Pazartesi, Temmuz 08, 2013

Gökspor hedefe ulaştı

Düzce 2. Amatör Lig’de Akçakoca'da köy takımları olan  Gökspor ve Kurukavak takımları bir üst tura çıkmak için kıyasıya mücadele verdiler. Gökspor Akçakoca’da Kabalakspor ile oynarken Kurukavak Düzce’de Düzcegençlerbirliği ile oynuyordu, kulaklar hem Akçakoca,hem Düzce’de idi,iki maçta çok çekişmeli geçmiş,her iki maçta gol düellosu yaşanmıştı,Akçakoca maçı ne yazık ki erken başlamış, Düzce’deki maç geç başlamıştı Akçakoca’daki maç bitmiş,Düzce’deki maç 15 dakika sonra bitmesi dikkat çekiciydi, oysa her iki müsabaka aynı saatte başlaması gerekiyordu. Neticede Gökspor bir yıl aradan sonra tekrar bir üst tura çıkmayı başarmıştı.Akçakoca’daki müsabaka çok sıcak bir havada oynandı.Hakem sık sık su molası verdi.  Emniyet teşkilatı her zaman olduğu gibi kalabalık bir ekiple vazife başındaydı. Kabalak köyünden gelen çok sayıda seyirci olurken birinci amatöre yükselen Gökspor’un stadta seyircisi bulunmazken sahada oyuncular arasında burukluk yaşadıkları gözlendi, geçen yıl düştükleri ve bu yıl tekrar çıktıkları  üst  lig sevincini bir resteurantta oyuncular kendi aralarında kutladılar.Maçın hakem triosu güzel bir maç yöneterek gelecek sezon Bal liginde maç yönetecek olmaları hak ettiği yerde olduklarını gösterdiler.Maçın çok centilmence geçmesi her iki taraf için sevindirici olurken Gökspor Birinci amatör için kolları erken sıvayacakken, Kabalakspor ise yine gelecek yılı beklemek zorunda kaldı.
Maçın kritiği
 
İlk yarıda her iki takım adına güzel bir futbol vardı,maçta daha etkili futbol oynayan ekip Gökspor oldu. Ani Gökspor atağında maçın 5 dak.Ferdi’nin taşıdığı top kaleye girerken topa dokunan Erol golu atar 1-0.10.dak.yine Erol aldığı topla ceza sahası içine girer düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirir.17 dak.İlker takımını 3-0 öne geçiren golü atar.Kabalakspor oyunda dengeyi kurmaya başlar ve 19 dak.Selçuk takımın ilk golünü atar 3-1,Golden sonra Gökspor santra yapar ve topu kapan Yasin hemen topu Arife aktarır ve 20 dak. Arif güzel bir vuruşla topu kaleye gönderir 3-2. Kalecisin hatalarından ilk dakikalarında gol yiyen Kabalakspor 24 dakikada kalecisini değiştirmek zorunda kalır. Kabalak spor Göksporun  oyundan düşmesinden faydalanarak 27 dak. Yasin durumu 3-3 getirir.Kabalakspor atakları bu sırda sıklaşır 30 dak. Musa ile bir gol daha bulan Kabalakspor aniden 4-3 galibiyete geçer.Yine ani atakta 43.dak.İlker ceza sahası içinde düşürülür hakem penaltıyı gösterir ve penaltı atışını gole çevirir ve durum 4-4 olur. İkinci yarıya Gökspor oyundan düşünce Kabalakspor’un arzusu artınca Kabalak spor iyi futbol oynamasına yol açtı,51 dak Gökspor adına Ferdi güzel bir gol atar 5-4 olur.Kabalakspor ani atağında 72.dak. Seda güzel bir gol atar durum yine eşitlenir 5-5,Maçın son dakikalarında yine sahneye çıkan İlker 80.dak. takımının son golunü atarak Gökspor’u bir üst lige taşımasını sağlar 6-5 .Böylece maçta bu sonuçla sona erer .Gökspor aldığı bu galibiyetle 14 maçta 9 galibiyet,le ,29 puan toplayarak,ligi birinci sırada tamalayan Hacıyakupspor ardından statü gereği ikinci olunca Düzce Birinci amatöre bir yıl aradan sonra tekrar çıkma başarısını gösterirken,Kabalakspor 14 maçta 4 galibiyet le 15 puan toplayarak ligi 5.sırada bitirdi.
 

STAT: Akçakoca şehir
HAKEMLER: Ahmet Şahin,Hakkı Cüre,Fatih Çiçek GÖKSPOR:Emre,Muhammed,Arif,Ogün,.Emre,Mert,Erol(40.dak.Ogün),Osman,,İlker,Ferdi,Serhat
KABALAKSPOR:Ümmet,(24.dak.Gökay)Seda,Okan,Yasin,Selçuk,Yusuf(80.dak.Emre),
Şükrü(65.dak.Enes),Cemal,Arif,Hasan (72.dak.Abdullah),Musa
SARIKARTLAR: 40.dak.Emre,72.dak.Mert,74.dak.Recep,75.dak.Emre,82.dak.Osman, (Gökspor),40.dak.Yusuf,83.dak Cemal (Kabalakspor)
 KIRMIZI KART: 75.dak.Emre çift sarıdan Kırmızı (Gökspor)
GOLLER:  5.dak.Erol,10.dak.Erol,17.dak.İlker,43.dak.İlker Penaltıdan,51.dak.Ferdi ,80.Dak.İlker,(Gökspor), 19.dak.Selçuk,20.dak.Arif,27.dak.Yasin,30.dak.Musa, 72.dak.Seda (Kabalakspor)


 


HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM TUZCU

[gallery columns="5" ids="68611,68612,68613,68614,68615,68616"]



Hiç yorum yok:

Çorluspor 1947 Üçüncü Lig'e yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Çorlu 1947 Spor bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 3. Lig'e yükseldi.