Çarşamba, Temmuz 10, 2013

Bursa'da amatör takımlar taçlandırıldı

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, (BASKF) 2012-2013 futbol sezonu şampiyonlarını ödüllendirdi.
Merinos´taki Gönül Dostları Sofrası´nda gerçekleştirilen ödül törenine Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, BASKF Başkanımız Cemal Vardar ve yönetim kurulu üyelerimizle taban birliklerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasını yapan Başkanımız Cemal Vardar, Bursa amatör sporunun kurumsallaşma aşamasına gelmesinde Başkan Altepe´nin emeğinin büyük olduğunu söyledi. Amatör sporun tüm eksikliklerinin talep edilmediği halde bizzat sektörden gelen biri olarak Başkan Altepe eliyle giderildiğini kaydeden Vardar, "Kendilerine Bursa´ya ve amatör sporumuza sağladığı katkılar nedeniyle şükranlarımı iletiyorum" dedi. Şampiyon takımları da kutlayan Başkanımız, “Zorlu bir maratonu daha geride bıraktık ve bugün kupaları dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başarılı olan bütün kulüplerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“TESİS SAYISI 115’İ AŞTI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´yı sporda dünya ligine sokmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Bursa´nın spor alt yapısının şu anda Avrupa kalitesine ulaştığını fakat bunu yeterli görmediklerini belirten Altepe, her geçen gün yeni spor tesislerini Bursalılarla buluşturduklarını, kenti sporda tam anlamıyla marka kent yapmak için emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. 4 yılda hizmet aldıkları spor tesisi sayısının 115´i aştığını, Bursa´da spor salonu olmayan okul bırakmadıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Başta gençlerimiz olmak üzere 7´den 70´e tüm Bursalılar için her geçen gün yeni tesisleri açmaya devam ediyoruz. Açılan tesislerle doğru orantılı olarak, şehrimizdeki sporcu sayısı da yükseliyor. Tüm bu yatırımlar, sporda marka olmamızı, başarılarla Bursa´nın ismini dünyaya duyurmamızı kolaylaştırıyor" dedi.

KATILIM PAYI BELEDİYEDEN
Başkan Altepe, hedefi bulunan tüm spor kulüpleriyle sporculara, gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Hedef olmadan başarının olmayacağını, o nedenle tüm spor oluşumlarından kendilerine birer hedef koymalarını ve başarıya emin adımlarla ilerlemelerini isteyen Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak hedefi olan tüm spor kulüplerimizin, sporcularımızın yanındayız. Bu konuda özellikle gençlerimize ilgi gösteriyoruz. Bursa´nın hedeflerine ulaşması için, gençlerimizin çok iyi yetişmesi gerekiyor. Spor yatırımlarını onların daha iyi yetişmesi, iyi birer sporcu olmaları için yapıyoruz. Yeter ki hedefimize ulaşalım. Bursa´yı sporda daha da markalaştıralım" diye konuştu. Kupa almaya hak kazanan takımları kutlayan Başkan Altepe, amatör spor kulüplerinin Türkiye Futbol Federasyonu´na ödedikleri katılım paylarını bu sezon da Büyükşehir Belediyesi´nin yatıracağını duyurdu.

"ALTYAPIDA PARMAKLA GÖSTERİLİYORUZ”
Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa´nın spor alt yapısında Türkiye´de parmakla gösterilen iller arasında bulunduğunu vurguladı. Bunda Başkan Altepe´nin payının büyük olduğunu belirten Usta, "Bugün Bursa´da hemen her mahallede yürüyüş mesafesinde spor tesislerine giderek spor yapabilirsiniz. Semt sahalarından okul salonlarına, amatör takımların desteklenmesinden Bursaspor´a kadar hemen her alanda Büyükşehir Belediyesi´nin izlerini görebilirsiniz. ´Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır´ diyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür ediyorum. Ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Federasyunu Başkanı Cemal Vardar ile emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından şampiyon kulüplere kupaları takdim edildi.

KAYNAK: www.baskf.org.tr

[gallery columns="5" ids="68867,68868,68869,68870,68871,68872,68873,68874"]

Hiç yorum yok:

Çorluspor 1947 Üçüncü Lig'e yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Çorlu 1947 Spor bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 3. Lig'e yükseldi.