Perşembe, Temmuz 04, 2013

Kayseri'de karşılaşma yarım kaldı

Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası grup final maçında, Kayseri Gençlerbirliği hocası ve takım kaptanının babası sahaya girerek hakeme saldırmak istedi. Kızının atılmasına sinirlenen baba ve takımın teknik sorumlusu tel örgülerden atlayıp, hakemi kovaladılar. Olay karakolda son bulurken, Gençlerbirliği'nin hükmen yenik sayılması söz konusu. 


Sahaya atlayıp hakemi kovaladılar


Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nın son gününde sahalarda çok nadir görülen bir olay yaşandı. Gençlerbirliği ile Maraşgücü arasında oynanan ve grup birincisinin belli olacağı maç çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.Argıncık Stadı'nda oynanan maçta ilk yarının sonları yaklaşırken, bir pozisyonda Gençlerbirliği takım kaptanı İpek Önal kendisine yapılan faul sonucu orta hakem Ahmet Çıtak'a sert bir şekilde tepki gösterdi. Bu pozisyondan sonra hakem, İpek'e ikinci sarı kartı göstererek ihraç etti. Bunun üzerine İpek'in babası olduğu öğrenilen bir kişi ve takımın çalıştıcısı İsmail Fırat Yıldız tellerden atlayarak sahaya girdi. Koşarak sahaya giren ikili karşılaşmanın orta hakemini önlerine katıp kovalamaya başladılar. Uzun bir kovalamaca sonunda soluğu soyunma odasında alan hakemler canını zor kurtardı. 


Şampiyonada ilk iki maçını farklı kazanan Gençlerbirliği'nin son maçta yaşanan bu olaylar nedeniyle hükmen yenik sayılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Beraberlikte dahi grup şampiyonu olacağı maçı bu olaylar nedeniyle hükmen kaybetmesi söz konusu olan Gençlerbirliği büyük olasılıkla turnuvaya veda edecek. Maçı hükmen kazmaya çok yakın olan Maraşgücüspor ise grup şampiyonu olarak ikinci tura yükselecek.


Olaylardan sonra Gençlerbirliği ve Maraşgücü'den birkaç oyuncu fenalık geçirdi. Ağlayan ve sinir kirizi geçiren futbolculara sahaya gelen ambulans aracında müdahale edildi.


Karakolluk oldular


Kovalamaca esnasında sahadakilerin müdahalesiyle engellenemeyen öfkeli babayı polisler güçlükle durdurdu. Dakikalarca sakinleştirilmeye çalışılan baba ve hoca
saha dışına alınırken, tartışmalar hakem odasının önünde devam etti. Yaşanan kargaşada kırmızı kart gören İpek hakem odasına koşarken, bir anda yere yığıldı. Bu olayı gören İpek’in annesi, yerde yatan kızının darp edildiğini iddia ederek sinir krizi geçirdi. Hakem odasının önünde de yaşanan tartışmalar sonunda öfkeli baba ve takım çalıştırıcısı İsmail Fırat Yıldız polisler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.


Çıtak davacı oldu


İlk yarının son dakikalarında skor 1-1 iken çıkan bu olaylar nedeniyle müsabaka yarıda kalırken, Gençlerbirliği başkanı Osman Çetinkaya'nın müsabakanın oynananması için yaptığı girişimler sonuçsuz kaldı. Tüm ısrarlara rağmen sahaya dönmeyen hakem Ahmet Çıtak ve yardımcıları polis aracına binerek karakolun yolunu tuttu. Alınan bilgilere göre Çıtak olayla ilgili olarak davacı oldu.


KAYNAK : Kayseri Anadolu Haber Gazetesi / Muhammed Kösedağ


[gallery ids="68063,68064,68065,68066,68067,68068,68069,68070,68071,68072,68062,68073,68074"]

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 5 Mayıs 2024 Pazar Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...