Pazartesi, Nisan 15, 2013

Yaz ligi başladı

Her yıl olduğu gibi bütün maçlar bittikten sonra start alan "İstanbul'un Yaz Ligi", 2.Amatör Küme üç haftayı devirdi. Anadolu Yakası'nı oluşturan beş gruptaki duruma kısaca bir göz atalım hep birlikte.



Her şeyden önce herhalde tüm takımları izleme fırsatı bulamadığımı belirtmem gerek. Bazı durumlarda, lig sıralamasına bakarak yapılan yorumlar, ligin erken aşamada olması nedeni ile yanıltıcı olabiliyor. İkinci bir husus da 2.Amatör'de görev verilen hakemlerimizin performansları ile ilgili. Klüplerden çok iyi yönetim gösteren hakemler ile ilgili yorumlar da olmakla birlikte, yakınmalar ne yazık ki daha yoğun geliyor. Beş Anadolu grubunda Sitespor, Acıbadem, Heybeliada, Harb-iş ve Kınalıada kayıpsız devam ediyorlar. Haftanın belki en önemli karşılaşmasında Üsküdar Acıbadem ile Tuzla Şifa yenişemediler. Küçükbakkalköy 38 hafta sonra sahada ilk kez puan aldı.


14.Grup - Sitespor kusursuz başladı
Bu grupta, ne yazık ki yakından izleme fırsatı bulamadığım Sitespor üçte üç ile kusursuz bir başlangıç yaptı. Bu haftaya kadar göreceli daha zayıf rakipler ile oynadıkları için bu performanslarını sürdürüp sürdüremeyeceklerini ilerleyen haftalarda göreceğiz. Bu haftaki Kelkit maçı önemli bir gösterge olacak. Fetih Kelkit ise yine ilk iki haftayı lige iyi başlayamayan takımları yenerek geçtikten sonra beklenmedik bir Taşdelen yenilgisi aldı. Bu hafta Sitespor'dan puan çıkartamazlar ise ilk üçü yakalamak için zorlanabilirler. Görkem'in sakatlığı mavi beyazlılar için ayrı bir sıkıntı olacak.  Anadolu Kartalları geçen sezon kaçırdığı terfiyi bu sezon almak için yaptığı nokta transferler ile lige iddialı girmişti. İlk haftaki Ömerli beraberliğinden sonra onlar da iki maç üstüste kazandılar. Yenişehir Emek'in zorlu Alemdağ deplasmanından çıkardığı beraberlik dışında puan kaybı yok. İlk sıraları paylaşan bu dörtlünün hemen ardından Ömerli ve 1877 Alemdağ, performanslarını biraz yükseltirlerse ilk üç sırayı zorlayabilecekler gibi duruyor. Her iki takım da çok tecrübeli teknik adamların yönetimindeler. Alemdağ'ın bir de iç sahada seyirci avantajı etkin olacaktır. Taşdelen'in mütevazi bir sıra için mücadele edeceğini düşünüyorum. Bu hafta ilk galibiyetlerini Kelkit karşısında aldılar. Anadolu Kavağı ise ilk kez bir araya gelen bir semt takımı olarak kendimi yakın hissettiğim bir ekip. Geçen hafta ilk gollerini atmışlardı tarihlerinde. Bu hafta da ilk galibiyetlerini aldılar. Cumartesi akşamı Kavak eğlenceli olmuştur herhalde kutlamalar ile. Dolayoba Dumlupınar zaten hedefini yetiştirici klüp olmak olarak belirlemişti, yine izleyemediğim Girne ile birlikte centilmence mücadelerini sürdürecekler gibi duruyor.


15.Grup - Her şey olabilir
Bu grupta puanlar çok yakın ve erken öne çıkan bir takım yok. Herkes herkesten puan çalıyor. Hasanpaşa ve Balkan Yeşilbağlar iki galibiyetten sonra Ortadağ ve Küçükyalı Yelken'e puan bıraktı. Yenilgiyle başlayan, kolej takımı havasındaki Maltepe Yıldız ise üstüste iki galibiyet ile üçüncülüğe çıktı. Ardından gelen Haydarpaşa Demirspor, Ortadağ, Esenkent ve Küçükyalı Yelken de potadalar. Tarihindeki ilk maçında beş kırmızı kart ile sarsılan İstanbul Ataşehir, cezalı oyuncularının dönmeye başlaması ile ilk galibiyetini bu hafta aldı. Sezona galibiyet ile başlayan Selamsız da iki haftadır kaybediyor. Yine de bu iki takım da toparlanmaları halinde ilk üçe çok uzak değiller. İlerleyen haftalar terfi adaylarının daha net ortaya çıkmasını sağlayacak. Grubun en altında hoca sorununu çok geç çözebilen Çınarspor yer alıyor. 


