Pazar, Mayıs 05, 2013

Penaltılar Ayazağaspor'dan sorulur!

Türkiye Şampiyonası U14 Kocaeli Grup Merkezi’nde Ayazağaspor, Hacettepe karşısında ikinci yarıda ki muhteşem geri dönüşüyle maçı 2-1’e getirdi. Uzatma dakikalarında yediği golle penaltı atışlarına giden maçta, penaltılarla maçı 8-7 kazanan Sarı yeşilliler oldu.



Ayazağaspor’dan rakibe ve Hakeme çiçek

İzmit Cephanelik Stadı’nda oynanan maç öncesinde Ayazağaspor kaptanı Berkant maçın Hakemine hava atışı öncesinde çiçek sundu. Hücum hattının tecrübeli ayağı Yiğithan ise rakip takımının kaptanına çiçek vermeyi unutmadı.


Sıcak çok etkiledi
Kocaeli’de bugün termometreler 31 dereceyi gösteriyordu. Sıcak hava suni çimde futbol oynamayı bir hayli zorlaştırdı. Kauçuğun da ısıdan etkilenmesiyle birlikte futbolcuların sahada hissettiği sıcaklık mevcut derecenin kat kat fazlasıydı.



Hacettepe’nin fizik üstünlüğü
Süper Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği’nin altyapı kategorilerinde pilot takımı olarak mücadele eden Hacettepespor, sahada fizik üstünlüğü ile dikkat çekti. Tribündeki izleyenler her iki takım futbolcuları yan yana geldiğinde ‘bunlar nasıl 1999 doğumlu’ dediler.


Karşılaşmanın 22.dakikasında Berkant’ın ara pasında Ahmet, Yasin’in yanında top seker sekmez sert bir şut attı. Kaleci Kutay topu yakın mesafeden süper kurtardı. İlk yarıda sahanın genelinde Hacettepespor üstünlüğü görüldü. İlk yarı tam golsüz sona erecek derken, 34.dakikada sağ kanattan Emre’nin kullandığı köşe vuruşunda yaşanan karambolde Yasin topu filelere gönderdi.1-0 İlk yarıyı Hacettepe 1-0 önde tamamladı.


İkinci yarıda Ayazağaspor farkı
İkinci yarıya Oğuzhan Yılmaz-Ramazan değişikliği ile başlayan Ayazağaspor’da gol de gecikmedi. Ceza sahası üzerinden Mustafa sol ayağıyla uzak direğe düzgün bir vuruş yaptı ve skora denge geldi. 49.dakikada sol kanattan Ahmet’in etkili ortasında bom boş pozisyonda Ramazan kafa ile topu filelere göndererek Ayazağaspor’u maçta ilk kez öne geçiren golü kaydetti. 52.dakikada Sağ kanattan Serhat’ın pasında ceza sahası üzerinde Emre’nin sert şutu kale önünde sekse de Yunus topu kornere tokatladı.


Hacettepe uzatmada beraberliği sağladı
Mücadelede maç tam bitti derken Hacettepespor’da Bekir sahneye çıktı. 70+4.dakikanın içerisinde ceza sahası içerisinde Bekir topu Yunus’un üzerinden aşırttı ve topa son hamleyi yaparak skorda dengeyi sağladı.



Golden sonra Ayazağasporlu futbolcular yıkıldı!
70+4.dakikada Hacettepespor’un beraberlik golü sonrasında golün olduğu bölgedeki futbolcular ve kaleci adeta olduğu yere yıkıldılar ve bir süre şoktan çıkamadılar. Ayazağaspor’un Teknik Heyeti futbolcuları uyararak henüz kaybedilmiş bir şeyin olmadığını onlara ilettiler. Ardından ise Ayazağaspor adeta yeniden doğmuş gibi tam konsantra ile penaltı atışlarına gittiler.


Seri penaltılar sonrası Ayazağaspor finalde
Karşılaşmanın normal süresi 2-2’lik skorla sona ererken finale yükselecek takım direkt penaltı atışlarıyla belli oldu. İlk penaltı atışını Hacettepespor kullandı. Furkan, Emre, Kaan, Bekir, Osman atışları gole çevirdi. Kadir’in penaltısını ise Yunus direğin dibinden çelmeyi başardı. Ayazağaspor ise 6 penaltının 6’sını da gole çevirdi. Yiğithan, Berkant, Oğuzhan Ekinci, İlker, Enes topu filelere gönderdi. Son penaltı atışını ise ilk golün sahibi Mustafa gerçekleştirdi. Son derece soğukkanlı bir şekilde topun başına geçen Mustafa tıpkı ikinci yarının başında kaydettiği usta vuruş gibi bir vuruş daha gerçekleştirdi ve Ayazağaspor’u finale taşıdı.



Ayazağasporlu futbolcular maç sonrası Hacettepeli futbolcuların yanına koştu!
Penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayan Ayazağasporlu futbolcular sevinçlerini abartmayarak doğrudan 70 dakika boyunca kora kor mücadele ettikleri rakiplerinin yanlarına koştu ve onlara başarı ve teşekkür dileklerini ilettiler.


Penaltılar Ayazağaspor'dan sorulur!
Bir zamanlar A takım düzeyinde oynanan ve 3.Lig'e yükselme terfi maçlarında adından penaltılarla oldukça sıkça söz ettiren Ayazağaspor, alt yapı kategorilerinde de bu namı yürütüyor. Hatırlanacağı üzere Sarı yeşilliler Türkiye Şampiyonasına gitme biletini Küçükköyspor'u penaltı atışlarıyla geçerek almıştı.


Finali İstanbul takımları oynayacak
Hacettepespor’u penaltılar sonrasında 8-7 mağlup eden Ayazağaspor, normal süresi 0-0 sona eren ve penaltılarla 3-2 tur atlayan Silivrispor ile Pazar günü finalde karşılaşacak. Bu zorlu mücadele Cephanelik Stadı’nda saat 14.00’de oynanacak.


STAT: İzmit Cephanelik
HAKEMLER: Mecit Keskin, Okan Oralı, Akın Tosun
HACETTEPESPOR: Kutay, Serhat, Yusuf, Yasin, Ufuk, Furkan, Bekir, Meriç(Dk.60 Kadir), Hasan(Dk.54 Osman), Emre, Kaan
AYAZAĞASPOR: Yunus, Fatih, İlker, Enes, Oğuzhan, Mustafa, Oğuzhan Yılmaz(Dk.36 Ramazan), Tufan, Ahmet(Dk.70+2 Kaan), Berkant, Yiğithan
GOLLER: Dk.34 Yasin, Dk.70+4 Bekir / Dk.37 Mustafa, Dk.49 Ramazan


 HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


 

1 yorum:

can dedi ki...

halil hoca gittiği yere başarı götürüyo tebrikler hocam başarılarınızın devamını dilerim bir gün elbet sizle çalışıcam

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.