Salı, Nisan 09, 2013

Futbolda Kağıthane'ye dikkat!

Yazının başlığı iyi anlamda bir uyarıdır, aklınıza başka şeyler getirmeyin.  Elbette aşağıda yazacaklarım ile eş değer olan başarılar başka ilçelerde de oluyor olabilir. Ancak yakından takip ettiğimden sizleride bu konuda bilgilendirmek istedim.



Konumuz bir Belediye Başkanının ve kulüpler birliğinin ortaklaşa hareket etmesinden dolayı meydana gelen güzel işlerin yazıya dökülmesidir.
Umarım aynı işler her yerde oluyordur ve bize de bu konuda bilgiler gelmesini sağlayabiliriz. Küçükçekmece ilçesi tarafında da iyi işler oluyor sanırım ama tam bilgisine sahip değiliz , inşallah onlarında biz yazısını sizler ile paylaşabiliriz.


Kağıthane'de aktif olarak kullanılan 6 tane saha bulunmaktadır. Hasbahçe - Seyrantepe - Nurtepe - Sadabad - Mehdi Sancak - Abide-i Hürriyet . Bunlara şimdi Yahya Kemal Spor Kompleksi de eklenecek. Bu sahaların olması bu ilçedeki alt yapılara olumlu olarak yansımakta. Ve başarıları da beraberinde getirmektedir.


Şöyleki;
U14 Ligi'nde Çeliktepespor 9.grubu 42 puan ile Çatalzeytin Zümrütspor 8.grupta 42 puan ile şampiyon oldular.
U15 Ligi'nde Seyrantepe Ofspor 9.grubu 36 puan ile şampiyon olarak bitirdi.
U16 liginde Çeliktepespor 17.grubu 40 puan ile şampiyon olarak bitirdi.
U17 liginde Seyrantepe Ofspor 11.grubu 36 puanda ve İkitellispor ile aynı puanda bitirdi, ancak baraj maçında İkitelli'ye mağlup oldu.
U19 Ligi tam bir Kağıthane başarı ligi oldu.
Yahya Kemal İY. 11.grupta 39 puan ile şampiyon oldu.
İstanbul Bayburt 12.grupta 32 puan ile şampiyon oldu.
Çeliktepespor 13.grupta namağlup olarak 32 puan ile şampiyon oldu.
Çeliktepe Ümitspor 15.grupta 31 puan ile şampiyon oldu.


Şimdi dikkat edilmesi gereken konu ise şöyle , U19 liginde başarılı olan takımlarındaki oyuncuları A takımda oynatarak neler kazandıklarını ve onlardan nasıl faydalanacaklarını düşünürsek , 2013-2014 sezonunda A takım kategorisinde sanırım başarılı bir sezon geçirilecektir.
Kaldı ki bu gençler bu sezon zaten A takımlarında çok kez kadrolarda yer aldılar.


U19 için yetişen alt kategorilerdeki çocuklardaki başarıların devamlılığı da sağlandığı takdirde sanırım 5-10 sene Kağıthane ilçe olarak adını her zaman zirvede tutacaktır.


Bu başarı çıtasını buralara çıkaran başta Belediye başkanı sayın Fazlı Kılıç'a , spor ile alakalı her konuda ( sadece futbol değil ) tüm çalışmalarda bulunan ve imkan sağlayan değerli Ali Yavuz ' a ve kulüplerin sesini her platformda dile getirip imkan sağlanmasını sağlayan kulüpler birliği başkanı Hasan Cevahir ' e bir de bu organizasyonları sorunsuz bir hale getirip tüm spor camiasının faydalanmasını sağlayan kulüpler birliği genel sekreteri Barbaros Akkoyunlu ' ya özel bir tebrik ve teşekkür etmek gerekiyor.


Önümüzdeki sezonda bu genç oyuncuları sahalarda görmek ve başarılarına tanık olma temennisi ile , kazandıkları başarılardan dolayı kendilerini , kulüplerini , teknik heyetlerini ve yöneticilerini kutlarız.


YAZI: OGÜN KOCA

3 yorum:

ali dedi ki...

u 17 ligi 11 grubu ikiellispor şampiyon olmuştur yanlış bilgi vermiş raportajı veren şahıs

ali dedi ki...

11 grup şampiyonu u 17 ikiellispordur

Ogün Koca dedi ki...

Uyarı için teşekkürler , aldığımız notlarda bir aksaklık olmuş.

Ogün Koca

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...