Cuma, Temmuz 05, 2013

İGDAŞ şampiyonu evinde devirdi

İstanbul 2. Amatör Lig 12. Grup maçında Eroğluspor, İGDAŞ'ı konuk etti. Üst düzey müdalenin sergilendiği maçın ilk yarısında gelen gollerle konuk ekip İGDAŞ rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı.


Şampiyonluğu garantileyen Eroğluspor ile grubu üçüncü sırada bitirmek için kazanmak zorunda olup, Bağcılar Gençler Gücü'nün puan kaybetmesini bekleyecek olan İGDAŞ'ın mücadelesi nefesleri kesti. Karşılaşma öncesinde grubunu lider bitirerek şampiyon olan Eroğluspor takımına kupasını Zeytinburnu Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Cengiz Bahçekapılı verdi. Kupa töreni sonrasında Yerel Futbol'a konuşan Eroğluspor teknik sorumlusu Tamer Koç, "Çok kaliteli bir takımımız var. On iki maçtır kaybetmiyoruz ve pek çok maçımızda da üst düzey skorlara ulaştık. Biz şampiyonluğu hakettiğimizi düşünüyoruz. Seneye 1. amatör ligde mücadele edeceğiz, ancak asıl hedefimiz Süper Amatör Lig. Bu ekibin bunu da başaracak gücü var. Bize inanan ve destek veren taraftarlarımıza ve yönetimimize sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz." dedi. Altınaslar maçında tendonları kopan ve bu nedenle ameliyat olmak zorunda kalan Eroğluspor as kalecisi Gökhan, karşılaşma öncesinde alçılı bacağı ve koltuk değnekleriyle sahaya gelerek takım arkadaşlarına destek verip, şampiyonluk sevincine ortak oldu.


Karşılaşmaya Eroğluspor hızlı başladı ve günün yıldızlarından biri olan Hakan'ın golüyle henüz 7. dakikada 1-0 öne geçti. Golden sonra toparlanan İgdaşspor üst üste ataklarla rakip kalede gol pozisyonları bulmaya başladı. 19. dakikada Sercan'ın vuruşuyla önce beraberliği yakalayan İgdaşspor, 26. dakikada Emrecan'ın kafa golüyle deplasmanda 2-1 öne geçmeyi başardı. Devrenin bitimine üç dakika kala Eroğluspor defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topta, ceza alanı içinde maçın hakemi elle müdehaleyi işaret edip beyaz noktaya gitti. İgdaşspor kaptanı Serhat'ın kullandığı penaltı atışı sonrasında fark ikiye çıktı, 1-3. Santranın hemen ardından Eroğluspor'un en iyisi olan Mustafa Ali'nin ekstra mücadelesi sonrasında sahneye bir kez daha Hakan çıktı ve ilk yarının skorunu belirleyen golü şık bir kafa vuruşuyla attı, 2-3.


İkinci devrede de tempo hiç düşmedi. İki takımın karşılıklı atakları ve gol pozisyonlarıyla geçen ikinci yarının 57. dakikasında İgdaşspor'un bir topu direkten dönerken, bu dakikalarda takımını ayakta tutan ve farkın artmasını engelleyen isim Eroğluspor'un defans oyuncusu Ahmet'ti. Devam eden dakikalarda her iki takım da başka gol bulamayınca karşılaşmayı konuk ekip İgdaşspor 3-2 kazandı.


NOT: Saha komiseri Raci Doğru'ya yardımlarından dolayı teşekkürler.


HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER


[gallery columns="5" ids="68166,68165,68164,68161,68159,68158,68155,68156,68157,68153,68152,68151,68150"]


 

Hiç yorum yok:

Çorluspor 1947 Üçüncü Lig'e yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Çorlu 1947 Spor bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 3. Lig'e yükseldi.