Çarşamba, Temmuz 03, 2013

Esenkentspor: Bu bir milat olsun

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup ekiplerinden Esenkentspor'da yönetim kurulu bir açıklama yaparak TFF İstanbul İl Temsilciliği'ne ve İl Hakem Kurulu'na tepki gösterdi.



Esenkentspor'un Hasanpaşaspor'la oynadığı maç 3-3 devam ederken 90+2'de konuk ekipten bir futbolcu hakeme saldırmaya teşebbüs etmiş, hakem de müsabakayı tatil etmişti. TFF maçı o anki skoruyla tescil ederken Esenkentspor bir açıklamayla duruma tepki göstermişti. TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu ise "Vicdanım rahat" açıklamasını yapmıştı. Bunun üzerine Esenkentspor yönetşm kurulu bir açıklama daha yaptı:


"Spor kamuoyumuzun bildiği gibi, grubumuzda Hasanpaşaspor'la oynadığımız ve skor 3-3'ken uzatma anlarında rakibimizden bir futbolcunun hakeme saldırması nedeniyle tatil edilen karşılaşma, o anki skoruyla tescil edilmiştir. Oysa aynı hafta oynanan ve aynı nedenle tatil olan 1453 Maltepe-Öz Ataşehirspor karşılaşmasının, 3-0 ev sahibi ekip lehine tescil edildiği herkesin malumudur. Bu olay, sezon boyunca karşılaştığımız haksızlıkların sonuncusudur ve artık Esenkentspor Kulübü olarak buna bir 'dur' demenin zamanının geldiğini düşünmekteyiz.


Maltepe'nin mütevazı bir mahallesinde, tek amacı gençlere spor yaptırıp onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olan kulübümüzün 1. Amatör'e çıkıp çıkmaması o kadar önemli değil. Bizler zaten gençlerimize spor yaptırarak amacımıza ulaştık ancak bunu gerçekleştirirken uğradığımız haksızlıklara da göz yummamız mümkün değil. TFF İstanbul İl Temsilciliği ve İl Hakem Kurulu'nun yetersiz kararları artık kulübümüzü isyan noktasına getirmiştir ve artık İstanbul futbolunun değişime ihtiyacı vardır. Karşılaştığımız bu olayın da bir milat olmasını temenni ediyoruz.


Hasanpaşaspor maçında yaşadıklarımız aslında, sezon boyunca karşılaştığımız komedi oyununun son perdesiydi. Ligin ilk yarısında, Balkan Yeşilbağlarspor'la oynadığımız son derece kritik maça 16 yaşında, bayrak kaldırmaktan korkan bir HİF Yardımcı Hakemi atayan İl Hakem Kurulu'yla, verdiği yanlış kararın arkasında durduğunu ve tek adam edasıyla vicdanının rahat olduğunu ifade edenlerin yönettiği TFF İl Temsilciliği bu komedinin yazarıdır.


Buradan TFF İl Temsilciliği'ne ve İl Hakem Kurulu'na sesleniyoruz. Bu yaşadıklarımız bir milat olsun. Lütfen 'vicdan'ınızla değil, kurallarla hareket edin. Biz ayrıcalık istemiyoruz, biz yalnızca kuralların doğru ve net bir şekilde uygulanmasını istiyoruz."


Yerel Futbol Sitesi


 

1 yorum:

aykut öcal dedi ki...

İl hakem kurulunun atadığı hakemlerin raporlarıyla kararlar verilmektedir ve hakemler maçları katletmiştir.Raporları abartarak yazarak takım ve futbolcu yakmayı marifet olarak görmektedirler.Soyunma odasına girdiğinde ''off bee ne kitliycem buna raporu'' diyerek şevkle konuşan hakemler icat olmuştur.Bu durumdan memnun olmayan hakemlerde var tabiki.Keza camia içindeki hakemlerde yeni kurulun eski kurulu arattığını belirterek, pişmanlıklarını maç önceleri dile getirmektedirler.İl hakem kurulu bu görev ile başa çıkamayacağını anlayıp derhal görevi bırakmalıdır.Yandaşlara güzel maç atamalarına,çocuklarının arkadaşlarına fazla maç vermeye,Mevcut kurulun bu derece kötü yönetim sergileyeceği tahmin edilmemiştir.Fakat bu sezon hakemlerın maçları katliama çevirmesi sabırları taşırmıştır.Görevde kaldıkları kısa sürede Türk Futbolu'nun temeli olan amatör futbol büyük zarar görmüştür.

Çorluspor 1947 Üçüncü Lig'e yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Çorlu 1947 Spor bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 3. Lig'e yükseldi.