Çarşamba, Temmuz 10, 2013

Leventspor, kaleye takviye yaptı

İstanbul Süper Amatör Lig temsilcisi Leventspor, tam gaz yeni transferler için mesai harcarken, kadroya takviyelere devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Halide Edip Adıvar takımının gruplarda kalesini koruyan iki kalecisinden biri olan Ercan Aykanat artık kırmızı siyahlı takım için ter dökecek.


Bugün saat 15:30'da teknik direktör Serdar Gücüyener'in bilgisi dahilinde kulüp tesislerine gelerek bir görüşme gerçekleştirildi. Karşılıklı görüşmenin ardından iki tarafın da mutabakata vardığı, kaleci Ercan Aykanat'ın yeni sezondaki üç kaleciden  biri olacağı resmi olarak  açıklandı.


675e8477-ec7a-4cc8-b98d-4d1cf17da17f
 
Ercan Aykanat kimdir?
Futbola 14 yaşında Sakarya Tekspor takımında başlayan 27 yaşındaki kaleci, iki sezon bu takımın altyapısında oynadıktan sonra, 16 yaşında Sakarya Harmanlıkspor takımına transfer oldu. Bu kulüpte gösterdiği performans ona Sakaryaspor A2 takımına transfer oldu. Altyapısını tamamlayıp ilk A takım deneyimini 2005-2006 sezonunda Sakarya Yıldırımspor takımında yaşadı ve bu takımla Türkiye Şampiyonası tecrübesi tattı(1.Kademe finali Sakarya Yıldırımspor-Suadye Belediyespor:0-1). Ertesi sezon Suadiye Belediyespor'a transfer olan kaleci burada da Türkiye Şampiyonası tecrübesi yaşadı(1.Kademe yarı finali Tuzlaspor-Suadiye Belediyespor:1-0). Kaleci bu iki sezonda gösterdiği performansla Kocaelispor'un dikkatini çekti ve 21 yaşında profesyonelliğe adım attı. 2007-2008 sezonunda Bank Asya 1.Lig şampiyonu olarak Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'da şans bulamayan eldiven, 2008-2009 sezonunda TFF 3.Lig takımlaından Bulancakspor'a kiralandı. 2009-2010 sezonunun başında amatöre döndü ve o sezonu İstanbul SAL 1.Grubu yedinci bitiren Kartal Bulvarspor takımında geçirdi. 2010-2011 seonunda BAL 11.Grup takımlarından Sultanbeyli Belediyespor'da görev yaptı.O sezon 26 maçın 6'sında yedek kulübesinde oturdu fakat hiç oynamadı. 2011-2012 sezonunu İstanbul SAL 4.Grup takımlarından İdealtepespor'da geçiren oyuncu, ara transfer döneminde, grubun son maçı öncesi turuncu beyazlı takım play-off şansını matematiksel olarak bitirince ve grubu altıncı bitirdiği matematiksel olarak kesinleşince, son maç öncesi takımından ayrılıp İdealtepe takımında grubun ilk devresinde beraber çalıştığı teknik direktörü Ali Deste tarafından  BAL 11.Grup takımlarından Darıca Kale Bayramoğluspor'a transfer edildi. Geçen sezon grubun 8.haftasında, transferin son gününde Halide Edip Adıvar takımına transfer olan kaleci, ligin ikinci yarısında Spor Akademisi Stadında oynanılan Leventspor- Halide Edip Adıvar'a 2-0 mağlup olduğu maçta Beşiktaş temsilcisine  karşı mükemmele yakın bir performans ortaya koymuştu. Deneyimli kalecinin, geçen sezon BAL için play-off grubunun 4.maçı öncesi Halide Edip Adıvar tarafından ilişiği kesilmiş ve takımdan ayrılmıştı. Ercan Aykanat'ın kariyerinde Yıdırımspor ve Suadiye Belediyespor ile Türkiye Şampiyonası tecrübeleri harici,Sakaryaspor A2 takımıyla 1 maçı ve Darıca Kale Bayramoğluspor formasıyla da 4 BAL maçı bulunuyor.


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
KAYNAK: www.leventspor.com

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.