Çarşamba, Ekim 09, 2013

Geçmişe özlem...

Merdan Yıldırım, yaşı 61... Bundan yıllarca öncesine tesadüfen Kumsal Cafe'ye gittiğimizde benim sporla uğraştığımı ve Feriköyspor'da yılları geçirdiğimi öğrenince yüzünde bir tebessüm belirdi ve "Dinler misin?" diye bir kahve ısmarladı, başladı anlatmaya...



Dilerseniz Merdan Yıldırım'a kulak verelim:
"Ben Merdan Yıldırım, 17 yaşlarında boksa merak sardım. O zamanlar İstanbul bizler için gurbet idi. Feriköylü Muammer Abi bana ağabeylik yaparak elimden tuttu, Feriköy Kulübü'ne yazdırdı. Feriköy o yıllarda birinci ligde oynuyordu. Muammer Abi velim oldu ve ben Feriköy Kulübü'nde çalışmalara başladı m. Çok heyecan verici idi. Kalabalık boksör arkadaşlar vardı. Üç yıl çalıştım sonra askere gittim. Çok çalışıyorduk, benim imkânım kısıtlı idi. Ferdi olarak müsabakalara çıkıyorduk. İstanbul müsabakalarına katılıyordum. Eğer imkânlarım olsaydı 1971 yılında İzmir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları'na katılırdım. O yıl Mehmet Kumova benim yerime dövüştü, madalya kazandı. O madalyayı ben kazanacaktım belki de! Milli formayı bir Feriköy sporcusu olarak taşıyacaktım... Bugün yaş 61, üç yetişkin çocuğum var fakat yıllar öncesinin Feriköy sevgisi ve özlemi hala içimde..."


Merdan Yıldırım, fotoğrafta, yanında iki oğlu ile Önder ve Hakan ile işletmekte oldukları Kumsal Cafe'nin önündeler...


YAZI-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK


DSC06608 DSC06611

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.