Cuma, Şubat 07, 2014

Beltekin: Karamsar bir tablo çizmeye gerek yok!

Sultangazispor beklenmedik Büyükçekmece mağlubiyetinin ardından İnegöl Gençlergücü deplasmanına Zara Ekinli Tesislerinde yoğun bir tempo ile hazırlanıyor.



Sultangaziajans Sitesinden Zekeriya Yılmaz, Bölgesel Amatör Ligdeki kırımızı-lacivertli takımın Yardımcı Antrenörü Engin Beltekin ile çalışmalar ve süreç hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.


 


Sultangazispor geçen hafta Büyükçekmece mağlubiyetinin ardından işe dört elle sarılmak için yoğun bir çalışma temposuyla İnegöl maçına hazırlanıyor. Yardımcı Antrenör Engin Beltekin kontrolünde Zara Ekinli Tesislerinde antrenmanını yapan Sultangazispor’un yaşadığı süreci Engin hocayla konuştuk.  Teknik Direktör İsmail Tekin’in transfer etmek istediği bir futbolcuyu  izlemeye gittiği için takımın başında olan Yardımcı Antrenör Engin Beltekin ile çalışmalar hakkında bilgi alıp süreci değerlendiren kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.


 


Zekeriya Yılmaz: Büyükçekmece karşılaşmasında beklenmedik bir yenilgi aldınız. Çok önemli bir maç kaybedildi. Şampiyonluk hesapları yapılırken düşmeme hesapları yapılmaya başlandı. Bu süreci siz nasıl değerlendiriyorsunuz.
Engin Beltekin: Biz biliyorsunuz sezonun başlamasına bir hafta takımın başına geldik.  Yeni kurulmuş bir takım. Bu zamana kadarda kötü gitmiyorduk.  Yedi haftadır da mağlup olmuyorduk. Tabi Büyükçekmece kendi rakibimiz Biliyorsunuz BAL'daki statü gereği İstanbul takımları arasında grubun ikincisi olsanız da bir üstte başka bir İstanbul takımı varsa düşebiliyorsunuz. Biz gerçekten Büyükçekmece maçının böyle sonuçlanmasını beklemiyorduk.  Özeleştiri yapmak gerekirse çok mu iyi oynadık? Hayır, ama maçın genelinde topa %60-70 oranında sahip olan takım bizdik. Bir golü kendi kalemize attık, oyundan koptuk. Bizden çok iyi oynamadılar ama bizden çok kazanmayı istediler diyebilirim. Önümüzde 10 maç var. Bir maçı kaybedip her şeyi bitirmiş değiliz. Mücadele sahada veriliyor, ne kadar iyi oynarsak şansımız artar. Bana göre hemen karamsar bir tablo çizmeye gerek yok.


 


Zekeriya Yılmaz: Sezon ortasında Sultangazililerin yakından tanıdığı Yusuf Kaymak transfer edildi. Ama son iki maçta Yusuf sağ bek oyuncusu olmamasına rağmen bu mevkide ısrarla oynatılıyor ve bu taraftarın tepkisini çekiyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz.
Engin Beltekin: Yusuf Kaymak çok yönlü, sahanın her yerinde başarılı bir oyun sergileyebilecek bir oyuncu.  Bunu biz oyuncumuzla konuşarak karşılıklı mutabakatla yapıyoruz. Tabi bu bizim tercihimizdir. Herkesin fikrine ve tercihine saygı gösterilmesi gerekir. Yusuf sadece sağ bekte değil başka mevkilere de yönlendirdiğimiz bir oyuncumuz. 


 


Zekeriya Yılmaz: Sultangazispor sezon başından beri bir türlü tam manasıyla oturmadı. Bunun sebepleri size göre nelerdir?
Engin Beltekin:  Ben bu görüşe katılmıyorum. Üstelik bu kadroyu sezon başında biz yapmadık. Biz eldeki olanlarla birkaç transfer ekleyerek bu duruma geldik. Aslında durumumuz çok da kötü değil. Rakibimiz Büyükçekmece’nin 34 puanı var bizim 31 puanımız var, Çatalca sizden 7 puan önde, çok da karamsar bir tablo yok aslında.  Ama bazıları sanki başarısızlığımızı ister gibi bir tablo çiziyorlar. Bu çok da etik bir durum değil.


