Çarşamba, Ekim 09, 2013

Suat Kılıç, Demirören ile birlikte istifa etsin

Spor Bakanı Suat Kılıç’ın açıklamalarını takip edenler hatırlayacaktır. Avrupa Kupalarına katılan takımlarımıza yenilseler bile her maç için 100 bin TL verilecek!



Süper Lig'de zaten veriliyor. PTT 1. Lig terfisi de açıklandı. Sezonu tamamlayan takım tüm maçlarını kaybetse bile 1,5 Milyon civarında para alacak…


İlginç bir teşvik yöntemi. Diğer taraftan yabancı oyuncu kuralı ve yerli iyi oyuncu sıkıntısı var.


Yabancının serbest bırakılması isteniyor. Sebep. Alttan oyuncu gelmiyormuş iyi oyuncu sayısı yetersizmiş!!!


Peki. İyi oyuncuyu yukarı taşıyacak olanlar Suat Kılıç Bakanımızın açıkladığı teşvikten, motivasyondan ne kadar yararlanıyor acaba?


Milyon Euro’ların havalarda uçuştuğu kulüplerde çalışan personel, altyapı hocaları, oyuncuları nasıl çalışıyor, ne kazanıyor, soran var mı?


Büyük bir bütçe oluşturularak bilindiği üzere Kasımpaşa takımı Süper Ligde uçuyor da bu kulübün emektarlarının maaşlarında herhangi bir küçücük minicik bir artış olmuş mudur acaba? Bırakın maaş arttırımını acaba işlerine hala devam ediyorlar mıdır?


Yetiştirme bedeli olarak kitapçıkta yazılan rakamı ödeyen var mı? Bu bedeli ödememek için profesyonel bir çok kulüp binlerce takla atmıyor mu?


Diyelim ki kulüpleri yönetenler günü kurtarmaya bakıyor da o zaman Federasyona ne demeli? Türkiye’deki futbolun bitirilmesi adına elinden ne geliyorsa yapmıyor mu? Aynı durum İstanbul için de geçerli yani İASKF… (Bu konuya da değineceğim az bir zaman bana)


Boşta kalan federasyona kapağı atıyor. İlk teklifte de kulüplere zıplıyor. Planlama, gelişim direktörü, altyapı koordinatörü trafiği o kadar yoğun ki… Yetişebilene aşk olsun.


Değişimin hızına adapte olamayan Milli Takımların aldığı sonuçlar ortada. U-20 şampiyonasında Irak yarı final oynadı biz gruptan güç bela çıktık, sonra ilk turda elendik… İşte günümüzün Türkiye’sindeki futbolun geldiği nokta.


O zaman da oyuncuların yetersizliğinden çok diğer faktörlerin tartışılması gerekir.


Mağlubiyete verilen para profesyonel şubelere destek midir, altyapılara teşvik midir?


Federasyona bağlı gelişim direktörlüğü, altyapı koordinatörlüğü boş vakitleri değerlendirme merkezi midir? Yoksa bir kulüp bulana kadar maaş+SGK garantörlüğü müdür?


Merak ediyorum Tugay Kerimoğlu gibi dünya çapında biri neden federasyondan ayrılıp Galatasaray’da ikinci, üçüncü hocalığı tercih ediyor?


Ayrıca kulüplere para aktarımı yönetici ve taraftar profillerinin değişme riski de işin farklı boyutu.


Dolayısıyla futbola kim nasıl bakıyor, ne bekliyor bunu daha iyi analiz ederek hareket etmekte fayda var…


YAZI: ENGİN AKIN

2 yorum:

hasan dedi ki...

çok saçma bir yorum zaten

alpaslan guney dedi ki...

birazda silivri spor için yazsan haberler takım nasıl gidiyor son durumu ne... SİLİVRİ SPRUN ŞARHOŞ MALZEMECİSİNİ HAPSE ATMIŞLAR BU ADAM SİLİVRİ SPORA YAKIŞMIYOR NEDEN BU ADAMLA DEVAM EDİYOR YÖNETİM PİYASADA MALZEMECİMİ YOK ALSINLAR ADAM GİBİ MALZEMECİ..

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.