bizi bir araya getirdi.


 


Tanrıyaşükür: Belediye’den iki tane halı saha kiralayıp…
Ali Tanrıyaşükür söze giriyor ve şunları söylüyor: "Şimdi bir insan vardır, bölgesinde yerel yönetimlerden aldığı, sadece onun gücüyle Yönetici vasfına sarılmıştır. Bir insan vardır, Yerel Yönetimlerden o da alacağını alır ama onlardan aldığını gücünü kocalayıp farklı hale getirir. İşte başarı bana göre öyledir. Mesela bunun örneğini vermek gerekirse Beyefendi Genel Başkanımız Yeniköyspor’u almıştır tesisleştirmiştir. Bir başka yönetici arkadaşımız Yalıspor’u almıştır, Profesyonel bir anlayışa taşımıştır. Yani bu isimler anılırken bir başarıya endeksli anılmıştır. Kötü anımsanmamıştır. Ali Tanrıyaşükür İdealtepespor’u almıştır, İdealtepe bir tesisleşmeye gitmiştir ki (İBB’den çözebilirsek işi) ve bunu niye söyledim; Sayın Başkan da kadrosunu yaparken, kendi bölgelerinde buraya (İASKF) başarı getirebilecek insanları düşünüp kadrolaşmasını buna göre yapmıştır. Belediye’den iki tane halı saha kiralayıp onun üzerine yatarak ve kendi kendine gelir imkanı yaratarak değil. Kulübünü farklı hale getirerek alabileceği rantı Kulübüne sunan insanlarla getirmiştir."


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR / TALİP ERCAN

2 yorum:

Seymen Gençtürk dedi ki...

Sevgili Amatör sevdalıları öncelikle şunu belirtmek isterim Arkadaşların şahsıma attıkları iki halısaha iftirasına belgeleri ile basın toplantısında ayrıca cevap vereceğim ancak bilinmelidirki işletmekte olduğum iki halısahalar 2003 yılında boş şahıs arazisi üzerine kiralanarak yapılan 4 ortaklı kişilerin kendi parası ile yaptıkları yerdir 2005 yılında iki hıssedarın malı sıkıntısı sebebi ile hisselerini kardeşimle anamızın ak sütü kadar helal paramızla alarak ekmeğimizi 4 ortaklı bir yerde kazanmaya devam ediyoruz.Ve bu tarihlerde ne bir siyasi partide meclis üyeliği nede Kulüplerbirliği Bşk olmadığımı belirtmek isterim.Halısahalarımızın arkasında parkın içine belediye bir açık halısaha yapmıştır ve bu sahada hiç bir kulübe verilmemiş olup ilçedeki en yakın spor kulüplerinden İstanbul Trabzonspor ve Filizspor başta olmak üzere ihtiyacı olan başka kulüplerede alt yapılar için antreman sahası olarak verilmektedir.Bilgiden yoksun seçimi kaybedeceğiz telaşı ile çamur at izi kalsın mantığı ile yola çıkan bu beceriksizlere şunu bilmelidirler alçakça bu iftiraları atarak yolumuzu kesemeyeceği gibi kendileri İaskf den nasıl geçindiklerini çok yakında açıklayacağım saygılarımla.Seymen Gençtürk

özkan dedi ki...

Sayin başkanim sultangazide amatör takimlarin cogu mac yapacak saha bulamiyor idman yapmak icin para öduyor inanki kimse federasyon bazinda dertlerimizle uraşmiyor sadece paraversin durumuna getiriliyor diyceksiniz bana bir öneri sunun ben bunu kura cekiminde dile getirdim sultangazide büyükşehre ait tesis var ama kuluplere hicbir şekilde kullandirmiyorlar neden diye herkes kendine soruyor burasi resmen cürumeye yuz tutmus gecenlerde haliyi yeniliyorlardi yazik deyilmi sultangazide bukadar amator kuluplere bu sorunu insallah cozersiniz ama ben ve sultangazi halki suna inaniyor burasi curumeye yuz tutar cunku burda sultangazi amator kuluplerine ve gennclere kimse acimiyor yyerel futboldan ricam bu soorunu sayin baskana iletilmesi

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.