Çarşamba, Temmuz 03, 2013

Rize Kız Futbol Takımı Şampiyon Oldu

Genç Kızlar Futbol Takımı 1. Kademe Grubu maçları için Giresun’a giden Rize Belediyesi Kız Futbol takımı, toplam 55 takımın katıldığı şampiyonadan birinci olarak ayrılarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan 16 takım arasında yer aldı.


29 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Giresun Merkez 75. Yıl Stadında oynanan 1. Kademe müsabakalarındaki ilk maçında Erzurum ekibi Albayraklarspor Kız Futbol Takımını 2-0, ikinci maçında Tokat ekibi Erbaa Güreş İhtisasspor Kız Futbol Takımını 2-0 ve son oynadığı final maçında Erzincan ekibi Geçit Belediyespor Kız Futbol Takımını 3-1 mağlup eden Rize Belediyespor Kız Futbol Takımı, şampiyonadan grup birincisi olarak çıktı.


3 gün üst üste oynadığı maçlarda namağlup şekilde rakiplerine galibiyet sevinci yaşatmayan Rize Belediyespor Kız Futbol Takımında Kaleci Nerimşah Ofluoğlu, 3 maçta tek gol yiyerek tüm takımlar arasında “En Değerli Kaleci” seçildi. Üç maçta 5 gol atan Birsen Yavaş ise en çok gol atan futbolcu olarak Nerimşah ile birlikte, şampiyonayı takip eden Milli Takım Kurmaylarının dikkatlerini üzerine çekti. Demet ve Ayşe ise şampiyonada takımları adına 1’er gol kaydettiler.


Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediyespor Genel Koordinatörü İdris Ocak, “Kızlarımız şampiyonada ilimizi en iyi şekilde temsil ederek namağlup şekilde bir üst tura çıkmaya hak kazandılar. Tüm kızlarımızla gurur duyuyorum. Çalışmalarımızın ilk meyvesini bu şampiyonada aldık ve önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Aynı şekilde Türkiye Şampiyonasına hazırlanarak ilimize güzel bir dereceyle dönmek istiyoruz. Bu amaçla tüm Rize futbol camiasını bu kızlarımıza destek olmaya çağırıyorum. Bugüne kadar maddi ve manevi hiçbir desteği bizlerden esirgemeyen başta Rize Belediye Başkanımız Halil Bakırcı’ya, Özel Kalem Müdürümüz Ali Osman Çelik’e ve Kulüp Başkanımız İlyas Ataç’a kızlarımız ve kulübümüz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.


16 takımın katılacağı Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın düzenleneceği yer ve tarih bilgisi önümüzdeki günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenecek kura çekimi sonrasında açıklanacak.


KAYNAK : Olay 53

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 5 Mayıs 2024 Pazar Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...