 


Zekeriya Yılmaz: Siz takımı başarılı buluyor musunuz?
Engin Beltekin:  Çok başarılı olduğunu söyleyemem. Deminde dediğim gibi bu takımı biz yapmadık ve çok büyük değişiklikler yapma imkânımız olmadı.  Ama ilk dörttesiniz hala ümidiniz var bana göre çok da kötü değil doğrusu.


 


Zekeriya Yılmaz: Hocam sürekli olaral bu kadroyu biz kurmadık diyorsunuz ama bir çok futbolcu sizin zamanınızda transfer olmadı mı?
Engin Beltekin: Evet bizi zamanımızda oldu ama bizim istediğimiz futbolcular transfer edilemedi. Yönetim çok mücadele etti ama istediğimiz futbolcuları alamadık. Bizde o mevkiler için alternatifleri değerlendirmek zorunda kaldık.


 Kaynak: http://www.sultangaziajans.com/haber

6 yorum:

taraftar dedi ki...

O kadar. Para verirseniz. Millete. Kimse koşmaz

Gecen sene takimi bozdunuzz. Şimdide ugrasin.
Bu takim için candan yürekten oynuyolardi. .

Volkan serhat. Burak. Serkan afşar ..

gakgo dedi ki...

Burası dogu ligi degil. istanbulda bal ligi öyle mücadele ettigin payas la sınırlıda degil. sporcularda oradaki gibi herşeye biat etmezler hocan cok kibirli herşeyi bilirim havasında burnundan kıl aldırmaz sanki milanı calıştırmış.istanbulda bunu kim takar kibirli adamı siz bu ligide oyuncularıda tanımıyosunuz hakikaten bu şartlarda durum olumsz degil ilk dörtte olmak iyi hoca sporcu seni daha cok tutuyo ama olmuyo işte ismail bey artık bıraksın ihtiyacıda yok ayıp bu yaştan sonra gerek yok laf yemeye............

Fırat dedi ki...

sölencek çok şey varken hoca biz kurmadık diyor takımı sen kursan ne olcak istanbul piyasası anadoluya mı benzer mücadele gücü yüksek takım olmassa ne kadar para harcarsan harca bişi olmaz ben geçen seneki takımı arıyorum ilk yarıyı lider bıtirmiş takımı arıyoruz sultan gazi uyan uyannnnn sen gönderdiklerini şuan alamassın bile sultangazi spor ama Allah size gösterecek doğruyu kendi çıkarlarınız için bizi küstürdünüz bıktıl bıktıkkk artık çekin elinizi

Serkan dedi ki...

Bu takımi biz yapmadik diyosun tekrarlayip duruyosun sonrada ilk 4 deyiz iyiyiz diyosun lider olsaydinda bu takimi biz yapmadik biz yapmadik dermiydin acaba merak ediyorum istedigin oyunculari alamadik diyosun takimin yizde ellisi malatyadan futbolcu izlemeye giden hocanın futbolculari

mehmet uzun dedi ki...

sorusoraan bile yapmacık soru soruyo cevabı veren kişi takımı biz yapmadık diyo 7.hafta bu hocalr geldi suçu öbür yomnetime atıyo veya hocaya atıyo soruyu soran kişi yapmacık yada gönül almak için bu takım düerse bunun hesabını nevzat yılmaz sorar

Mustafa bardakli dedi ki...

Geçen seneki gönderdiğin oyuncuları hiç araştırdın mı kendi liglerinde ne yapıyorlar başarıları ne bana onu söyle osman cengiz hadii çık açıklama yap futbolcuların üzerine at suçu biz aldık en iyi futbolcuları de ;)) neye göre iyi futbolcu ise ama iyi bir gözlük alın siz maçlarınızı daha net izlersiniz bu işler yalandan inançla olmaz sultan gazi spor bal liginde ilk iki sene ne yaptı osman cengiz bunu araştır senn ilk sen kıl payı ile kaçırdı ikinci sene bazı teknilk hoca hatalarından bu senede sayenizde bir şey olmaz .... Bir sultangazili olarak sizi unutmayacagiz

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.