Salı, Nisan 09, 2013

Türkiye'de Futsal Haftası

Bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle Büyükler ve U17 olmak üzere iki kategoride düzenlenen Futsal Ligi'nde Süper Bölge Eleme maçları bugün oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. 



* İl birincilerinin belli olmasının ardından düzenlenen Süper Bölge Eleme karşılaşmaları 9 Nisan'da başlayacak.
U17 Ligi'nde Süper Bölge Eleme maçları Bursa, Samsun, Elazığ ve Adana; Büyükler Ligi'nde ise Kocaeli, Eskişehir, Erzurum ve Malatya'da oynanacak.
* Süper Bölge Eleme maçları 12 Nisan'da sona erecek ve gruplarda birinciliği elde eden takımlar Türkiye finallerine katılma hakkını elde edecek.
* Futsal Ligi'nde Türkiye finalleri ise 25-26 Nisan tarihlerinde Büyükler ve U17 kategorilerinden 4'er takımın katılımıyla Konya'da yapılacak.
* Bu önemli turnuvada İstanbul'u, İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü ve Nişanca Kalespor temsil edecek. İstanbul şampiyonu olarak elemelere katılan İstanbul Üniversitesi Kocaeli grubunda , ikinci olan Nişanca Kalespor ise Eskişehir grubunda mücadele edecek. Şimdi temsilcilerimizi tanıyalım.


 İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü
* Türkiye Futsal tarihinin en başarılı takımı olan İstanbul Üniversitesi bundan önce 4 kez düzenlenen şampiyonada 3 kez Türkiye Şampiyonu ve 1 kez de Türkiye 3.'sü oldu. Sarı-Yeşilliler, Futsal Milli takımına da en çok oyuncu gönderen takım olma unvanını elinde bulunduruyor. 5 yılda toplam 11 İstanbul Üniversitesi oyuncusu Milli takım forması giyme başarısı gösterdi. Takımın antrenörü tanıdık bir isim; Murat Kaya. 2006 yılından beri İstanbul Üniversitesi Futbol ve Futsal Takımları antrenörlüğünü yapan Murat Kaya ilimizde birçok takımda da antrenörlük yaptı. En son geçen sene Vardar'ı çalıştıran ve Bağlarbaşı'na penaltılarla kaybederek Play-Off'un dışında kalan Murat Kaya bu sezon vatani görevi yaptığı için takım çalıştırmadı. İstanbul'daki grup maçlarına farklı Kalespor mağlubiyeti ile başlayan (11-2) İstanbul Üniversitesi daha sonra toparlandı ve bütün maçlarını kazanarak İstanbul Şampiyonu oldu. Kocaeli grubunda Ankara, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Denizli, Bursa ve Sakarya şampiyonları ile karşılaşacak olan İstanbul Üniversitesi'nin ilk turdaki rakibi Kütahya Şampiyonu Kütahya İl Özel İdare Köy Hizmetlerispor.


Nisanca Kalespor
* Daha önceki yıllarda Emniyet Müdürlüğü İPA olarak futsal ligine katılan ve tamamı emniyet mensuplarından oluşan takim, yeni statüyle birlikte Nişanca Kalespor adıyla ligde yerini aldı. Lige firtina gibi baslayan ve İstanbul Üniversitesi'ni farklı yenen Kalespor daha sonra İstanbul Üniversitesi'ne kaybetti ve İstanbul 2.'si oldu. Kadrosunda Yunus ve Özay gibi futsal milli takımı oyuncuları bulunan ekibin Eskişehirde'ki ilk rakibi İzmir şampiyonu Güzeltepe Futsal Takimi olacak.


HABER: ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...