16.Grup - Üç takım öne çıktı
Acıbadem tecrübeli transferler ile girdiği ligde kayıpsız. Mor beyazlılar henüz gol yemediler. Kayıpsız ilerleyen bir başka takım olan Heybeliada'nın yendiği rakipler ise puan sıralamasında biraz daha yukarıda. Bir beraberlik ile iki puan geriden takip eden Başıbüyük puan bıraktığı Haydarpaşa'nın zemininden şikayetçi. Sarı siyahlıların klüp organizasyonunun ikinci amatör kümenin çok ilerisinde olduğunu belirtmekte fayda var. Bu üçlünün ardındaki Kurfalı, Barbaros, Acarspor, Çiğdemspor ve Kavakpınar kendi içlerindeki maçlardan alacakları sonuçlar ve üstteki yer alan takımlardan alacakları puanlar ile potaya girebilirler. Bu hafta Kurfalı'dan 2-2 ile puan çeken Küçükbakkalköy de, iki sezondur aldıkları sonuçlardan bağımsız olarak mücadeleyi sürdürmelerinden dolayı takdir ettiğim bir takım. Bu 2010-11 sezonundan beri sahada aldıkları ilk puan. Örnekspor izleyemediğim takımlardan, ancak iyi bir başlangıç yaptıklarını söylemek mümkün değil.


17.Grup -Harb-iş bu yıl farklı
Bu grup en az izleyebildiğim grup oldu. Harb-iş kayıpsız takımlar arasında. Geçen yıl oldukça zorlanan kırmızı mavililerin başlangıç performansı etkileyici. Küçüksu Yenimahalle de geçen yılın üzerinde bir başlangıç yaptı. Kirazlıtepe, Kanlıca, Özataşehir, Feneryolu, Altınordu ardarda sıralanıyorlar.  1453 Maltepe Gençlik ile Sultantepe ise yine daha mütevazi bir sıralama için yarışacaklar gibi duruyor şu ana kadar aldıkları sonuçlardan. 


18.Grup - Kınalıada iddiasını gösterdi
Geçen sezon az farkla terfiyi kaçıran Kınalıada bu yıl da lige iddialı başladı. Mavi beyazlılar üç haftayı kayıpsız geçtiler. Bu hafta 1-1 biten mücadelelerinin ardından ilk puanlarını kaybeden Acıbadem Üsküdar ve Tuzla Şifa da grubun diğer favori ekipleri olarak öne çıktılar. Marmara Karayolları'nı izleme fırsatım olmadı, ancak iyi bir yerdeler. Sapanbağları  kurduğu iyi kadroya karşın bu hafta şok bir Ünalan mağlubiyeti ile geri düştü. Bu iki ekip de performanslarını artırarak ilk üçü zorlayabilirler. Ünalan ilk iki haftada şanssız puanlar bıraktıktan sonra Sapanbağları'na adeta patladı. İddialı olmak için daha tutarlı bir performans göstermeleri gerekiyor. Yenisahra ve Salacak'ı hiç izlemediğimden şu an için yorum yapmam doğru olmaz. Selami Ali Yeşil Saha bu ligin marka ekiplerinden biri. İki sezon önceki, ilk maçlarında Hekimbaşı'na gittiğimi hatırlıyorum. Hala aynı ekibi koruyorlar. Bu yıl çok iyi başlamadılar. Riva ise ikinci yılında yine mütevazi bir sıra için mücadele edecek gibi.


4. haftanın öne çıkan karşılaşmaları
Fetih Kelkit - Sitespor
1877 Alemdağ - Ömerli
Hasanpaşa - Maltepe Yıldız
Harb-iş - Küçüksu Yenimahalle
Acıbadem Üsküdar - Sapanbağları
Marmara Karayolları - Tuzla Şifa


Erdem G


 

2 yorum:

ömer dedi ki...

kesinlikle harika bi değerlendirme ile kaleme aldığınız yazınız için tebrik ediyorum ve amatörün yükselen değeri olan Başıbüyük spor kulübünü takip etmenizi öneriyorum erdem bey iyi çalışmalar :)..

fatih girit dedi ki...

bizde ANADOLUKAVAĞI olarak seni kendimize yakın görüyoruz erdem abi...söylediğin gibi yeni takımız,300 kişilik bir semt takımıyız,kendi yağımızla kavruluyoruz,yedek kalecimiz 13 yaşında stoperimiz 15 yaşında sol açığımız 42 yaşında,bu hafta kazandık,bundan sonrada bol bol galibiyet haberlerimizi yazacaksın inşallah...

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...