Perşembe, Temmuz 04, 2013

Tuzla'da yeni bir kulüp: Aydınlıspor

İstanbul amatör liglerine yeni bir kulüp eklendi: Tuzla ilçesi sınırları içinde Aydınlıspor Kulübü faaliyetlerine başladı.



Tuzla'nın en eski mahallelerinden olan, tarihi Osmanı dönemine dayanan Aydınlı'da yetişen gençler yıllarca dışarıya transfer olurken, gelişmekte olan bu yerleşim yerinin bir spor kulübüne ihtiyacı hissediliyordu. Birçok kişinin denemesine rağmen Aydınlıspor, lokal ve dernek statüsünde kaldı ve hiçbir zaman kulüpleşemedi. Bu aşamada da devreye eski futbolcular girdi.


Yıllarca futbol oynayan ve jübile bile yapmadan futboldan kopmak zorunda kalan Aydınlılı eski futbolcuların önderliğinde, mahallenin esnafının da destekleriyle kulüp kuruldu. Düzenli olarak yapılan toplantılarda, kulübe gelir getirmesi amacıyla 70 kişilik futbol okulu açılması kararlaştırıldı.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nun da katıldığı ilk tanışma toplantısında Aydınlıspor, Yazıcı'dan destek sözü alırken çalışmalarını aralıksız sürdürdü.


Hakan Tüzün'ün başkanlık yaptığı Aydınlıspor'da futbol alt yapı çalışmaları antrenörler Cengiz Durmaz ve Adem Biber'in önderliğinde devam etmekte. Sezon öncesi planlamalarını sürdüren Aydınlıspor'un Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra altyapı seçmeleri yapması planlanıyor. Futbol okulu çalışmaları Aydınlı Kaan Halı Saha Tesisleri'nde devam etmekte.


Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.