Cumartesi, Nisan 13, 2013

Hakkarigücü'nün başarısı İtalya'da yankı buldu

TFF Kadınlar 2.Lig'de sekizinci grubu şampiyon bitiren Hakkarigücü'nün başarısı İtalya'nın önde gelen gazetelerinden La Stampa'da yer aldı.


Marta Ottaviani imzalı haberde Hakkarigücü'nün futbol ışığının terör karanlığını aydınlattığı vurgulandı. Haberde, Türkiye'nin güneydoğusundan gelen ekibin Kadınlar 2. Lig'deki sekiz gruptan birini şampiyon bitirdiği söylenirken, Hakkarigücü isminin italyanca anlamına da yer verildi. Kızların sahada aldığı sonuçların başarısına da değinen La Stampa, Hakkarigücü'nün Türk Milli takımına oyuncu vermeye başladığının altı çizdi.


Irak sınırındaki ilin terör sorunu yanında kadınlara uygulanan şiddet ile zaman zaman gündeme geldiği belirtilirken, Hakkarigücü'lü kadınların başarısının bölge için umut olduğu söylendi. Makale ayrıca Hakkarigücü'nden Timur Tünay'ın da görüşlerine yer verdi : " Bizim için sadece futbol var. Zorluklar içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Malzeme eksiği sorun. Sponsor bulamıyoruz, bu yüzden sahamıza ve antrenör kadromuza yatırım yapamıyoruz."


Erdem G

Hiç yorum yok:

Cem Çalışkan Fatih'te antrenörlerle bir araya gelecek

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İstanbul Şubesi’nin yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Cem Çalışkan, 13 Ma...